Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 sabremzēs programmas, lai ietaupītu enerģiju

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau rakstījām par Microsoft veiktu pētījumu, kurā tika atklāts, ka viņu Edge tīmekļa pārlūks salīdzinot ar Chrome un Firefox patērē vismazāk elektroenerģijas. Lai arī ne visi Kursora lasītāji bija mierā ar Microsoft izvēlēto metodoloģiju šī eksperimenta veikšanai, tas parāda uz Microsoft vēlmi optimizēt savus produktus, lai tie patērētu arvien mazāk enerģiju. Īpaši svarīgi tas ir mobilajām ierīcēm un mobilās ierīces, kā mēs visi labi zinām, ir šobrīd galvenais tehnoloģiju virzītājspēks.

    Tāpēc interesanta man šķiet arī ziņa par to, ka Microsoft savā Windows 10 operētājsistēmā plāno pilnveidot enerģijas taupīšanas rīkus un šoreiz tas tiek darīts visnotaļ interesantā veidā. Proti, lai samazinātu enerģijas patēriņu, Windows 10 varēs sabremzēt tās programmas, kas darbojas fonā vai dotajā brīdī netiek izmantotas.

    Reklāma

    Microsoft diemžēl neuzspēja šo funkciju iestrādāt pirms nedēļas izlaistajā Creator’s Update un šobrīd to testē jaunākajā Insider Preview būvējumā ar kārtas numuru 16176. Lai šī funkcija darbotos, datoram ir jābūt aprīkotam ar vismaz sestās paaudzes Intel Core procesoriem (Skylake un Kaby Lake), kuros ir iestrādāta Speed Shift tehnoloģija. Microsoft ir Windows 10 iebūvējis spēju atpazīt kuras programmas lietotājs izmanto (piemēram, priekšplānā palaistās programmas, mūzikas vai video atskaņotājus un programmas, kas nodrošina datus) un neizmantotās (tipiski fonā darbojošās) programmas ļauj sabremzēt/iemidzināt.

    Funkcija tiek atslēgta tad, kad dators pieslēgts pie barošanas un lietotājs pats var mainīt enerģijas izmantošanas režīmu. Piemēram, funkcija tiks atslēgta, ja lietotājs izvēlēsies “Best Performance” režīmu. Savā datorā šo funkciju oficiālā kārtā saņemsim ar nākamo lielo programmatūras atjauninājumu, ko Microsoft sola izplatīt tuvāk šī gada beigām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    NeApple
    19.04.2017 12:14

    macOS šī funkcija jau bija sākot no Maverics 10.9, kas bija 3 versijas atpakaļ. :|

    dff
    19.04.2017 12:23
    Reply to  NeApple

    Tas tachu windows – mesls no aizveestures.

    Kristaps Skutelis
    19.04.2017 12:32
    Reply to  dff

    Fui, un ar šādu netīru muti Tu ēd maizīti?

    GGrs
    19.04.2017 14:44
    Reply to  NeApple

    No windows jau no 7 var izvēlēties power saver, balanced vai performance režīmu un pats knibināties ar lietiņām. Šitas tāds uzlabojums drīzāk.

    Kristaps Skutelis
    19.04.2017 15:02
    Reply to  GGrs

    Te ir kas vairāk par vienkāršiem režīmiem. Šoreiz, izmantojot Intel Core procesoru fīčas, Windows cenšas selektīvi midzināt atsevišķas programmas vai to daļas. Tas jau ir next level sh*t.

    Lapsinieks
    19.04.2017 15:13

    Es precizētu virsrakstu: “sabremzēs fonā darbojošās”. Lai gan atkal sanāk – nodomāju watafak un spiedu lasīt. smalka lieta to kliku ģenerēšana :D

    KKTK
    19.04.2017 15:28

    Jēeee – Turbo poga ir atgriezusies. :D Nez vai vispār kāds ir redējis kompi ar turbo pogu?

    Kristaps Skutelis
    19.04.2017 15:30
    Reply to  KKTK

    Ir, ir :)

    kengurs
    19.04.2017 22:25
    Reply to  KKTK

    redzēta ir, bet saprašanas par to gan nav bijusi ;(

    Reklāma