Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple norāda uz Mac datoru atjaunošanas nepieciešamību virtuālās realitātes darbināšanai

    Jaunākie raksti

    Neviens virtuālās realitātes briļļu izstrādātājs oficiāli neatbalsta Apple Mac datorus. Daļēji tas saistāms ar Apple Mac vājo piemērotību datorspēlēm, bet pārsvarā – virtuālās realitātes briļļu darbināšanai nepieciešama lielāka grafisko procesoru jauda par Mac piedāvāto. Cilindriskais Mac Pro nespēj “pavilkt” ne Oculus Rift, nedz arī HTC Vive.

    Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ka dzirdamas oficiālas runas par Apple plāniem pārstrādāt Mac Pro galddatoru. Intervijā Apple vecākais viceprezidents Fils Šillers (Philip W. “Phil” Schiller), kurš ir atbildīgs par uzņēmuma mārketingu, atklājis, ka Mac Pro galddatoriem būs jauna versija. Mac Pro galddatori pēdējo reizi tika atjaunināti 2013. gadā.

    Reklāma

    Oculus nav siltu jūtu pret Mac datoriem, bet neviens nebija gaidījis, ka Oculus tik ilgi nemaz neplānos piedāvāt Apple lietotājiem savas virtuālās realitātes brilles. Intervijā viens no Oculus Rift dibinātājiem Neits Mičels (Nate Mitchell) teicis, ka Oculus Rift nemaz nedomā par programmatūras veidošanu Apple.

    Šobrīd izstrādātājs Cindori piedāvā VR Desktop for Mac programmatūru macOS, kas ļauj darbināt Oculus Rift kopā ar Mac datoru, veidojot virtuālu darbvirsmu. Programmatūra sadarbojas tikai ar Oculus Rift DK2 (Development Kit 2). Minimālās tehniskās prasības nav zināmas, bet pateikts, ka VR Desktop for Mac programmatūra sadarbosies tikai ar jaunajiem Mac datoriem, kas nepaļaujas uz Intel iebūvētajiem videoprocesoriem.

    HTC nav oficiāli izteicies par Vive piemērotību Mac datoriem. Kādu laiku tika baumots, ka HTC strādā pie macOS un Linux programmatūras, kas gaidāma šī gada otrajā pusē.

    Sagaidāms, ka šī gada nogalē tiks izlaisti jauni MacBook Pro klēpjdatori, kuros atgriezīsies iespēja vismaz daļēji nomainīt to detaļas. MacBook Pro klēpjdatoru atjauninājums tiek saistīts ar virtuālās realitātes piedāvāšanu macOS lietotājiem. 2018. gadā gaidāma MacBook (iespējams, Pro) sērija, kas būs daļēji modulāra, komplektējama pēc klienta vēlmēm arī pēc pārdošanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    11.04.2017 12:58

    viņi tur laikam dzīvo savā VR aka violeto runājošo sēņu pasaulē))

    tas VR solās būt kas paliekošāks par 3D?

    Raimonds Talcis
    11.04.2017 16:17

    Šim apgalvojumam galīgi neticu: “2018. gadā gaidāma MacBook (iespējams, Pro) sērija, kas būs daļēji modulāra, komplektējama pēc klienta vēlmēm arī pēc pārdošanas.”

    Pēdējais MacBook Pro kuram varēja kaut ko papildināt bija ražots 2012

    Ja tā padomā kas tad tāds īsti modulārs tādā laptopā būtu vajadzīgs? SSD varbūt RAM, es nedomāju ka Apple 2018 gadā piedāvās iespēju nomainīt video karti līdzīgi kā tas ir Alienware pamanīts.

    x
    12.04.2017 09:15

    ja izdomās savu proprietāru pieslēguma standartu, gan jau piedāvās arī nomaināmu videokarti)

    Reklāma