Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford rada gudro bērnu gultiņu, kas imitē braucienu ar automašīnu

    Jaunākie raksti

    Daudziem jaunajiem vecākiem ir tikai viens pilnīgi drošs veids, kā vakarā iemidzināt mazuli – naksnīgs brauciens, kas nomierina, atslābina un palīdz mazulim iemigt.

    Taču tas nozīmē saraustītu nakti mammai vai tētim, kuri saskaņā ar pētījuma rezultātiem naktī var cerēt tikai uz nedaudz vairāk nekā piecām stundām miega, tādējādi tikai bērna pirmajā dzīves gadā vien zaudējot miega stundas, kuru skaits vienāds ar 44 dienām. Taču drīzumā tam varētu tikt rasts risinājums.

    Reklāma

    Ford ir izstrādājis gultiņu, ar kuru mājas apstākļos iespējams imitēt naksnīgo braucienu kustību, dzinēja troksni un pat ielu apgaismojumu. Pēc izskata parastai gultiņai līdzīgā Max Motor Dreams ieslēdzama ar viedtālruņa lietotnes palīdzību. Lietotne ļauj ierakstīt un atskaņot konkrēta brauciena patīkamās kustības, gaismas un skaņas.

    „Pēc sarunām ar mammām un tētiem daudzu gadu garumā mēs zinām, ka zīdaiņu vecāki bieži izmisīgi vēlas izgulēties kaut vai tikai vienu nakti. Taču, ja ātrs izbrauciens ģimenes automašīnā dara brīnumus un mazulis iemieg, nogurušajiem vecākiem turpretim pie stūres jāpaliek možiem un nomodā,” sacīja Max Motor Dreams dizainers Alehandro Lopezs Bravo /Alejandro López Bravo/, kas strādā Spānijas radošajā studijā Espada y Santa Cruz, kurā radīts godalgotais dizains. „Max Motor Dreams var padarīt daudzu cilvēku ikdienas dzīvi labāku.”

    Pagaidām Max Motor Dreams ir pilotprojekts. Taču, saņēmis virkni pieprasījumu, uzņēmums apsver iespēju uzsākt šīs vienreizējās gultiņas sērijveida ražošanu.

    https://youtu.be/4F-QxDNFZjE

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    10.04.2017 16:56

    jā, gudrajiem bērniem vajag vienreizējas gultiņas. vēlams ar jauna auto smaciņu. nez, kuri ir tie daudzie vecāki, kas midzina bērnus izbraucienos? sviesckaukāc

    Loks
    10.04.2017 19:30
    Reply to  Lapsinieks

    Es gan speciali nebraucu sīko vizināt, bet savulaik kad bija mazs, tad tā arī bija. Atika sākt braukt un sīkais autā :)

    Lapsinieks
    10.04.2017 20:08
    Reply to  Loks

    nu ja. tas skaidrs. bet te cēloņi ar sekām sajaukti. šamie nekad, laikam, nav dzirdējuši par šūpuļiem un šūpuļdziesmām.

    Kristaps Skutelis
    10.04.2017 20:07
    Reply to  Lapsinieks

    Oi, tā dara daudzi vecāki. Ir lasīts, ka bērns mājās nemieg un vecāki melnā naktī bezjēgā riņķo pa rajonu, lai aizmidzinātu mazuli. Pats arī esmu novērojis auto braukšanas iemidzinošo ietekmi uz zīdaini.

    Lapsinieks
    10.04.2017 20:09

    tas nav normāli. tas nozīmē, ka bērnam nav normāla ritma mājās. +-/ zinu ko runāju.

    Kristaps Skutelis
    10.04.2017 20:38
    Reply to  Lapsinieks

    Par kādu ritmu Tu runā zīdaiņa gadījumā? :D Tur ritma nav un tas neesošais ritms pie tam visu laiku mainās. Tiešām savējos neesi mēģinājis nomierināt/aizmidzināt ar tējkannas šņākoņas vai putekļu sūcēja rūkšanas skaņām? Esi daudz ko palaidis garām :D

    Lapsinieks
    10.04.2017 21:11

    laikam esmu palaidis. cik atceros, sēdējām pie gultiņas un kaut ko dziedājām. līdz uzvarai. pavisam nopietni ļaudis apgalvo, ka pirmos 6-12 mēnešus vest pilsētā uz ielas esot nenormāls stress un watafaks zīdaiņa smadzenēm

    Kristaps Lācis
    11.04.2017 13:46

    Par zīdaiņa dienas ritmu. Maziem bērniem patīk, ja lietas noteik vienā un tajā pašā laikā, izveidojas tāda zināma dienas rutīna, kas mazos nomierina, dod drošības sajūtu – dienas ritms.
    P.S. ir bērni

    Kristaps Skutelis
    11.04.2017 13:53

    Piekrītu, ka ritms ir jāveido un jāuztur, bet jāņem vērā, ka zīdaiņiem pieaugot tas ritms mainās. Īpaši to var just ar gulēšanu. Pa lielam tā ritma veidošana no vienas puses ir veidošana, no otras – pielāgošanās bērnam. Tricky, bet riktīgi interesanti! :)

    RRR
    11.04.2017 09:15

    Par midiznināšana braucot zinu. Pats gan nemēģināju, jo neatrisināts palika jautājums, kā tad to sīko no mašīnas iedabūt gultā tā, lai viņš nepamostas.

    Kristaps Skutelis
    11.04.2017 10:18
    Reply to  RRR

    Tas ir tricky, jā. Dažreiz sanāk, bet vairumā gadījumu nesanāk. Bet tie brīži, kad zīdainis guļ un nebrēc ir visa čakara vērti :D

    Skābene
    11.04.2017 09:35

    Pirmais sīkais pie v6 motora burbuļojuma atlūza 3 minūšu laikā. Principā mašīnā vienmēr gulēja! Otrajam sīkajam nepaveicās, jo Toyotas hibrīdam nav tās skaņas kā v6 un šis neguļ ne lūgdams! Toties palīdz visādas lietus, putekļusūcēja un fēna skaņas no youtube!

    Kristaps Skutelis
    11.04.2017 10:17
    Reply to  Skābene

    Pavecāki dīzeļi arī ļoti labi darbojas :)

    Skābene
    11.04.2017 11:34

    Monotona skaņa darbojas lieliski! Dažiem augstskolu pasniedzējiem/lektoriem arī lieliski sanāk iemidzināt! :)

    Kristaps Skutelis
    11.04.2017 11:36
    Reply to  Skābene

    Uz alma mater bebi neesmu mēģinājis stiept :D

    Reklāma