Web Analytics
More
    Reklāma

    Kāda ir sajūta, kad tavu tīmekļa vēsturi var glābt tikai Tramps?

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas izskaņā Amerikas Savienoto Valstu Senāts atļāva interneta servisa nodrošinātājiem bez lielām ceremonijām pārdot trešajām pusēm visu informāciju par lietotāju apmeklētajām mājaslapām un izmantotajiem servisiem.

    Arī Pārstāvju palāta ar 215 pret 205 balsīm atcēla Baraka Obamas laikā pieņemtos interneta privātuma likumus, ko bija izstrādājusi ASV Federālā sakaru komisija (ko mēs pazīstam ar apzīmējumu “FCC”). Ja jaunie noteikumu stāsies spēkā, neviens interneta sakaru nodrošinātājs nekautrēsies pārdot lietotāju datus. Jaunās normas nozīmētu, ka interneta sakaru nodrošinātājiem būs tiesības ne tikai veidot savākto datu apkopojumu, bet pat izstrādāt rīkus, kas savāc un saglabā informāciju par katra lietotāja apmeklētajām tīmekļa vietnēm atsevišķi.

    Reklāma

    Lai likuma normas stātos spēkā, tās atliek tikai parakstīt prezidentam Trampam. Protams, interneta lietotāji vienmēr spēs atrast iespējas, kā apiet izsekošanu, tomēr absolūts vairums ar to nenodarbosies. Šī var kļūt par milzīgu uzvaru reklāmdevējiem, kā arī soli nepareizajā virzienā tīmekļa privātumam.

    Tiesa, uz mums šī informācija pagaidām neattiecas, bet kurš gan var zināt, ar ko nodarbojas tieši tavs interneta pakalpojumu sniedzējs…

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    29.03.2017 14:03

    Daži Trampa padomnieki aktīvi sadarbojās ar Kremļa pārstāvjiem. Tur šobrīd tas viss jau iet pilnā sparā, acīmredzot piemērs ir lipīgs :)

    **
    30.03.2017 23:51
    Reply to  Krotow

    Ko Eiropas savienība par to saka?

    Reklāma