Web Analytics
More
    Reklāma

    Lokana viedtālruņa maksimālais biezums drīkstēs būt tikai 4 mm

    Jaunākie raksti

    Ja brīnies, kāpēc neviens lielais ražotājs nav spējis izlaist īsteni lokanu viedtālruni (LG G Flex sērija neskaitās!!!), tad jāzina ir tikai viens fakts – lokans viedtālrunis nedrīkstēs pārsniegt 4 mm biezumu.

    Samsung jau pirms četriem gadiem CES 2013 izstādes norises laikā spēja parādīt lokana OLED ekrāna prototipu, bet viedtālrunis no viena paša ekrāna nesastāv. Pēcāk bijuši vairāki baumu apvīti Samsung mēģinājumi pārliecināt sadarbības partnerus un mobilo sakaru operatorus dalībai lokana viedtālruņa izveidē un pārdošanā. Šobrīd tiek baumots, ka Samsung gatavo jaunu lokana viedtālruņa prototipu, kas tiks parādīts slēgtai interesentu grupai šī gada trešajā ceturksnī.

    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka līdz īsteni lokanam viedtālrunim mums būs jāuzgaida vēl vismaz 10 gadi, jo ražotājiem jātiek galā ar akumulatoru un mikroshēmu locīšanas iespējām. Šeit noteikti nenāk talkā Galaxy Note7 akumulatoru uzliesmošana, kas likusi pārdomāt litija jonu akumulatoru drošības normas. Tāpat lokanam viedtālrunim ir jābūt gana plānam, lai no tā salocīšanas vispār būtu jēgas – lai tas salocīts nebūtu kuba formas. Tāpēc, pieņemot, ka minimālais locījuma rādiuss ekrāna tehnoloģijai būs 3 mm, viedtālruņa biezumam nevajadzētu pārsniegt 4 mm. Pretējā gadījumā kabatā tas būs biezāks par 10 mm, kas jau šobrīd skaitās visai biezs viedtālrunis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    17.03.2017 10:57

    >minimālais locījuma rādiuss ekrāna tehnoloģijai būs 3 mm

    lūdzu, mazliet paskaidrojiet, es nespēju saprast šīs frāzes nozīmi.

    attēlā rādīts, ka locīšana būs galvenokārt noderīga tiem, kas nēsās trubu ap delmu kā aproci.
    salocīt šokolādes tāfeli divreiz mazākā un biezākā – laikam aktuāli tikai pludmalē – somas nav, bet mazāka izmēra taisnstūri var iebāzt peldbiksēs. nu, es runāju par peldbiksēm, nevis yankee style pantaloniem.

    Māris Silinieks
    17.03.2017 12:53
    Reply to  x

    Laikam saprotamāk būtu – pārlokāms uz pusēm, nevis lokans viedtālrunis.

    x
    17.03.2017 13:13

    flipperi mums jau bija, paldies

    bombelats
    17.03.2017 16:45

    Vienalga kaut kas tur neštimmē. It sevišķi ņemot vērā, ka televizora oled rullejamais ritinās tikai 3 cm diametrā. https://kursors.lv/2014/07/10/jau-2017-gada-varam-gaidit-sarullejamu-lg-televizoru/

    Krotow
    17.03.2017 18:31

    Lokanajam telefonam jābūt tik plānam, lai to bez problēmām var sarullēt un ieštepselēt runātājam dienvidgalā. Piemēram, ja viņš pārāk skaļi un ilgi runā tramvajā.

    Vēl variants būtu samīcāmais telefons plastilīna pikas konsistencē. To varētu ieķepēt ausī.

    Lapsinieks
    17.03.2017 20:04
    Reply to  Krotow

    nez… a austrālieši saka – ziemeļgals?

    oldschool zerolemon fan
    17.03.2017 21:18

    Lokano telefonu iespējamās praktiskās priekšrocības šobrīd man galīgi nav skaidras. Laiks rādīs :)

    Reklāma