Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P10 varētu atņemt pamatīgu Galaxy S8 pīrāga daļu

    Jaunākie raksti

    Mobile World Congress 2017 norises laikā no Samsung nesagaidījām Galaxy S8 izziņošanu. To varētu saistīt ar vēlmi vairākkārt pārbaudīt akumulatorus, bet iepriekšējos gados Galaxy S sērija bija gandrīz pirmie gadā iznākušie viedtālruņi. Ierasts, ka Galaxy S sēriju izziņo februāra beigās, bet viedtālruņi veikalos ir jau aprīļa sākumā.

    Šogad tiek pieļauts, ka Samsung vilcināšanās ar Galaxy S8 izziņošanu var nozīmēt flagmaņu tirgus daļas zaudējumu. Mobile World Congress 2017 mums atnesa Huawei P10 un P10 Plus viedtālruņus, kas ir konkurētspējīgās cenās, saprātīgos izmēros un ar lielisku tehnisko specifikāciju. Faktiski Huawei P10 būtu dēvējams par saprātīga izmēra Huawei Mate 9.

    Reklāma

    Pagājušā gada Huawei P9 modelis ir ražotāja veiksmīgākais viedtālrunis, kas pārdots vismaz 10 miljonos gabalu pirmo 10 mēnešu laikā pēc iznākšanas, un Huawei P10 sekos tā pēdās. Lai arī 10 miljoni nav milzīgs sasniegums, tomēr jāatzīmē, ka Samsung Galaxy S7 sērija sešos mēnešos sasniedza aptuveni 13.3 miljonu gabalu pārdošanas latiņu. Huawei P10 pie pircējiem nonāks 24. martā, kamēr Galaxy S8 – gandrīz mēnesi vēlāk – 21. aprīlī. Huawei P10 64 GB versijas cena tiek lēsta vismaz 100 eiro mazāka par Galaxy S8 cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    07.03.2017 11:51

    Konkurence vienmēr ir veselīga, un pircēji no tā ir ieguvēji.

    Maris Laudams
    07.03.2017 14:14

    Spriežot pēc dažādiem avotiem, interese par s8 ir milzīga. Ja Samsung nenolohosies, tad to aparātu nepārspēs neviens. Pat Evan Blass bija pārsteigts par cilvēku interesi.

    07.03.2017 16:22
    Reply to  Maris Laudams

    Par to nav divu runu – neviens nesagaidīja Note7, tāpēc publika ir nogribējusies pēc jauna Samsung telefona.

    Pavisam kas cits ir tie pasaules tirgi, kur Huawei atnāks ātrāk, kur tam būs zemāka cena, un, kas ļoti svarīgi, kur nav vai netiek izmantoti operatoru daļēji subsidēti telefoni.

    Maris Laudams
    07.03.2017 16:46
    Reply to  Artis Ābols

    Jautājums – vai Huawei var atņemt tirgu s8. Aizmirstam tādu jēdzienu kā subsidēšana, jo neviens operators telefonu nedāvina, bet iekļauj telefona maksu vienotā līgumā ar abonēšanas maksu. Ja cilvēkam nav iespēja tikt pie tāda telefona, bet pats viņš to nevar atļauties, jebkurā gadījumā šis cilvēks nav s8 tirgus daļa. Ja šis cilvēks iezvēlas lētāku Huawei, tad tas tik un tā nav “tirgus atņemšana”. Tie cilvēki, kuri izvēlas ņemt telefonu caur operatoru, visdrīzākais izvēlēsies s8 (ja tāda ir bijusi viņu izvēle), jo ir grūti atrast kaut vienu priekšrocību Huawei izvēlei. Sadalot maksājuma summu uz 24 mēnešiem tā starpība ir stipri minimāla, bet zīmolu atpazīstamība ir milzīga. Paliek pēdējā daļa – tie, kas pērk telefonus par savu naudu un kas līdz šim bija samsung lietotāji. Šī ir kategorija, kuru ietekmē cena. Un šie cilvēki, visdrīzākais orientējas telefonu tirgos. Huawei P9 ieguva kaut kādu atpazīstamību, bet viņi joprojām spēlē tai pašā tirgū kur atrodas OnePlus, ZTE, Xiaomi, utt. Ja šie cilvēki uzķersies uz Samsung hype, tad visdrīzākais paliks pie samsung. Ja viņus ietekmēs sprāgstošās baterijas, tad to pīrāgu sadalīs pārējie, bet tas viennozīmīgi nebūs tikai Huawei. Tie paši ķīnieši, tirgojot caur aliexpress, uzspiež iegādāties 1 gada telefonu apdrošināšanu ar bezmaksas “return”, kas līdz… Read more »

    Lapsinieks
    07.03.2017 17:42
    Reply to  Maris Laudams

    Tu mazliet ignorē reālijas. Tev varbūt ir grūti atrast kaut vienu priekšrocību, bet ja paanalizēsi operātoru pārdošanas datus, tad pēdējā gada laikā huawei pārdošanas apjoms ir ļoti izaudzis. un tur nospiedošs vairums ir nomaksa vai atvērtais. Tam pašam P9 ir ļoti daudz priekšrocību, ja salīdzina ar S7 – protams, ka uz papīra S7 ir pārāks, bet dzīvē izrādās, ka vairumam nevajag ūdens aizsardzību, ka stikla aizmugure ir speķains pein in ās (ja lieto maciņus, tad nafig viņa?), ka ekrāns ir pārāk košs un to izšķirtspējas starpību (kas rij baču) spēj pamanīt tikai daži izredzētie, kamera nav labāka – tobiš neviennozīmīgi – dažos aspektos ir, citos – nav; tačvizs joprojām ir smagnējs, bezvadu lādētājs – dārgs un nepraktisks (ja nav pašam mašīnā), pirkstu nospieduma lasītājs nebūt nav ērtāks un ergonomiskāks par aizmugurējo. Procesors ātrāks, bet tas tikai papagaiļus skatot utt. Tās ir tās reālijas, kuras še negribi akceptēt. Reālo tirgus daļu Eiropā var nokost tikai tie, kas ir pie operātora, jo pie mums (it sevišķi) 80% visu telefonu tiek iegādāts caur operātoru. 15% – internetbodēs (kur daudzi baidās pirk, jo vairums tur ir tādi puspelēki) un tikai 5% nāk no aliekspressveidīgajiem veikaliem. Te es nerunāju no savas brenda mīlestības pozīcijām (kura… Read more »

    Jokman
    07.03.2017 19:25

    Es personīgi esmu S7 lietotājs un ļoti gaidu P10 plus modeli jo uzskatu, ka tas ir pareizā izvēle jo tur ir viss labākais ko Huawei prot. S8 jau sāk apnikt gaidīt un Update uz Samsung telefoniem velkas tik ilgi. Vēl ar vien nav. 7.0 un drošvien nebūs līdz S8 iznākšanai vismaz LV. Plus touchwiz saskarnes dizains jau ir ļoti novecojis un kļuvis apnicīgs jo vizuāli nekas nemainās un gribās ko jaunu. Vēl arguments ir pirkstu nospieduma sensora novietojums. Uzskatu ka ērtāks tas ir priekšā. Braucot auto turētājā man tas jāņem ārā lai atbloķētu.

    GGrs
    07.03.2017 20:49
    Reply to  Jokman

    Ir 7.0 uz mana s7 jau kādu nedēļu ;) laikam tev kāds cits reģions

    Jokman
    07.03.2017 21:27
    Reply to  GGrs

    Tikko pār pārbaudīji Tev taisnība. Ir beidzot pieejams.

    GGrs
    07.03.2017 21:30
    Reply to  Jokman

    Huawei šobrīd slimo ar to pašu, ko agrāk samsung – pārāk noskinojuši un pārtaisījuši android iestatījumu sadaļu. Ja tev touch wiz apnicis, uzliec nova launcher un viss notiek, vēl kādu tēmiņu un icon paku var uzmest un i nepateiksi ka tas ir samsungs;)

    Lapsinieks
    08.03.2017 08:13
    Reply to  GGrs

    var par šo smalkāk? Kā izpaužas iestatījumu noskinēšana? Cilvēks parastais ar noskinotiem iestatījumiem apjūk un tas viņam sagādā pamatīgas galvassāpēs? Veicu nelielu aptauju – neviens nezin, kas tie iestatījumi ir un ko tie ziemā ēd. Ir tas novelkamais panelis kur ieslēgt/izslēgt skaņu un saņemt paziņojumus. Zec it… Pat es, gīks, saķibinu iestatījumus iegādājot jaunu tālruni un aizmirstu par to esamību uz pusgadu – līdz nākamajam. I to – huawejs pārnes 90% iestatījumu uz jauno telefonu.
    Starp citu – launčeris ar ikonu paku ir kaut kas “pa virsu” (nevis aizstāj) un nekad neatstāj pozitīvu ietekmi un ātrdarbību – taisni otrādi.

    Kristaps Skutelis
    08.03.2017 08:19
    Reply to  Lapsinieks

    Klau, Tev arī jaunais Android atjauninājums salauza notifikācijas uz slēgekrāna? Man pāris čomi par šo sūdzējās. Ir kāds labojums?

    Lapsinieks
    08.03.2017 08:36

    godīgi sakot – nemāku pateikt, jo tā īsti nelietoju. tā kā man galvenais saziņas rīks ir wacaps un ja atnāk 2 ziņas no viena kontakta, tad tur tā pat neko nerāda, tad man nav ieslēgtas. man kaut kā defoltā pirksts metas pie nospieduma lasītāja… šad tad iemetu acis notifikāciju panelī. bet kā jau es teicu… esmu “pie datora” cilvēks – 99% visas notifikācijas saņemu jau datora ekrānā…

    GGrs
    08.03.2017 10:26
    Reply to  Lapsinieks

    Iestatījumi (Settings, varbū huawei latviski iztulkots vēl citādāk) – tā sadaļa, ko vari atvērt nospiežot uz zobratiņa tajā pašā novelkamajā panelī. Piemēram datu kontroles rīks huawei ir izcili sapists, varbūt ar jaunāko android versiju kaut kas ir labāk. Tieši cilvēks parastais apjūk un arī gīks apjūk. Bieži nākas palīdzēt kolēģēm pie jaunā telefona. Tagad visiem sapirkti huawie, nu reizēm tajos settingos tiešām nevar atrast vajadzīgo lietu, salīdzinot ar tīru andri, samsung, htc… Sajūtas tādas pašas kā pirms dažiem gadiem ar samsung – visi ražotāji daudz maz pieturās tuvu tīram android un šie kaut ko tur pa savam mudžināja, tagad huawei.

    Par launcheri – uz budžeta telefoniem varbūt, uz tāda aparāta kā S7, ja cilvēks sūdzas ka garlaicīgi un acij netīkam – ļoti labs risinājums, kas ierīci nebremzē;)

    Lapsinieks
    08.03.2017 10:53
    Reply to  GGrs

    hm. nu jā, nekad nav bijis vajadzības kontrolēt datus. bet cilvēks parastais nekad nav redzējis tīru andri. Tā, skatos. Iestatījumi. Mobilie dati. Plūsma – pa dienām, nedēļām, mēnešiem. $4G lietojums. Tīklā izmantojamās lietotnes… viss skaidri un pārskatāmi… vakarā paskatīšu draudzenes P9Lite, tur vēl stāv 6tais. Varbūt tur viss pakaļā…

    GGrs
    08.03.2017 18:18
    Reply to  Lapsinieks

    Jā pārskatāmi, bet limitu kā uzlikt… Tas jau ir būtiski, tiem kuriem nav bez limits. uzreiz neatradu, izrādās zobratiņš jāspiež augšā… Huawei p8 lite ar 6 Andri… Iestatījumos iestatījumi… Inception :D

    Lapsinieks
    08.03.2017 18:28
    Reply to  GGrs

    LMT nekas nenotiek, kad sasniedz limitu – vnk. paliek lēns.

    Lapsinieks
    08.03.2017 08:15
    Reply to  Jokman

    ideāli būtu gan/gan – i priekšā, i pakaļā. un uz sāniņa ar’ – kā soņkām.

    banana
    07.03.2017 19:26

    Tak jau paziņoja, ka jaunie 10nm cpu čipi pie vainas… Kā jau visā jaunajā un nenoslīpētā, neiet kā pa sviestu…
    Tā vien gaidu masīvo ‘error reitu’ :D un super sūdzības interneta plašumos… Izskatās, ka Samsung ar S8 sāks pirmie un šogad vienīgie(varbūt slikti varbūt labi…) bet citi ir atlikuši uz nākošo gadu šo procesu.

    x
    08.03.2017 09:25

    izlasīju “pīrāga gaļu”

    wils
    10.03.2017 16:01

    Jaunākie P10 testi: DxOMark foto tests dod 87 punktus, pretstatā Google Pixel 89 un Galaxy S7 Edge 88 punktiem.

    https://www.dxomark.com/Mobiles/Huawei-P10-mobile-review-Top-performer

    Lapsinieks
    10.03.2017 16:34
    Reply to  wils

    nav nemaz tik slikti. iegāž video (es, piemēram, vispār neko nefilmēju) tieši foto ziņā visi praktiski vienā pleķītī mīņājas – katram savas sīkas utis.

    Reklāma