Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Fit apskats

    Jāatzīst, ka no Huawei un attiecīgi arī no Huawei Fit biju gaidījis vairāk par zemāku cenu.

    Jaunākie raksti

    Fitnesa aproču, sporta pulksteņu un dažādu citu veselību veicinošu aksesuāru pieprasījums licis ne vienam vien ražotājam nosliekties par labu šī tirgus iekarošanai. Huawei Fit ir kaut kas pa vidu starp lielu fitnesa aproci un mazu sporta pulksteni ar optisko sirdsdarbības sensoru.

    Atzīšos uzreiz, ka man tā arī nekļuva skaidrs, kam tieši Huawei tēmējis Fit sporta pulksteni (atļaušos dēvēt Huawei Fit ar pulksteni, jo vismaz izskats par to liecina). Uzskatu, ka Huawei Fit izmērs un siksniņas garums drīzāk runā par tā piemērotību dāmai, bet pelēcīgās krāsas un pēdējie siksniņas caurumi tomēr piederas arī kungam.

    Reklāma

    Izskats un uzbūve

    Huawei Fit ir ierastas, apaļa pulksteņa formas ierīce ar melnbaltu skārienekrānu. Tas veidots no plastmasas, rokas siksniņa ir no patīkamas gumijas. Huawei Fit izmērs ir 39.5 mm x 9.9 mm, sporta pulkstenim ir 1.04 collu Memory LCD tehnoloģijas ekrāns ar 208 x 208 izšķirtspēju.

    Ekrāna izgaismojums slēdzas iekšā pats, kad apkārtējā vide ir pietiekami tumša. Diemžēl izgaismojumu nevarēs atslēgt, kas varētu radīt nepatīkamu mirkļus teātrī, vai citā saviesīgā pasākumā.

    Pastāv iespēja izvēlēties starp sešiem dažādiem elektroniskās ciparnīcas dizainiem. Huawei Fit Memory LCD tehnoloģijas ekrāns ir vienmēr ieslēgts, bet tiek solīts, ka šī LCD tehnoloģija drīzāk līdzinās e-ink, netērējot pārāk lielus enerģijas apjomus.

    Fitnesa aksesuārs sver 35 gramus, tātad tas ir ļoti viegls.

    Huawei Fit pieejams tumši pelēkā vai sudraba krāsā ar melnu vai oranžu siksniņu. Rokas siksniņas pieejamas divos garumos – 246.5 mm vai 229.4 mm (kopā ar pulksteņa korpusu). Siksniņu varēsi pats nomainīt pret jebkuru 18 mm platuma pulksteņa siksniņu. Pulkstenim ir IP68 mitruma un putekļu noturība, ar to drīkst iet dušā un peldēties.

    Fit saņēmis Bluetooth 4.2 LE savienojumu, pulkstenim ir iebūvēts akselerometrs, žiroskops, optiskais sirdsdarbības sensors un apkārtējās vides izgaismojuma sensors. Tāpat Huawei Fit ir 80 mAh akumulators, kas vismaz bukletā novērtēts ar sešu diennakšu darbības laiku, kad tiek mērīts pulss, bet šajās sešās dienās netiek ieskaitīta sportošana.

    Huawei Fit uzlādi nodrošina magnētiska dokstacija ar četriem uzlādes kontaktiem. Atšķirībā no konkurentiem un pat Huawei Watch, Huawei Fit uzlādes doks ir ar spēcīgu magnētu.

    Manuprāt, Huawei Fit atturīgi pelēcīgais izskats padara ierīci garlaicīgu. Nelielais svars norāda uz visai lētu materiālu izmantošanu.

    Saskarne

    Huawei Fit saskare paļaujas tikai uz skārieniem, kas nav gluži ideāls risinājums sporta pulkstenim. Vairākos ekrānā skatos tiek uzskaitīti diennaktī spertie soļi, aptuvens kaloriju patēriņš, tiek piedāvāts izmērīt sirds sitienu skaitu.

    Pamata ciparnīcas galvenie uzdevumi ir parādīt laiku, kā arī uzsākt sportošanu. No vienas puses it kā sportošanas uzsākšana šāda veida aksesuāram ir galvenais uzdevums, bet īsceļš mājas ekrānā nodevīgi bieži uzsāk sportošanas reģistrāciju, kad to nevēlies.

    Tā kā netiek izmantota neviena poga, visa saskarne būvēta ar domu, ka pirksta slidināšana no kreisās uz labo pusi ir komanda atgriezties atpakaļ. Nelielajā ekrāna laukumā to nav viegli paveikt. Tāpat ekrāna atsaucība ir vāja sportojot, jo tas nespēj pietiekami labi reģistrēt skārienus ar mitru pirkstu. Daļēji ekrāna skārienu reģistrēšanu var aizstāt ar rokas kustībām. Rokas žesti paredzēti tieši sportošanai, bet tie ne vienmēr strādā.

    Huawei Fit saskarne liecina tikai par to, ka pulkstenī ir ierīkota fitnesa aproces funkcionalitāte. Tas nav ne labi, ne arī slikti, bet no pulksteņa formas ierīces biju gaidījis nedaudz ērtāku saskarni un plašākas iespējas.

    Lietotne

    Huawei Fit sadarbojas ar Huawei Wear lietotni, kas pieejama Android 4.4 un iOS 8 vai jaunākām operētājsistēmām. Huawei Fit pievienošana ir ļoti ērta, bet pati Huawei Wear lietotne izskatās nedaudz specifiski.

    Huawei Fit saņem paziņojumus no visām lietotnēm, bet katrs pats var pielāgot, no kuras lietotnes saņemt paziņojumus, un no kuras nē. Ne visi lietotņu paziņojumi smuki attēlojas pulksteņa ekrānā. Tāpat ar saņemto paziņojumu neko nevarēsi pasākt, pat ne atbildēt ar iepriekš sagatavotām ziņām, kā tas ir Samsung Gear Fit2 un daudzās citās fitnesa ierīcēs. Vismaz es biju gaidījis šādu iespēju no pulksteņa formas ierīces.

    Viedierīces lietotne ļauj ne tikai atjaunināt Huawei Fit programmatūru, tajā arī varēs pielāgot paziņojumu sūtīšanu uz pulksteni, modinātāja iestatīšanu un pat informāciju par soļu skaitu, vingrojumiem un sporta nodarbību kalendāra veidošanu. Lietotne ļauj nosūtīt ikdienas soļu datus un sportošanas informāciju uz Jawbone, Google Fit un MyFitnessPal servisiem.

    Neuzticami darbojas Bluetooth savienojums ar viedtālruni. Ja gadījumā esi atzīmējis Huawei Fit par uzticamu Bluetooth ierīci, kuras tuvumā viedtālrunis nebloķējas, tad būsi vīlies. Ik pa laikam Bluetooth savienojums tiek pārtraukts un viedtālruni nākas atslēgt pašam. Tas pats attiecas uz paziņojumiem par aizmirstu viedtālruni – tie vairākas reizes dienā uzstāj, ka telefons ir ārpus Bluetooth savienojuma zonas.

    Huawei Wear lietotne ir vienīgā iespēja pārbaudīt atlikušo Huawei Fit akumulatora enerģiju, kas nav pieņemams risinājums.

    Huawei Wear lietotnē iekļauts treniņu plāns, kas aptuveni atbilst Polar sporta pulksteņu un citu lielo tirgus spēlētāju piedāvātajām iespējām. Vari izvēlēties vēlamo skriešanas attālumu, uzrādīt savu labāko sasniegumu un vēlamo skrējiena laiku. Tiek piedāvāts trenēties 5 km, 10 km, pusmaratonam un maratonam. Te gan man jāsaka godīgi, ka savu veselību (pat dzīvību) uzticēt ierīcei bez precīza GPS uztvērēja tik nopietniem treniņiem nav prāta darba. Ideja laba, izpildījums viduvējs, bet piedāvātais sporta aksesuārs ir pilnīgi neatbilstošs tik nopietniem treniņiem.

    Soļu uzskaite un sportošana

    Vienkāršākās funkcijas Huawei Fit veic tik par labi kā konkurenti. Soļu uzskaite ir drīzāk precīza, tāpat tiek uzskaitīti uzkāptie stāvi. Pulkstenis aprēķina arī aptuvenu attālumu, kas gan parasti ir ar vismaz 25% atšķirību no reālā. Noejot 8 kilometrus, uzskaitīti tiek tikai seši.

    Miega sekošana ir ietverta Huawei Fit funkciju klāstā, tiek uzskaitītas gulēšanas stundas, parādīts seklais un dziļais miegs. Atļaušos atzīmēt, ka neviena fitnesa aproce vai pulkstenis nav spējīgs kaut cik ciešami mērīt miegu, tāpēc šeit daudz neaizkavēšos. Huawei Fit vismaz neuzskaita gulēšanu darbadienas pašā viducī, kā tas ir gadījies dažiem citiem fitnesa aksesuāriem.

    Sportošana bez GPS uztvērēja pulkstenī ir tikai attāli nodēvējama par nopietnu parametru vākšanu. Kā jau minēju, Huawei Fit ne visai precīzi interpretē noieto attālumu, tas pats ir ar sportu. Šī iemesla dēļ arī visi citi parametri, piemēram, jau tā neprecīzais kaloriju aprēķins, ir neuzticami.

    Huawei Fit pats neuzsāk sportošanas uzskaiti, kā tas ir vairākiem konkurentiem, piemēram, Fitbit. Sporta reģistrēšanu vari uzsākt no sākuma ekrāna, vai arī parokoties pa saskarni un izvēloties velobraukšanu, vai iešanu.

    Sportošanas laikā Huawei Fit parāda ilgumu, attālumu, tempu, sirdsdarbību. Kā jau minēju, uz attālumu (tātad arī tempu) paļauties nevajadzētu. Diemžēl neizskatās, ka Huawei Fit spētu mācīties noteikt precīzāku attālumu no viedtālruņa GPS, kā tas ir Garmin sporta pulksteņiem.

    Sirdsdarbības optiskai sensors ir pietiekami precīzs. Tas gan atpaliek no TomTom fitnesa aprocēs un sporta pulksteņos uzstādītā sensora precizitātei, bet arī ar Huawei Fit būs gana, lai aplēstu sirdsdarbību sportošana laikā.

    Akumulators

    Huawei apgalvo, ka Fit spēj ar vienu uzlādi darboties sešas dienas. Faktiski var rēķināties ar četrām dienām, ja nav aktivizēti viedtālruņa paziņojumi un Huawei Fit netiek izmantots sportošanas laikā. Viedtālruņa paziņojumu ieslēgšana nosēdina Huawei Fit akumulatora darbību uz knapām divām dienām, kas nav ne tuvu pieņemami.

    Huawei Fit uzlāde aizņem aptuveni pusotru stundu. Uzlādes dokstacija ir baltā krāsā ar standarta microUSB pieslēgvietu. Baltā krāsa diez ko nepiestāv pie tumša pulksteņa un līdzi dotā melnā USB vada. Komplekts izskatās lēti, it kā savākts pa visiem noliktavas pakšiem.

    Noslēgumā

    Nekur neesmu pieminējis Huawei Fit cenu, jo tai īsti neticēju. Lētākais piedāvājums interneta veikalos ir 165 eiro, kas ir vājprātīga cena par iegūto fitnesa aksesuāru. Par zemāku cenu var iegādāties Polar M200 sporta pulksteni ar optisko sirdsdarbības sensoru un GPS, nedaudz dārgāks būs Polar M400 kopā ar visu H7 pulsa jostiņu. Lētāks būs arī Garmin Forerunner 25 ar iebūvētu GPS un pulsa jostu. Šajā ziņā esmu ļoti vīlies Huawei kā ražotājā, kas parasti pazīstams ar cenas samērīgumu iegādātajai ierīcei.

    Visiem minētajiem konkurentiem ir iebūvēti GPS uztvērēji, gadiem izstrādātas lietotnes un tīmekļa saskarnes ar dažnedažādiem statistikas rādītājiem. Arī akumulatoru darbības ilgumi ir nesalīdzināmi. Uzskatu, ka Huawei Fit ir jāzaudē vismaz puse no cenas, lai tas spētu atrast savu pircēju.

    Huawei Fit pluss ir vienmēr ieslēgts ekrāns, kas nav vairumam fitnesa aproču, bet ir minētajiem lētajiem GPS sporta pulksteņiem. Huawei Fit lepojas ar IP68 mitruma noturību, pārspējot vairumu sporta pulksteņu, kas nav izmantojami, ejot dušā.

    Uzskatu, ka vīriešiem Huawei Fit ir izmēros par mazu, bet sievietes meklēs ko interesantāku, sievišķīgāku.

    Patika

    + izskats (bet ne izmērs)
    + samērā precīzs sirdsdarbības sensors
    + mitruma un putekļu noturība
    + treniņu plānošanas iespēja

    Nepatika

    – nožēlojams akumulatora darbības laiks
    – neuzticams Bluetooth savienojumus
    – neatsaucīgs skārienekrāns

    Jāatzīst, ka no Huawei un attiecīgi arī no Huawei Fit biju gaidījis vairāk par zemāku cenu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Ekrāns
    5
    Programmatūra
    3
    Akumulators
    2
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    02.03.2017 10:55

    Par tādu naudu varbūt desmit klientus dabūs. Neglīts, bezjēdzīgs un dārgs.

    GGrs
    02.03.2017 11:23

    Par to cenu jau polar A300 arī var dabūt, ar visu jostiņu, kas daudz precīzāk mēra. gps gan nav iebūvēts

    Reklāma
    Jāatzīst, ka no Huawei un attiecīgi arī no Huawei Fit biju gaidījis vairāk par zemāku cenu.Huawei Fit apskats