Web Analytics
More
    Reklāma

    Kas notiks, ja atteiksies nodot paroles ASV Pilsonības un imigrācijas dienestam?

    Jaunākie raksti

    Jau kādu laiku ASV vismaz ar vārdiem baida iebraucējus par nepieciešamību nodot Pilsonības un imigrācijas dienestiem ne tikai sociālo tīmekļu lietotājvārdus, bet nu jau veiksmīgi arī paroles, ja esi ieradies no dažām īpaši uzraugāmām valstīm.

    Pēdējās dienās tīmekli ir pāršalkuši vairāki mikroskandāli par NASA darbinieku, kurš ir arī ASV pilsonis – viņam nācās nodot imigrācijas dienestam viedtālruņa atslēgšanas paroli. Lai arī ASV skaitās vieta, kur vari paļauties uz savām tiesībām, tomēr imigrācijas dienestam ir plašas pilnvaras veikt personas pārmeklēšanu.

    Reklāma

    Kas gaidāms, ja atsakies ASV Pilsonības un imigrācijas dienestam nodot pieprasītās paroles? Kas notiks ar tavu viedierīci? Cik ilgi tevi drīkst aizturēt? Vairāki tiesību eksperti norāda, ka pagaidām “spēles noteikumi” ir visai neskaidri. Visticamāk, viedierīci konfiscēs uz nezināmu laiku, bet pašu ceļotāju aizturēs. Nekur nav noteikts, cik ilgi šādā gadījumā drīkst bez tiesas ordera aizturēt iebraucēju. Tiek uzskatīts, ka samērīgs laiks ir līdz 36 stundām.

    The New York Times izpētījuši, ka 2015. gadā ASV Pilsonības un imigrācijas dienests pārbaudījis 4444 viedtālruņus un 320 citas elektroniskās ierīces, kas atbilst 0.0012% pārbaudītu ieceļotāju. ASV viena gada laikā iebrauc ar 383 miljoniem cilvēku, tiek pieņemts, ka katram līdzi ir tikai viena ierīce.

    Pieņemts, ka bez tiesas lēmuma lidostā klēpjdatoru drīkst aizturēt līdz piecām diennaktīm, ja vien netiek atklāts kāds aizdomīgs fakts par ieceļotāju. Protams, klēpjdatori ir daudz senāki par viedtālruņiem tāpēc ar to pārbaudēm viss ir gandrīz skaidrs. Bet, ja ieceļotājs atsakās sadarboties, ASV Pilsonības un imigrācijas dienests var piespriest līdz 1000 dolāru sodu. Nesadarbošanās gadījumā lidostā vari tikt aizturēts uz nenoteiktu laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Daris
    16.02.2017 09:05

    Darbības imitācija, lai ASV nodokļu maksātājiem parādītu, ka viņu robežsardze viņus sargā.
    Nu, kurš terorists ar nopietniem nolūkiem dodamies uz ASV, piebāzīs sociālos tīklus pilnus ar selfijiem ar bārdu, kalašnikovu un melnajiem islāmistu karogiem?

    x
    16.02.2017 10:37
    Reply to  Daris

    Pilnībā tev piekrītu. Tāpat arī FSB aģenti ir visai uzmanīgi, izmantojot sakaru līdzekļus. Piezvana no lēta podzenieka un izmet to miskastē, un otra puse to pašu izdara. Pat ja izdodas noķert zvana faktu, tad ej nu ķer vēju laukā, ja abi zvanītāji jau sen ir prom, vai telefonu vispār uzmet uz smagā auto vai līdzīgi sajauc atrašanās vietu pēc sarunas.

    Daris
    16.02.2017 12:59
    Reply to  x

    Jā, līdzīgas metodes izmanto visi, kas konspirējas, un “FSB aģenti” jeb klasiskie spiegi jeb izlūki te ir tā mazākā bēda.
    Arī e-pastā var labi sazināties, ja pa abiem ir izveidots viens konts.
    Tāpēc tā izskatās pēc ‘pakazuhas’, kas vnk apgrūtinātu labticīgus jeņķos braucējus.

    KKTK
    16.02.2017 12:14

    Pirms ieceļošanas ASV nospiežam pogu izdzēst mani no interneta. Galu galā, tāpat tu tur neko jēdzīgu neesi sarakstījis…

    x
    16.02.2017 13:17
    Reply to  KKTK

    izdzēsties no ineta vai soctīkla – šodien taču vēl tikai 16. februāris?!?

    Reklāma