Web Analytics
More
    Reklāma

    Vēlies iekļūt ASV? Nodod sociālo tīmekļu paroles!

    Jaunākie raksti

    ASV iekšējās drošības (angļu: United States Department of Homeland Security) ministrs Džons Kellijs paziņojis, ka personām, kas piesakās vīzām, var nākties nodot ASV muitas dienestiem arī savas sociālo tīklu kontu paroles. Kellijs skaidroja, ka paroles var tikt prasītas, īstenojot stingrākas pārbaudes, lai atklātu personas, kas var radīt riskus ASV drošībai.

    Sociālo tīmekļu paroļu pieprasīšana ir viena no lietām, kas tiek apsvērta iebraucēju pārbaudīšanai no tādām valstīm kā Irāna, Irāka, Lībija, Somālija, Sīrija un Jemena. Minētās valstis pašas neveic pietiekami stingras personu pārbaudes. Esot ļoti grūti izvērtēt cilvēkus šajās septiņās valstīs, bet, ierodoties ASV, varasiestādes vēlēsies zināt, ko viņi dara tiešsaistes servisos.

    Reklāma

    ASV prezidents Donalds Tramps 27. janvārī parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt imigrantu un bēgļu pārbaudi, lai neielaistu radikālos islāma teroristus ASV. Rīkojums paredz apturēt bēgļu izmitināšanas programmu uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi. Sīriešu bēgļu uzņemšana tika apturēta uz nenoteiktu laiku.

    Pagaidām prasība iesniegt sociālo kontu paroles nav stājusies spēkā. Neviens nevar pateikt, vai tā varētu nākotnē attiekties arī uz Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem.

    Iepriekš rakstījām, ka ceļojot uz ASV būs jānorāda arī sociālo tīklu informācija par lietotājvārdiem, bet paroļu prasīšana ir jaunums. Paroles nepieciešamas privātas sarakstes pārlasīšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābnene
    09.02.2017 10:37

    Iebrauc štatos un nomaini paroli! :)

    GGrs
    09.02.2017 10:39

    Uhh… Tas ir skarbi. Tas ir kā ļaut nezināmiem cilvēkiem rakāties pa savu māju…

    Lapsinieks
    09.02.2017 11:16
    Reply to  GGrs

    kāpēc nezināmiem cilvēkiem? tie ir labi trennēti tumšādaini vīrieši ar saltu skatienu, bezkaislīgi, kas napazīst emocijas. Sava veida roboti.

    Ieva
    09.02.2017 16:15
    Reply to  GGrs

    Kāpēc kā rakāties pa savu māju? Sociālie ir tava reprezentācija internetā, nevis slepenā dienasgrāmata zem gultas. No tā kam tu seko un ko/kā komentē sociālajos tīklos mūsdienās var izsecināt daudz vairāk kā kaut kādā vīzas intervijā. Ieskatīties soc. tīklu kontos nav nekas briesmīgs, jo tavas aktivitātes jau tā ir publiskas, bet ielogoties tavā vietā gan jau ir par daudz, jo tad visi var redzēt tavu personīgo saraksti. No vienas puses ja tev nav ko slēpt, tad nav jāuztraucas, bet no otras puses personīgā brīvības koncepts sāk buksēt.

    Lapsinieks
    10.02.2017 09:22
    Reply to  Ieva

    wrong. Tu vari dalīties/komentēt arī ļoti šaurā lokā – noslēgtā no ārpasaules.

    KKTK
    12.02.2017 20:31
    Reply to  Ieva

    Piem. Tu vari lakot vai dalīties ar to, ko gribi, lai izlasa tavi draugi nevis to ko tu domā. Piem, lai raisītu diskusiju par kādu sāpīgu tēmu. Vai pakaitinātu kādu. Laikošanai nav komentāra un to var pamatīgi pārprast tie, kas tavu stiliņu nepazīst.

    KKTK
    12.02.2017 20:26
    Reply to  GGrs

    Tu neesi redzējis, kā pie Kanādas robežas imigrācijas lodziņa, ASV dzimušam mexikānim paprasa telefonu, lai vaiņš pierāda apgalvojumu, ka viņam draudzene pirms 15min ir zvanījusi. Pietam., atlokoto telefonu oficieris labi pašķirsta – velns vien zin kur ielienot. Nu USB čipu klāt tomēr nepiesprauda, lai gan, es tieši to gaidīju :D

    x
    09.02.2017 11:27

    laikam meklēs senilus aizmāršas, kuri neizdzēš privātos ziņojumus pirms paroles nodošanas?

    tad jau jāprasa arī inetbankas parole.
    esot cilvēki, kuri sazinās, pārskaitot viens otram minimālu summu un rakstot ziņu info laukā.
    sieva/vīrs studē biedra īsziņas telefonā, bet tur nekā nav!

    Krotow
    09.02.2017 13:33

    Savdabīgs risinājums muļķu ķeršanai. Sociālos tīklus var izmantot demonstrācijas vai grautiņa rīkošanai paredzētās masas vākšanai. Taču nopietnas šmuces plānotāji tos saziņai nelieto.

    digitalk
    09.02.2017 14:02
    Reply to  Krotow

    nekad nenovērtē par zemu cilvēku stulbumu :)

    Daris
    09.02.2017 21:51

    Sociālo tīklu man nav.
    Bet, kā jau reiz teicu – uz ASV nebraukšu,
    neko neesmu tur pazaudējis.)

    x
    09.02.2017 22:53
    Reply to  Daris

    Pareizi. Lai Zakerbergi paši tiek galā ar Trampu.

    Daris
    09.02.2017 23:08
    Reply to  x

    Man Tramps simpatizē kā klasiskās Amerikas pārstāvis.
    Iemeta akmeni tai lapseņu pūznī.)

    digitalk
    09.02.2017 23:26
    Reply to  Daris

    smieklīgi, ka ilgstošajā demokrātu valdīšanas laikā vienkāršais republikānis tā klusi pa kaktiem cepās par ‘tiem idiotiem’. bet tagad, kad republikānis pie teikšanas, tad demokrātu atbalstītāji skrien ar karogiem pakaļā un gāž ārā sūdu kaudzes, ar ‘inteliģences’ pārstāvjiem priekšgalā :D

    Krotow
    10.02.2017 00:05
    Reply to  Daris

    Tas, ka demokrāti paši ielikās ar seju mēslos, atstājot novārtā pusi savu iedzīvotāju un izrādot neredzētu gļēvumu ārpolitikā, gan ir fakts. Lai nu beidz skraidīt baros pa ielām un domā. Bet Tramps sevi izrāda kā “klasiskās Amerikas pārstāvi”. Lai gan, kā profesionāls šovmenis, viņš lej par deviņiem mēmiem. Labi, sētu uz Meksikas robežas par savu nodokļu maksātāju naudu vēl uzcels. Taču konveijera darba vietas ASV apakšklasei atpakaļ viņš nedabūs, ja vien nepiespiedīs ASV kompānijām savākt visu sīkumu un sagatavju ražošanu atpakaļ no Ķīnas un pieņemt darbā amerikāņus ar tādiem pašiem noteikumiem un to pašu algu, kā šodien strādā ķīnieši. Vietējie ASV uz vergu darba noteikumiem neparakstīsies. No otras puses konveijeru un lauksaimniecības robotizācija izmaksā lētāk, tā kā nosacītie redneki atkal paliks gribot.

    Daris
    10.02.2017 11:30
    Reply to  Krotow

    Tur tā lieta, ka demokrāti ārpolitikā izrādīja milzu agresivitāti, sagraujot un izpostot sekulārās islama valstis un, ļoti iespējams, pēc Saūda Arābijas vahabītu pasūtījuma.
    Tai pat laikā, pareizi saki, ASV pilsoņu intereses neņēma vērā, tiem slīgstot aizvien lielākā nabadzībā.
    Līdzīgi kā PSRS, kura metās palīdzēt katrai pasaules jaunattīstības valstij, pietika to virsaišiem un vadoņiem pamuldēt par sociālistisko orientāciju.
    Kamēr paši stāv rindās pat pēc margarīna. Atceros, pats stāvēju :)
    Tas arī bija galvenais PSRS sabrukšanas iemesls. Pārtikuši ļaudis varu nemaina.
    Bet lētais ķīniešu darbaspēks rada milzu peļnu tikai transnacionālo korporāciju īpašniekiem.
    Ir pat ļoti iespējams atjaunot ražošanu ASV, ja Tramps turpinās parādīt politisku gribasspēku.
    To, ka viņš “lej”, te ir iedarbināta demokrātu naudasmaisu finansētā propagandas mašīna pērkamajos masu mēdijos.
    Un ne velti latvieši steidzās uz Rietumeiropu strādāt pie tiem pašiem konveijeriem, saņemot nebūt ne ķīniešu algu. Pie tā, kā piemēram Vācijā gandrīz viss lētāks nekā deindustrializētajā Latvijā.
    Tā kā dzīves dārdzību vietējās industrijas attīstība nepalielina, vien samazina kapitālistu peļņu.
    Redneki darīs to pašu, ja Tramps

    Daris
    10.02.2017 11:32
    Reply to  Daris

    veidos reindustrializācijai labvēligu vidi.

    Krotow
    10.02.2017 13:16
    Reply to  Daris

    Mazapmaksātie darbi lielā mērā tāpat tiks automatizēti, jo automāti neslimo, nekļūdās noguruma dēļ un var strādāt 24/7 režīmā. Trampam, ja viņš tiešām vēlas strādnieku un vidusšķiru “great again”, ir jāveicina sabiedrības apakšslāņu izglītošanu un pārkvalificēšanu. T.i. jāpanāk arī ASV izglītības sistēmas uzlabošana. Un kaut kas jādara ar nekustamā īpašuma burbuļa sekām uzpūsto nekustamā īpašuma un īres cenu dēļ (ASV ar to ir līdzīgas problēmas, kā pie mums).

    Tie latvieši Rietumeiropā, kuri strādā uz lauka u.c. mazapmaksātos darbos, saņem vairāk tikai tāpēc, ka tajos darbos strādājošajiem kopumā Rietumeiropā maksā vairāk. Taču salīdzinot ar turienes vietējo ienākumiem, viņi saņem grašus. Ja Rietumeiropas darba devējiem būtu obligāti jāmaksā Austrumeiropas strādniekiem to pašu algu + sociālās iemaksas, kā vietējiem, austrumeiropiešus Rietumeiropā neviens darbā neņemtu. Tas, ka tie paši graši ir bagātība mūsu laukos dzīvojošajiem, ir cita runa, jo laukos dzīvojošo ienākumi pie mums tiešām ir smieklīgi.

    geksis
    12.02.2017 17:53

    Kādi vispār var būt jautājumi par paroles nodošanu?!
    Visi reģistrējoties tak izlasīja noteikumus, kuriem piekrita. Starp noteikumiem ir tāds punkts kā “You will not share your password (or in the case of developers, your secret key), let anyone else access your account, or do anything else that might jeopardize the security of your account.”, kurš liedz izsniegt paroles jeb kuram.

    Lapsinieks
    12.02.2017 19:35
    Reply to  geksis

    šo lepni varēsi stāstīt imigrācijas oficierim un tad sēdēt lidostā spec. zonā un gaidīt savu reisu apakaļ uz dzimteni.

    geksis
    12.02.2017 20:25
    Reply to  Lapsinieks

    Vispār jau spriežot pēc raksta pat tik tālu netikšu. Palikšu pie vēstniecības durvīm.

    Reklāma