Web Analytics
More
    Reklāma

    5G? Ne tik strauji! Nokia gatavojas vēl uzlabot LTE

    Jaunākie raksti

    Kā jau esam vairākas reizes skaidrojuši, no 5G mums ir tikai saldas runas un solījumi, kas nav balstāmi faktos. 5G tehnoloģija pavisam nesen ieguvusi tikai oficiālu logotipu, bet tīkla ierīču ražošanas giganti vēl nav vienojušies par 5G tehniskajām niansēm. Ražotāji uzcītīgi testē ierīces, bet pagaidām pat nav zināms, kādas frekvences izmantos 5G.

    Nokia uzskata, ka LTE mobilo datu pārraides tehnoloģija vēl nav sevi izsmēlusi, jo 5G ir pārāk tāla nākotne. Sagaidāms, ka pirmie 5G iedīgļi būs daļēji izmantojami 2018. gada Ziemas Olimpisko spēļu norises laikā Phjončhanā, Dienvidkorejā.

    Reklāma

    Eiropā 5G tehnoloģijām jānonāk ne ātrāk par 2020. gadu, kad katrai dalībvalstij būtu 5G jāpiedāvā vismaz vienā pilsētā. Eiropa plāno uzsākt piedāvāt 5G komercrežīmā ap 2023. gadu. Bet tās visas ir vēlmes, kas var nerealizēties, ja 5G tehnoloģiju izstrāde aizkavējas.

    Nokia grasās LTE tehnoloģijās iekļaut daļu no gaidāmās 5G specifikācijas. Lai iegūtu lielākus datu pārraides ātrumus, Nokia 4.9G tehnoloģijai plāno izmantot mērķētu signālu konkrētas ierīces virzienā (tā dēvētā “3D beamforming” tehnoloģija), nevis signālu raidīt visos virzienos.

    Pagaidām nav zināms kad un vai Nokia 4.9G tehnoloģija nonāks pie lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oldschool zerolemon fan
    15.02.2017 21:28

    Nealkstu pēc 5G, jo uzskatu, ka vēl vairāk “piesārņot” ēteru ar dažādiem lieljaudas starojumiem nav prātīgi no veselības viedokļa.

    Reklāma