Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai Apple AirPods ir uzradies konkurents no iekšienes?

    Jaunākie raksti

    Līdz ar iPhone 7 prezentāciju tika prezentētas jaunās Apple AirPods bezvadu austiņas. Sabiedrībā strauji sākās diskusijas par to cik šīs austiņas dīvaini izskatās, ka tās lieto, kā arī par to cenu. Bet kolīdz austiņas nonāca tirgū, cilvēki nebeidza slavēt to cik austiņas ir ērti salāgot ar telefonu, cik labi tās turas ausīs, kā arī to, cik intuitīvi tās ir lietot. Viennozīmīgi galvenais kompānijas mērķis ar šīm austiņām ir vedināt lietotājus pāriet uz bezvadu risinājumiem, jo visvairāk tiek uzsvērta tieši šo austiņu ergonomika, nevis skaņas kvalitāte (skaņas kvalitāte ir pielīdzināma orģinālajām Apple austiņām, kas darbojas ar vada savienojumu).

    Pēdējās nedēļas laikā sociālajā telpā tiek aprunātas jaunās BeatsX austiņas, kas maksā 30€ lētāk, taču piedāvājot lielāku funkcionalitāti, kā iepriekš pieminētās Apple AirPods. Bet vai tās var uzskatīt par Apple AirPods konkurentu?

    Reklāma

    Lai arī abi šie produkti ir kompānijas Apple ražojumi (Apple kādu laiku atpakaļ nopirka kompāniju Beats by Dr.Dre), tiem ir manāmas funkcionalitātes atšķirības. Kamēr AirPods ir pilnībā bezvadu austiņas, BeatsX kopā satur kabelis, kas sevī ietver bateriju un visu nepieciešamo elektroniku. Mērķis abām šīm austiņām ir viens, bet kuras austiņas ir vispiemērotākās katrai cilvēku grupai?

    Pirms iedziļināties tajā, kas ir atšķirīgs, parunāsim par to, kas ir kopīgs. Abas šīs austiņas ir aprīkotas ar Apple W1 mikroshēmu, kuras galvenais uzdevums ir atvieglot austiņu salāgošanu ar ierīci. Tiklīdz austiņas ir pirmo reizi ieslēgtas, lietotāja iOS ierīcē uzreiz parādīsies dialoga logs, kas piedāvās savienoties ar austiņām, tiklīdz tas būs izdarīts, visās lietotāja ierīcēs, kuras ir piesaistītas tam pašam iCloud kontam, pievienošanās austiņām būs ļoti vienkārša.

    https://www.youtube.com/watch?v=5-lP_4RyP_k

    Kā jau jebkuram bezvadu produktam, ir nepieciešams kāds enerģijas avots. Tā šajā gadījumā ir baterija. Kamēr Apple AirPods ar vienu uzlādi spēj nodrošināt 5 stundas darbības laiku, BeatsX spēs strādāt 8 stundas. Bet ir kāda maza nianse, kurai ir vērts pievērst uzmanību. Lai gan Apple AirPods spēj nodrošināt tikai 5 stundas darbības laiku, to pārnēsāšanas kastīte, spēj austiņas uzlādēt atkārtoti, kas kopsummā ļaus klausīties mūziku 24 stundas. Otra nianse, ka nedaudz izšķir šos produktus ir tas cik ātri var uzlādēt iebūvēto bateriju. Apple AirPods lādējot 15 minūtes var nodrošināt 3 stundu klausīšanās laiku, savukārt BeatsX lādējot vien 5 minūtes var nodrošināt 2 stundu klausīšanās laiku.

    Skaņas kvalitāte abām austiņām ir ļoti laba, taču ir dažas atšķirības. Kamēr AirPods lielākā daļa lietotāja atzīs par vislabāk skanošajām austiņām, būs cilvēku grupa, kura gribēs klausīties mūziku ar izteiktākiem basiem (zemas frekvences skaņu), ko nodrošina tieši BeatsX austiņas.

    Tagad par atšķirīgo…

    Takā Apple AirPods austiņas ar iebūvētajiem sensoriem spēj noteikt to, kad austiņas ir ausīs un kad nav, mūzika tiek automātiski apturēta, kad kāda no austiņām tiek izņemta ārā un atkal palaista, kad abas austiņas ir ieliktas atpakaļ ausīs, bez tā pastāv iespēja divreiz pieskārties austiņai, kas izsauc balss asistenti (Siri).

    BeatsX savukārt ir aprīkota ar vadības pulti, kas ir integrēta uz vada, tas nozīmē, ka ir iespējams pārslēgt dziesmas, apturēt mūziku, kā arī pacelt zvanus, neizvelkot telefonu no kabatas. Vel viena priekšrocība, kas ir pavisam vienkārša BeatsX austiņām, ir vads, kas lielākajai daļai cilvēku veidos drošības sajūtu, ka austiņas tik viegli nebūs iespējams pazaudēt.

    Abi šie produkti ir ļoti līdzīgi – veidoti no augstas kvalitātes materiāliem, aprīkoti ar pietiekami ietilpīgām baterijām, lietošana ir viegla un intuitīva, kā arī cena svārstās no 150€ līdz 180€ robežās. Ir tikai jāizvērtē, kuras īpašības katram lietotājam ir vispiemērotākās!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GundarsBarons
    13.02.2017 20:19

    Bezvadu austiņas ar vadu :)

    Kristaps Skutelis
    13.02.2017 20:26
    Reply to  GundarsBarons

    Jā, aptuveni tāpat kā bezvadu uzlāde telefonam, kad uzlādes paliktnis pie elektrības pieslēgts ar vadu :)

    Skābene
    14.02.2017 09:17

    Kāpēc nevar izgudrot telefonu, kas mūziku raida pa tiešo uz smadzenēm, bez austiņu starpniecības!?

    x
    14.02.2017 10:39
    Reply to  Skābene

    nav vienprātības, kādu portu iebāzt smadzenēs jaundzimušajiem.

    analogās bungādiņas pagaidām ir universālāks risinājums.

    Reklāma