Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen apdzen Toyota, kļūst par pasaulē pieprasītāko autoražotāju

    Jaunākie raksti

    Volkswagen ir negaidīti apdzinis Toyota, pārdodot gada laikā lielāku automašīnu skaitu. Volkswagen pagājušajā gadā pārdevis 10.31 miljonu automašīnu, kamēr Toyota izdevies pārdot 10.175 miljonus mašīnu.

    Tā vien izskatās, ka kaut kādi emisiju skandāli un zaļā domāšana ir kaķiem zem astes. Protams, soda naudās un tiesvedībās Volkswagen izdevis vairākus miljardus eiro, ASV vien soda naudās jau samaksāti 18 miljardi dolāru pagājušajā gadā, bet šī gada pirmajās dienās – vēl 4.3 miljardi dolāru. Tajā pašā laikā Volkswagen vadība pagājušo gadu nodēvējusi par “ļoti izaicinošu”.

    Reklāma

    Volkswagen izgatavo arī Audi, Porsche un Skoda, kas Ķīnā piedzīvoja 3.8% pārdošanas apjomu kāpumu. Zviedrijā Volkswagen Golf bija 2016. gada pārdotākais auto, pirmo reizi pusgadsimta laikā pārspējot vēsturisko Volvo pārdošanas apjomu pārsvaru šajā valstī.

    Toyota spēja audzēt pārdošanu tikai par 0.2% gadā, pārsvarā ciešot no ASV tirgus stagnācijas. Tiek pieļauts, ka arī General Motors paziņos par visai vāju gadu, bet GM finanšu izziņošana gaidāma tikai pēc nedēļas. GM bija pasaulē pieprasītākais autoražotājs no 2011. līdz 2015. gadam.

    Avotsbbc.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    01.02.2017 12:02

    acīmredzot cilvēki saprata un novērtēja mesedžu: reku jums labs auto – lai nezaudētu labumu, mēs drusku nošmaucām!

    Artis
    01.02.2017 12:55

    Tas jau Āboltiņas un viņas vīra nopelns, droši vien… ;)

    Uldis M.
    01.02.2017 13:42

    Acīm redzot Amerikā sāk apsīkt lielais Priusu bums, tāpēc arī Toyotas noiets krītas.

    Reklāma