Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo finanšu datus, pēdējie trīs mēneši bijuši negaidīti veiksmīgi

    Jaunākie raksti

    Lai arī pēdējos mēnešos Apple ne īpaši veicās ar galvenā produkta – iPhone – pārdošanu, tomēr tikko izziņotie Apple pēdējā ceturkšņa finanšu dati parādi spēcīgu izaugsmi citu produktu un pakalpojumu pārdošanā. Apple ir pārsniedzis paša uzstādīto ieņēmumu latiņu, 2016. gadā nopelnot 78.4 miljardus dolāru.

    Apple peļņa vēl arvien iet roku rokā ar iPhone pārdošanas apjomiem. Kā var redzēt zemāk, ja aug iPhone pārdošana, aug arī kopējā Apple peļņa. Mac datori, iPad planšetdatori un pat digitālie servisi ienes salīdzinoši niecīgu peļņas daļu.

    Iepriekš tika mēļots, ka 2016. gadā būs kritušies iPhone pārdošanas apjomi, tomēr oficiāli sniegtā informācija parāda, ka Apple spējis pārdot 78.2 miljonus iPhone gada laikā.

    Reklāma


    Mac datoru pārdošanas apjomi nav uzrādījuši rekordus, toties peļņa no Mac pārdošanas ir būtiski augusi. Izaugsmi nodrošinājusi jaunā MacBook Pro cena, kas pamatīgi pārsniedz vecāko modeļu cenas.

    Apple uzturētie digitālie servisi aug lēnām, bet pamatīgi.

    iPad pārdošanas un peļņas rādītāji turpina krist, kas ir tikai loģiski, jo Apple pēdējais jaunais iPad modelis (9.7 collu iPad Pro) iznāca 2016. gada maijā. Pircēji šobrīd iegādājas lētākos iPad modeļus, kas nodara pamatīgu skādi kopējais peļņai no iPad pārdošanas.

    Iepriekš rakstījām, ka Apple vadība 2016. gadā saņēmusi mazākas prēmijas, jo kopš 2001. gada piedzīvots pirmais prognozētās apgrozījuma un peļņas kritums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nettwerk
    01.02.2017 11:36

    Vai var ticeet nu nezinu gan. Bet jebkuraa gadiijumaa kaads melo. Tie kas raksta par Apple, vai arii pati Apple.

    Lapsinieks
    01.02.2017 11:50
    Reply to  Nettwerk

    vieni tic ka dievs ir – citi – ka nav. abas šīs lietas nav pierādāmas.

    Reklāma