Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple vadība 2016. gadā saņēmusi mazākas prēmijas

    Jaunākie raksti

    2016. gads ir sanācis nelāgs kompānijai Apple, jo kopš 2001. gada piedzīvots pirmais apgrozījuma un peļņas kritums. 2015. gadā Apple apgrozīja 233.7 miljardus ASV dolāru un nopelnīja 71.2 miljardus dolāru, bet 2016. gadā apgrozījums bija samazinājies līdz 215.6 miljardiem dolāru un peļņa – 60 miljardi dolāru. Tas ietekmēja Apple augstākās vadības prēmiju apmēru.

    Apple vadītāja Tima Kuka alga ir 3 miljoni ASV dolāru, kamēr pārējo augstākā ranga vadītāju (Luca Maestri, Angela Ahrendts, Eddy Cue, Dan Riccio un Bruce Sewell) alga ir 1 miljons dolāru. Tomēr katrs vadītājs var nopelnīt līdz pat četrām savām algām prēmijās, ja tiek sasniegti iepriekš nospraustie uzņēmuma apgrozījuma un peļņas rādītāji. Kā redzam, pagājušajā gadā Apple iPhone 6S ne pārāk spīdošā uznāciena dēļ nespēja mērķus sasniegt.

    Reklāma

    Apple mērķi un reālā finanšu situācija 2016. gadā

    2015. gads bija krietni veiksmīgāks un Apple vadītājs Tims Kuks saņēma 8 miljonu dolāru prēmiju un pārējie vadītāji savus kontus papildināja ar 4 miljoniem dolāru. Savukārt, 2016. gadā Tims Kuks nopelnīja vairs tikai 5.3 miljonus un pārējie vadītāji – 1.8 miljonus. Tiesa, visi augstākā ranga vadītāji atskaitot Timu Kuku saņēma arī uzņēmuma akcijas 20 miljonu dolāru vērtībā.

    Apple vadības atalgojums 2016. gadā

    2017. gadā Apple plāno uzņēmuma vadības atalgojumu padarīt vēl vairāk atkarīgu no kompānijas finanšu rādītājiem.

    Šis gads iezīmē iPhone desmito dzimšanas dienu un Apple jau iesāk vērst uzmanību uz šo faktu norādot, ka iPhone ir ierīce, kas aizsāka jaunu ēru tehnoloģiju pasaulē, tas ir pārdots vairāk nekā miljards eksemplāros un iPhone joprojām cenšas līdzināties citi produkti. Tims Kuks sola, ka labākais vēl tikai sagaidāms!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma