Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB arestē dīzeļdzinēju skandālā iesaistītu Volkswagen augsta ranga vadītāju

    Jaunākie raksti

    ASV Federālais izmeklēšanas birojs (angļu: Federal Bureau of Investigation (FBI)) arestējis Floridā dzīvojošu Volkswagen vadītāju, kurš bija tieši iesaistīts dīzeļdzinēju izmešu skandālā. Federālais izmeklēšanas birojs uzskata, ka apcietinātais varētu būt atkārtoti pārkāpis ASV valdības un Volkswagen vienošanos par ietekmēto dīzeļdzinēju izņemšanu no tirgus, kā arī sniedzis nepatiesu informāciju.

    Volkswagen darbinieks Olivers Šmits (Oliver Schmidt) bija tieši atbildīgs par ASV sankciju un jaunizstrādāto noteikumu ieviešanu Volkswagen, bet Federālais izmeklēšanas biroja rīcībā esot dokumenti, kas parāda tieši pretējo. Šmits esot krāpies ar statistikas datiem, lai bez ieguldīta darba sasniegtu ASV valdības noteiktos ierobežojumus.

    Reklāma

    Tāpat tiek pieļauts, ka Šmits ir atbildīgs par nepatiesas informācijas sniegšanu. Viņš esot apliecinājis, ka Volkswagen darot visu, lai novērstu izmešu krāpšanos dzinējos, tomēr, visticamāk, ražotājs nav darījis neko. Volkswagen pārstāvji esot zinājuši, ka dzinējus nav iespējams sakārtot, bet visi iesaistītie esot maldināti ar solījumiem vairāku mēnešu garumā.

    Federālais izmeklēšanas birojs uzsāks kriminālizmeklēšanu pret Volkswagen vadītāju. Iepriekš dīzeļgeita bija uzskatāma par vienošanos starp ASV valdību un ražotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    VW
    10.01.2017 10:03

    Volkswagen pārstāvji esot zinājuši, ka dzinējus nav iespējams sakārtot (..) – tātad tā “izlabošana”, kas man ir veikta, ir balti meli?

    KKTK
    10.01.2017 14:10
    Reply to  VW

    Nav iespējams “sakārtot” saglabājot reklāmās nodruātos un konkurentus sagraujošos parametrus.

    11.01.2017 09:16
    Reply to  VW

    Cik lasīts, tad kāps patēriņš, kritīsies jauda, visi “ekomezgli” (DPF, ERG, kazu urīna piedeva Blu…kastur) nolietoties vēl ātrāk.

    Reklāma