Web Analytics
More
    Reklāma

    Prezentēts viedais spieķis, kas analizē tā īpašnieka veselības stāvokli

    Jaunākie raksti

    CES 2017, tehnoloģiju izstādē kuplā skaitā bija pārstāvētas tehnoloģiju kompānijas no Francijas. Viena no šīm kompānijām Dring sadarbībā ar vienīgo franču spieķu ražotāju Fayet ir radījuši modernu viedo spieķi The Smartcane.

    Šajā spieķī ir iestrādāti kustību sensori (akselerometrs un žiroskops) un tas seko katrai kustībai, kā arī analizē tā lietotāja paradumus. Tādējādi spieķis var noteikt, kad tā lietotājs uzvedas nepierasti – mazāk kustas, krīt un arvien vēlāk sāk savu dienu. Tā kā spieķi ir iebūvēts GSM modems un GPS uztvērējs, trauksmes gadījumā spieķis var nosūtīt SMS īsziņu vai veikt zvanu kopējam vai ģimenes loceklim. Šajā ziņā var iekļaut arī atrašanās vietas informāciju. Spieķa lietotājs saņem apstiprinājumu, ka viņa trauksmes ziņa ir saņemta un palīdzība dodas ceļā.

    Reklāma

    Līdzīgas senioriem paredzētas tehnoloģijas ir bijušas iestrādātas paklājos un gultās. Tās visas seko līdzi cilvēku kustībām un samazinoties to aktivitātei vai detektējot kritienus, dod ziņu kopējiem vai ģimenes locekļiem.

    Paredzēts, ka spieķis pārdošanā nonāks šī gada beigās.

    AvotsDring
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma