Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais Honor 6X – daudz ne to svaigāko labumu par pieņemamu naudu

    Jaunākie raksti

    Šodien CES 2017 tehnoloģiju izstādes ietvaros saulainajā, bet gana vējainajā un dzestrajā Lasvegasā tika prezentēts jaunais Huawei apakšzīmola, jeb kā viņi paši sauc e-zīmola Honor viedtālrunis – Honor 6X.

    Tas ietur zīmola aizsākto trajektoriju un cenšas modernas tehnoloģijas iesaiņot tūkstošgadniekiem (millenials) saistošā iepakojumā un tirgot par pieņemamu cenu. Septembra beigās iztestējām un par veiksmīgu atzinām Honor 8 un ar interesi raudzīsim iepazīt arī jauno Honor 6X.

    Reklāma

    Jaunais Honor 6X ir metāla korpusā tērpts visnotaļ gaumīga paskata Android viedtālrunis, kas aprīkots ar 5.5 collas lielu 1080p izšķirtspējas displeju ar liektām (2.5D) malām. Telefona aizmugurē atradīsim divas kameras (12 MP + 2 MP kameru komplekts) un pirkstu nospiedumu sensoru. Šāds kameru komplekts darbojas tādā veidā, ka 12 MP kamera veido pašu attēlu, bet mazākā 2 MP kamera palīdz iegūt telpas dziļuma (depth of field) informāciju. Praksē tas ļauj radīt attēlus, kuros priekšā esošais objekts (vai subjekts) ir fokusā, bet fons ir smuki izplūdis. Par fokusēšanos atbild fāzes noteikšanas tehnoloģija.

    Lācītim vēderā iebūvēts Huawei izstrādātais Kirin 655 procesors un telefons nopērkams divos atmiņu variantos: 32 GB iebūvētā atmiņa plus 3 GB operatīvā atmiņa vai 64 GB iebūvētā atmiņa plus 4 GB operatīvā atmiņa. Attiecīgi cenas par šo telefonu ir vai nu 249 eiro, vai 299 eiro par ietilpīgāko modeli.

    Var just, ka ar šo telefonu Huawei nav vēlējies skriet pasaulei pa priekšu, jo daļa specifikācijas ir diezgan novecojusi. Mēs tiekam pie “vecā” Micro-USB konektora, Bluetooth 4.1, 802.11n 2.4 GHz Wi-Fi standarta atbalsta un arī ar EMUI 4.1 ādiņu apvilktais Android 6.0 nav nekas inovatīvs. Piezīmēšu, ka jaunais Huawei Mate 9 ir apveltīts ar jaunāku EMUI 5.0 versiju. Tiesa, ražotājs sola, ka šī gada pirmajā pusē šis telefons tiks arī pie aktuālās Android 7.0 versijas.

    Toties 3340 mAh akumulators ir diezgan ietilpīgs un prezentācijā Honor zīmola prezidents nekautrējās to salīdzināt ar iPhone 6s Plus sniegumu. Ierīces autori sola, ka Honor 6X ar vienu uzlādi spēs darboties pat divas pilnas dienas.

    Telefons būs nopērkams jau drīzumā un pieejams pelēkā, sudraba un zelta krāsās.

    Pirmie iespaidi par Honor 6X

    Ar Huawei ir interesanti. Tas spēj ražot neizteiksmīgus un pagalam nekādus viedtālruņus un ik pa laikam tam sanāk izšaut arī pa iespaidīgam un patiešām baudāmam telefonam. Es runāju par, piemēram, Huawei P9 vai Honor 8. Jaunais Honor 6X, lai arī uzbūvēts pieņemamā kvalitātē, tomēr īsti lielu sajūsmu izraisīt nespēj.

    Arī EMUI grafiskā lietotāja saskarne ir gaumes jautājums un lielai daļai cilvēku tā tomēr īsti neiet pie sirds. Par laimi to var nomainīt uz sev tīkamāku. Jācer, ka telefons tiešām ātri saņems gan Android, gan EMUI jaunāko versiju, jo principā 2017. gadu iesākt ar esošo komplektu nav īsti prāta darbs.

    Mazliet izmēģināju kameru un jāsaka, ka prezentācijā stāstītos brīnumus tā arī nespēju noķert. Kamera man šķita viduvēja. Bet laukā ar telefonu iziet nesanāca, tāpēc man nav pilnas “bildes” par ierīces spējām šajā ziņā.

    Es vispār domāju, ka Latvijā ar šādu cenu nemaz tik viegli neies, jo ļaudis te ir raduši pasūtīt telefonus no lielās Ķīnas un tas sanāk lētāk un ne visos gadījumos sliktāk. Ja tomēr ir interese par Huawei/Honor produkciju, tad ir vērts pielikt klāt mazliet dālderus un lūkoties Huawei P9 vai Honor 8 virzienā. Cenas šiem telefoniem nu ir nokritušas interesantā līmenī.

    Honor 6X radītāji saprot, ka šo modeli salīdzinās ar “parastu ķīnieti”, tāpēc prezentācijā īpaši uzsvēra, ka tā radīšanā pamatīgi iztestēti vairāk nekā 10 000 telefonu un tie pakļauti daudziem un dažādiem testiem.

    Honor 6X tehniskā specifikācija

    • Displejs: 5.5 collas ar 1920×1080 pikseļu izšķirtspēju (403 ppi)
    • Procesors: Huawei Kirin 655 Octa-Core (4 x 2.1 GHz + 4 x 1.7 GHz)
    • Atmiņa: 32 GB + 3 GB RAM, 64 GB + 4 GB RAM
    • microSD atbalsts: Ir
    • Aizmugurējā kamera: 12 MP + 2 MP
    • Priekšējā kamera: 8 MP
    • Akumulators: 3340 mAh
    • Savienojumi: Wi-Fi 801.11 b/g/n 2.4 GHz, Bluetooth 4.1, GPS
    • Programmatūra: Android 6.0 Marshmallow + EMUI 4.1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kris
    05.01.2017 15:17

    Kurā menesī šis brīnums varētu ierasties mūsu tirgū?

    Reklāma