Web Analytics
More
    Reklāma

    Taxify gadumijā plāno būtiski paaugstināt tarifus un riskē ar sodiem

    Jaunākie raksti

    Rīgā populārais taksometru izsaukšanas serviss Taxify ir paziņojis, ka caur mobilo lietotni Vecgada vakarā un Jaungada naktī izsauktajiem taksometriem tiks piemēroti būtiski augstāki tarifi. To pieaugums sasniegs pat 5 reizes. Taxify šādu soli skaidro ar vēlmi motivēt vadītājus piedāvāt uzskaitītus braucienus un tādējādi izvairīties no situācijas, ka šajās pīķa stundās Taxify lietotnē nebūtu pieejami taksometri.

    “Vecgada vakarā taksometru klientu pieprasījums ir ievērojami lielāks nekā ikdienā. Vienlaikus vadītājiem tā ir nakts, kuru viņi pavada darbā, nevis tuvinieku lokā. Tāpēc augstāks tarifs ir pamatots solis, kas ir pieņemams abām iesaistītajām pusēm. Vienlaikus mūs ļoti satrauc starp citiem taksometru vadītājiem, kuri nepaaugstina tarifus, pastāvošā prakse Jaungada naktī mudināt pasažierus vienoties par brauciena maksu neoficiāli un braukt, izslēdzot skaitītāju. Tā kā mums rūp mūsu klientu drošība un maksājumu caurspīdība, mēs šādu praksi nepieļaujam un tieši tāpēc esam noteikuši oficiālu paaugstināto tarifu lietotnē, lai reģistrēti tiktu visi braucieni,” teic Taxify vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš.

    Reklāma

    Ar šādu Taxify soli nav apmierināti ne tikai daļa klientu, bet arī Rīgas dome, kuras saistošajos noteikumos noteikti taksometru pakalpojumu tarifu griesti. Proti, maksimālais tarifs ir 2.13 eiro par iekāpšanu, 0.71 eiro par kilometru un 0.14 eiro par brauciena minūti. Taxify gadumijas tarifi pārsniedz šos saistošajos noteikumos noteiktos griestus. Taxify uzskata, ka šāds ierobežojums ir pretrunā taksometru vadītāju, klientu un tirgus konkurences nosacījumiem.

    Pretējās domās ir Rīgas dome, kas nav mierā ar šo Taxify soli un aicina nepaaugstināt tarifu plānu, jo par šādu rīcību draud administratīvais sods līdz pat 700 eiro apmērā, kā arī iespējama licences anulēšana. Tāpat Rīgas dome aicina pasažierus ziņot par pārkāpumiem (norādot čeku, kuros redzams neatbilstošs tarifs).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    27.12.2016 22:49

    Rīgas dome izliekas, ka nezin, ka takšu firmās jaungada naktī nav iespējams pasūtīt taksi un brauciens sākas no 10-15 eiro bez skaitītāja un čeka?

    Skābene
    28.12.2016 08:42

    Jaungada vakarā nav ko braukāt apkārt, ir jāsvin, jāēd, jādzer un jādanco! :)

    digitalk
    28.12.2016 23:19
    Reply to  Skābene

    jā, jā, tāpat ir aizliegts apmeklēt vakara pasākumus, doties svinēt no vienas draugu kompānijas pie otras, un nekādā gadījumā nestrādāt naktsmaiņā.

    29.12.2016 16:35
    30.12.2016 16:43

    Te arī plašāks Taxify situācijas skaidrojums: Vecgada vakarā un Jaunā gada rītā cenas būs dinamiskas un svārstīsies līdz: 2.13 eiro par iekāpšanu, 0.71 eiro par kilometru un 0.14 eiro par minūti balstoties pēc pieprasījuma un piedāvājuma. Tas ir tarifs, kas nepārsniedz Rīgas noteikumos pieļauto. http://taxify.eu/lv/2016/12/gadumija/

    digitalk
    31.12.2016 16:31

    tas tikai kārtējo reizi apliecina, ka Rīgas dome (pat kad Ušakovs nebija pie teikšanas) ir joprojām palikusi tikpat stulba. atliksim malā krāpnieciskās takšu biznesa optimizācijas un lobēšanu, un zaglīgos šoferus ar turbo skaitītājiem.

    taksis ir ekstra. kas liedzis noteikt kā pie britiem (jā, es apzinos, ka Londona ir daudz lielāka par Rīgu) – iekāpšana maksā, piemēram, 5 eiro, bet par to skaitītājs negriežas līdz 5 km? un jo tālāk tu brauc, jo zemāku tev km maksu uzskaita?

    nu un kā postscriptum – takša skaitītājs un tā izdrukātais pseidočeks nav fiskāls dokuments, lai arī grāmatvedība to pieņem.

    Reklāma