Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv apkopo labākās dāvanas tehnoloģiju jūsmiņam

    Jaunākie raksti

    Ar joni noslēgumam tuvojas 2016. gads un ir pienācis laiks atskatīties uz interesantākajiem un labākajiem šajā gadā pieredzētajiem tehnoloģiju produktiem. Vairāku rakstu sērijā aplūkosim dažādu kategoriju un cenu līmeņu produktus.

    MacBook Pro ar Touch Bar

    Ja apdāvināmais bijis ļoti rātns un paklausīgs, vieta zem eglītes obligāti jāaizpilda ar jauno MacBook Pro, kas ieguvis krāsaino OLED Touch Bar vietā, kur agrāk bija funkciju pogas. Jā, varbūt MacBook Pro ir zaudējis pāris lieliskas nianses, piemēram, Magsafe magnētisko uzlādes pieslēgvietu, tomēr spalvu uzpucēšana ar Touch Bar daudziem ies pie sirds.

    Reklāma

    Tikai pats lētākais 13 collu MacBook Pro ir bez Touch Bar, pārējie visi krāsaino ekrāniņu virs tastatūras ir saņēmuši. Cenu diapazons visai plašs – no 2000 līdz 3200 eiro.

    macbook-pro-touchbar-nw-g03

    Roboti

    Vasaras noslēgumā apskatījām vairākus robotus, kas vadāmi ar viedtālruņiem. Man ļoti patika robotu mašīnītes ar šaudīšanās funkciju, kamēr Ollie ceļarullis nedaudz apbēdināja ar caurgājamības nespēju un neiespējamo vadību uz raupja asfalta seguma.

    Šobrīd pieejams ļoti plašs robotu klāsts. Daži ir vadāmi, daži atbild uz glāstiem, citi, piemēram, Anki Cozmo atpazīst saimnieku un māk paust jūtas. Diemžēl atklājies, ka dažas robotu rotaļlietas vēlas drusku paspiegot. Robotu cenas sākas no aptuveni 100 eiro.

    ollie

    Fotoprinteris un instant kameras

    Digitālajā laikmetā omīte tā vien gaida kādu rokā paņemamu fotogrāfiju. Te talkā nāks mājās izmantojami fotoprinteri, piemēram, Canon Selphy vai modernākais HP Sprocket. Nelielo printeru cenas svārstās ap 80 līdz 130 eiro, bet jārēķinās, ka speciālais papīrs būs visai padārgs prieks.

    Alternatīva mājās putekļus krājošai drukas ierīcei ir fotoaparāti ar jau iebūvētu drukāšanas tehnoloģiju. Jā, Polaroid tehnoloģijas pamatideja ir dzīva. Pie mums iegādājamas FUJIFILM Instax kameras par aptuveni 70 līdz 130 eiro. Papīru nāksies piepirkt klāt pašiem.

    fujifilm-neo-classic-intax-mini-90-9

    Apple Watch

    Apple iPhone lietotājs novērtēs Apple Watch Series 2 viedpulksteni, kas pēc Pebble izzušanas ir gandrīz vienīgais ar iPhone saderīgais viedpulkstenis. Protams, var jau meklēt Samsung Tizen OS darbinātos pulksteņus, bet tas nav smalkais stils… Piemeklējami arī sadarbībā ar Nike un Hermes tapuši Apple Watch.

    Cenas pie mums ap 300 (pirmās paaudzes Watch) līdz 450 eiro.

    apple-watch-selling-points

    Droni

    Bezpilota lidaparāti ir pieejami vēl plašākā klāstā par robotiem. Lieli, mazi, ar kameru un bez, ar pulti un tikai ar viedtālruni vadāmi. DJI Phantom 4 noteikti būs iekārojamākais drons, kas saņēmis visai labas 4K video uzņemšanas iespējas. DJI Phantom 4 maksimālais ātrums ir ap 70 km/h, tas spēs uztvert komandas 5 kilometru attālumā un turēties gaisā gandrīz pusstundu. Ja esi gatavs uzgaidīt, stājies rindā pēc jaunā DJI Mavic Pro. Ātrs, viegls un saliktā veidā aizņemt patiešām maz vietas.

    Cenas no dažiem dolāriem par mazu un vienkāršu dronu, bet DJI Phantom 4 cena būs 1400 eiro.

    dji-phantom-4

    Aksesuāri spēlīšu dzenātājam

    G900 Chaos Spectrum ir Logitech radīta datorpele spēļu cienītājiem, kas nodrošina darbību gan ar, gan arī bez vada. Protams, pieejamas arī lētākas spēļu peles, bet šī varētu būt ikkatra datorspēļu cienītāja sapnis. Cena ap 150 eiro. Plašā klāstā pieejamas arī mehāniskās tastatūras ar taustiņu izgaismojumu.

    logitech-g900-chaos-spectrum_topdown_onwhite

    Somas un maciņi

    Gandrīz katrs somu ražotājs izveidojis plašu somu un maciņu klāstu iPad, klēpjdatoru un fotoaparātu pārnēsāšanai. Noteikti atradīsi kaut ko piemērotu no CaseLogic, Crumpler vai pat kāda dizaina zīmola klāsta.

    Viedtālruņi īpašnieki novērtēs oriģinālos aksesuārus, kas piedāvā papildus iespējas, piemēram, aktīvos lodziņus, ekrāna ieslēgšanu u.tml.

    crumpler_fw02a_famous_wine_bar_backpack_496909

    Mazie aksesuāri un citi nieciņi

    Kamēr būs kāds “interesants risinājums”, būs arī ražotāji, kuri mēģinās pielāgot jaunās ierīces nepieciešamības vecajām tehnoloģijām. Apple produkcija šogad ir bēdīgi slavena ar pāreju nepieciešamībām.

    apple

    Nomad Key piedāvā interesantus risinājumus, kas būs vienmēr paķerti līdz, piemēram, Nomad Key for iPhone.

    2015-02-11-nomad-key

    Fitnesa aproces

    2016. gads bijis fantastisks fitnesa aproču ražotājiem un arī pircējiem. Vari iegādāties lētu aproci par 30 dolāriem, bet varēsi par aproci iztērēt arī 150 eiro un pat 300 eiro. Noteikti izpēti Samsung Gear Fit 2, Fitbit Charge 2, Garmin Vivosmart HR+, Misfit un Withings produktus. Ļoti augstus novērtējumus saņēmusi Atlas Wristband2 aproce.

    atlas-wristband

    Bluetooth skaļruņi

    Laikam ir tikai divas nevēlams lietas bērnam – bungu komplekts un Bluetooth skaļruņi. Kādi ir galvenie parametri kārtīgam, labam Bluetooth mūzikas skaņu avotam? Droši vien noderētu kaut kāda mitruma un putekļu vai smilšu noturība. Tiesa, jaunietis vairāk cienīs maksimālu jaudu un vājprātīgas krāsas. Cenas ir plašā diapazonā no pāris eiro par plaukstas izmēra skaļrunīti līdz kārtīgam boombox par vairākiem simtiem eiro.

    Šobrīd stilīgi skaitās Bluetooth skaļruņi, kuru izmēri atbilst velosipēda pudeļu turētājiem, piemēram, iwerkz Bottle Blaster Bluetooth Speaker!

    81rigzkh2ml-_sl1500_

    Sporta kameras

    Nez, šobrīd uz kalna var atrast kādu censoni bez sporta kameras pie ķiveres vai uz pašiņu mieta? Dārgāka opcija būs GoPro HERO5 Black (ap 430 eiro), nevajadzētu piemirst Sony ar HDR-AS200V (ap 300 eiro). Par aptuveni 300 dolāriem var iegādāties Xiaomi YI 2, kas spēj uzņemt 4K video, daudz neatpaliekot no GoPro kvalitātes.

    Ja apdāvināmais jau ir sporta kameras īpašnieks, viņam vienmēr noderēs kāds ūdensdrošības ietvars, jauni lipekļi un visādi citi nieki.

    hero-5-black_2_37 ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear ios gear

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    12.12.2016 14:26

    Dāvanas par simtiem un tūkstošiem, vuššš

    12.12.2016 14:58
    Reply to  normis

    Kāpēc ne? Ja manta laba, tad mīļam cilvēkam nav žēl.

    12.12.2016 15:05

    nepiekritīšu :D

    Uldis M.
    12.12.2016 15:30
    Reply to  normis

    Es gan piekritīšu Kristapam! :)

    12.12.2016 15:40
    Reply to  Uldis M.

    Pat ja jokus pie malas, es pat sev nedāvināšu lietu par 3000EUR. Tas būs nopietni pārdomāts pirkums.

    12.12.2016 15:41
    Reply to  normis

    Vieglāk pieņemt pirkuma summu ko esi nodefinējis par dāvanu sev ;)

    12.12.2016 15:50
    Reply to  normis

    Cena vispār ir tāds relatīvs jēdziens :) Un, jā, ja dāvini sev, tad to vispār vienkārši nopamatot.

    aigi
    12.12.2016 19:54

    Viss forši, bet esam tak latviešu pie droniem tak Airdog vajadzēja pielikt.?

    KKTK
    13.12.2016 09:38

    Kad es redzu uzrakstu “sporta kameras”, es uzreiz jautāju – “kāds ventīlis”?

    KKTK
    13.12.2016 09:40

    Nomad Key ir viens milzīgs un būtisks trūkums – trūkst pudeļu ataisāmais :D

    Skābene
    13.12.2016 11:19
    Reply to  KKTK

    Es aliņu taisu vaļā pret Macbook alumīnija korpusu!
    Uzspied uz kantes un, pšik…..vaļā! :)
    Tāpat kā agrāk to darīju ar Nokia telefonu! :D

    Kaspars
    13.12.2016 18:01
    Reply to  Skābene

    Un kopš Nokia laikiem neesi pārstājis tukši di… ! xD

    Usinss
    13.12.2016 19:39

    Lūk ataino situāciju valstī, visi bļauj, nav naudas, nodokļus ceļ mikro uzņēmumiem, kur jau sazin cik gadus nejēdz iekāpt biznesā, nez kkā citiem izdodas… A te, mierīgi topā dāvanas par pāris tūkstosīem gabalā… ok, šis jau tā, bet skolā veicu aptauju par hobijiem, nu nav bēniem mūsdienās tie lētākie hobiji. ekipējumi 600-1500 eur maksā un samērā bieži jāmaina, citiem e-sportu vecāki atbalsta un 300 eur gadā tik notērē visādos skinos un citā figņā, vai tie paši skūterisiti, rolleris uz papira 49 kubi bet dzīvē spiež 120lm/h un vairāk un ielikti arī virs 1000-2000 eur gada laikā + skūtera cena ap 900 un vairāk EUR, jo pērk jau ne ķīniešus, lai var ķūnīt… Neuztraucieties, nav man žēl un neskauž.

    Reklāma