Web Analytics
More
    Reklāma

    Santander banka kļūdas dēļ Ziemassvētkos nejauši izmaksājusi 176 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Visai negaidītu pārsteigumu Pirmo Ziemassvētku vakarā, 25. decembrī, saņēmuši 75 000 Lielbritānijas iedzīvotāji un uzņēmumi, kuri savos kontos pamanījuši negaidītu naudas summu no Santander bankas. Tā nejauši veikusi pārskaitījumus 176 miljonu dolāru vērtībā.

    Protams, kļūdas pēc saņemtā nauda būs jāatgriež un cerams, ka cilvēki to nav iztērējuši. Kā ziņo Santander banka, tad šī ir tehniska kļūda, kas likusi divreiz veikt maksājumu, kas jau bija veikti iepriekš aptuveni 2000 biznesa klientu. Tiesa, otrajā reizē tas ir bijis globālāks maksājums, kuru saņēmuši arī privātie klienti. Situāciju vēl dramatiskāku padarījis tas, ka maksājumi veikti arī uz citām bankām, ne tikai Santander kontiem, līdz ar to nāksies sadarboties ar konkurentiem, lai atgūtu šos līdzekļus.

    Reklāma

    Visi “liekie” 176 miljoni dolāri izmaksāti no pašas bankas kases, kas situāciju nepadara vieglāku. Santander apsolījusi izmantot savus resursus, lai šo situāciju labotu, kā arī tā ir pilnībā bankas tehniskā kļūda. Interesantākais, ka tas tieši noticis tādā dāvanu un brīnumu laikā kā Ziemassvētkos, tomēr jācer, ka skartie klienti bijuši pietiekami uzmanīgi un nav iztērējuši no zila gaisu nokritušo naudu savā kontā.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    03.01.2022 13:39

    Kad es kļūdaini pārskaitu naudu, bankai vienalga un man jācer uz otra cilvēka godprātu utt. Kad banka kļūdāš, viņā iedzīs manā kontā mīnusus un piesaistīs parāda piedziņu. Tik nu venlīdzīgi mēs visi esam.

    Reklāma