Web Analytics
More
    Reklāma

    Austiņu pieslēgvietas atņemšana – lietotājam nedraudzīgs un nepārdomāts solis

    Jaunākie raksti

    Lai nav pārpratumi – te nav runa tikai par Apple lēmumiem. Jaunākās baumas norāda uz Samsung Galaxy S8 flagmaņa atnākšanu nākamā gada sākumā bez standarta 3.5 mm austiņu pieslēgvietas. Kāpēc tehnoloģiju uzņēmumi nevarētu viens no otra špikot labās idejas?

    Appe bija gandrīz pirmais ražotājs, kas izvāca no viedtālruņiem 3.5 mm austiņu pieslēgvietu, lai varētu no pircējiem paņemt vēl dažus simtus dolāru par tā arī neiznākušām bezvadu austiņām AirPods. Varbūt arī Apple uz saviem pleciem iznesīs visu nopēlumu par pieslēgvietas neesamību, tomēr Samsung ir izdevies pierādīt, ka bezvadu austiņas pagaidām nespēj tuvoties pat visai lētām austiņām ar vadu.

    samsung-iconx-icon-x

    Visticamāk, Samsung nenāksies nodarboties ar neskaitāmām kampaņām, lai pircējiem pierādīt, ka vadu austiņas ir pagātne. Lielākos pārmetumus izbaudīja Apple. iPhone 7 pārdošanas apjomi parāda, ka viedtālruņus bez austiņu pieslēgvietas var pārdot pat visai veiksmīgi. Bet ne viss ir tik vienkārši!

    Bluetooth tehnoloģija pat iPhone nav pietiekami gudra, lai neradītu dažādas kaitinošas problēmas. Pieejama informācija, ka dažkārt iPhone nākas pārstartēt, jo tas nespēj savienoties ar Bluetooth austiņām vai skaļruņiem. Ja mājās ir viena Bluetooth skaņu sistēma, vairākas Bluetooth ierīces (šajā gadījumā viedtālruņi) cīnās par Bluetooth izmantošanu, lietotājam nākas pārējās ierīcēs atslēgt Bluetooth, tikai tad var pievienoties skaņu sistēmai. Bluetooth ierīces bieži nemāk savienoties savā starpā. Ātrāk un ērtāk ir likt viedtālrunim aizmirst Bluetooth ierīci un to katru reizi no jauna sapārot. Šāda veida problēmu uzskaitījums var turpināties bezgalīgi. Un tas viss ir vērojams visai sakārtotajā Apple aksesuāru ekosistēmā.

    airpod

    Apple uzsver, ka vislabāko skanējumu varēsi iegūt tikai ar Apple vai Beats austiņām, kas saņēmušas W1 mikroprocesoru. Samsung ar savām un trešo pušu Bluetooth ierīcēm izveidos vēl pamatīgāku haosu.

    Abiem ražotājiem derētu sākumā izveidot visus nepieciešamos aksesuārus, mūžseno prasību sinhronizēt iPhone ar Mac “pa tiešo” bez mākoņservisiem, sakārtot bezvadu uzlādes standartus un vispār… pārstāt kopēt stulbas idejas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    44 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jokman
    12.12.2016 16:20

    Bet var taču izmantot vadu arī Iphone caur lādētāja ligzdu tāpat būs Samsung vajadzēs tikai pāreju. Neredzu satraukumam pamatu.

    Wecan
    12.12.2016 17:21
    Reply to  Jokman

    Ja turpmāk dzīvosi pēc šādas metodes, tad tev drīz būs vajadzīgas krelles, kurās ir ievērti dažādi pārveidotāji :)

    Kurlander
    13.12.2016 10:05
    Reply to  Jokman

    Bet tas taču neizskatās vairs ne stilīgi, ne arī coolīgi, ja tu uz sava krutā iPhone izmantosi “pāreju”… fui… ko par tevi padomās draugi??? ārprāc, šausmas… :) Bet ir risinājums… Būs vien jāpērk jaunas $$$ austiņas ar “pareizo” štekeri :) … un Apple akcionāri berzē rokas… nopelnīs i uz austiņām, i štekeriem/pārejām… BINGO!!!

    neliela atkāpe… paskatieties cik “laimīgi” ir visi profiņi, kas tik ilgi gaidīja jauno MacBook Pro 2016… Dongle Life ir sākusies! Yo hooo… :) Un kāds to sauc par “progresu”. Laikam es neko nesaprotu…

    Artis
    12.12.2016 16:20

    Ko var cepties tik bezsakarīgi? Vai tad kāds ir atņēmis iespēju mūziku klausīties ar vadu? Runa ir tikai par 3.5mm… Gan Apple, gan arī citos Ķīnas brendu telefonos bez 3.5mm ir iespēja klausīties mūziku ar vadu austiņām. Paies laiks (visticamāk raksta autors to nesagaidīs jo ir pārāk stresains) un visi mūziku klausīsies kaut kāda veida bezvadu risinājumu. Plates nomainīja kasetes, kasetes nomainīja diski, diskus jau sen neviens nepērk jo ir Spotify, Deezer un Apple music… …un ar katru šādu pāreju ir kāds, kurš cep šitādus rakstus. Labi, ka ir kāds, kurš ir pietiekoši drošs lai spertu progresa soli.

    aste
    12.12.2016 16:53
    Reply to  Artis

    Iespārda šitie pumpaiņi, kuri katru veikalinga grimasi sauc par “progresu”.

    Artis
    12.12.2016 17:31
    Reply to  aste

    ej raudi citur

    Edgars Sosnars
    12.12.2016 16:57
    Reply to  Artis

    Izņemt jau nav grūti, bet likt vietā kādu bezvadu tehnoloģiju īsti netaisās.

    Lapsinieks
    12.12.2016 17:37
    Reply to  Artis

    jā, kasetes un diskus vairs nepērk (starp citu – balkānos kasetes tirgo kioskos uz nebēdu), toties arvien vairāk pērk plates. Ne jau tikai perehodņikā ir problēma; tas nav vnk perehodņiks – tajā ir iestrādāts DAC, kuru mēs sagaidām tomēr kvalitatītu.

    x
    12.12.2016 17:54
    Reply to  Artis

    jā, nesēju formāti mainās, bet nezkāpēc 3.5mm un xlr pieslēgumi nav mainījušies kopš senlaikiem.

    Artis
    12.12.2016 20:03
    Reply to  x

    Nu, tagad mainīsies. Es arī skrienot klausos mūziku caur 3.5mm, bet kaut kā neizjūtu nekādu bēdu par to, ka milži plāno to visu likvidēt… Bez mūzikas jau nepaliksim. :)

    x
    12.12.2016 20:30
    Reply to  Artis

    ta ne kāds ko likvidē….vienkārši telefoniem nebūs, tas ir tas pats, kas auto līdz 20K jau rūpnīcā riteņus liktu par collu lielākus. Vai tāpēc kaut kas tika likvidēts, nē tak, vnk dažiem ir papildus tēriņi un apziņa ka noticis apgreids. Pārējie turpina braukt un varbūt pat neuzzin par šīm megaizmaiņām.

    Klusais
    13.12.2016 13:24
    Reply to  Artis

    Atļaušos, tev nepiekrist. Bezvadu austiņas vienmēr būs dārgs un neērts risinājums. Bezvadu risinājums, kas nodrošina tādu pašu skanējuma kvalitāti kā vidējas austiņas ar vadu – vienmēr būs x reizes dārgāks. Tam vienmēr vajadzēs lādētāju, tātad +1 devaiss, kam visnepiemērotākajā brīdī beigsies nolādēti mazā iebūvētā baterija. Un protams – tieši šī pati baterija būs tā kas nesīs ražotājiem virspeļņu, jo viņas dzīves cikls nebūs daudz lielāks par pāris gadiem – un protams viņa nebūs nomaināma.. Tā ka katrus 2-3 gadus – tu pirksi arī jaunas austiņas, kas maksās vairāk nekā vienkāršas ar vadu un 3,5mm jack. Vienkārši vecajām mirs baterija.
    Kas attiecās uz vadu risinājumu – pat ja katrs ražotājs jaunam tālrunim pievienotu jauku austiņu pāri ar type-c – tad paliktu galvenais mīnuss – tu nevari lādēt tālruni un vienlaikus klausīties mūziku.
    Tā ka viss šis pasākums ir vēlme nopelnīt. Vienalga. uz type-c vai bezvadu austiņām vai pārejām. Kaut pāris $ no katra un kāda kompānija varēs akcionāriem ziņot par pieklājīgu peļņu. Lietotājam no tā visa nav neviena vienīga ieguvuma.

    Uldis M.
    12.12.2016 17:15

    Es īpaši neiespringstu… Normālām austiņām ir piespraužamais vads, līdz ar to ar šāda tipa vadu var dzīvot kā līdz šim:comment image
    Spraud Ausīs, pastūzī, pultī un dzīvo tāpat kā ar 3.5mm džeku.

    iCharge
    12.12.2016 17:30
    Reply to  Uldis M.

    Aizmirsi vienu starpposmu, gadījumam, ja velies lādēt un klausīties vienlaicīgi.
    http://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2016/09/Belkin-Lightning-Audio-and-Charge-RockStar.jpg

    Artūrs Pupausis
    13.12.2016 10:14
    Reply to  iCharge

    Gan jau būs adapteri ar usb c izeju lādēšanai. Man jau gribētos lai viņi tad liek otru usb c priekš austiņām, ja izņem 3,5mm

    banana
    12.12.2016 18:55
    Reply to  Uldis M.

    Un kad vajag ierīci lādēt un klausīties? Tad to savu veido izgudrojumu spraud sev pakaļā!

    Sansūds jau nekad nav bijis gudrs… ja apple leks pa logu ārā, nakamajā dienā arī samsungs leks jo savu smadzeņu telefona divīzijā nav only copy-paste=revenue!
    Tapēc pat nestos virsū uz viņu lagainajiem un kakainajiem viedtālruņiem!

    davfreim
    12.12.2016 20:38
    Reply to  banana

    Jā protams, mūziku klausamies 24/7 un nav laika 1x dienā uz 2h uzlikt uzlādēt telefonu, būsim reāli.

    Lapsinieks
    12.12.2016 22:13
    Reply to  banana

    pac tici tam ko raksti? vari nosaukt kādu apple inovāciju pēdējo triju gadu laikā? divas kameras? ūdens aizsardzību? tač force? (ok, andrim uztaisīja, bet saprata, ka jēgas nekādas) audio 3,5 kill? Tas viss noskatīts. Un nākamajā modelī būs amoled (kas tas tāds?), liektas ekrāna malas, bezvadu lādēšana. Wow – viss būs jauns! Lai tik pārējie spēj kopēt… Šodien ne vairs labākā kamera, ne ilgdarbība, ne ekrāns, ne plūdenums, ne stabilitāte… ups. (par laitning spraudni, kas sēž uz usb 2 vispār klusēju). jā, pārējie mēģina kopēt cenu. :D

    Lapsinieks
    12.12.2016 17:40

    Arti, Kristapam brīvdienas un Tu nejauši uzzināji loginu rakstu postēšanai? Tā kā tāds vēzis, kas mēģina vilkt pajūgu atpakaļ…

    12.12.2016 18:57
    Reply to  Lapsinieks

    comment image

    Rūdolfs Putniņš
    12.12.2016 21:44
    Reply to  Lapsinieks

    Artis totāli ir Kursora vēzis. For šizl.

    LOOK
    12.12.2016 21:42

    Vai es būtu palaidis kaut ko garām, bet līdz šim nevienam androīdam nebija audio caur USB pieslēgvietu (ne digitāli, ne analogi).

    Rūdolfs Putniņš
    12.12.2016 21:45
    Reply to  LOOK

    Visi ar USB on-the-go māk. Jau labu laiku.

    Lapsinieks
    12.12.2016 22:15
    Reply to  LOOK

    Jā, esi palaidis.

    Rūdolfs Putniņš
    12.12.2016 21:49

    Ai nu ko var činkstēt. Pieslēdz pie telefona USB-C dongli un klausies. Zemniekiem būs mazais donglēns par 9 dolāriem un patrīciešiem – hifilītiskais ūberdonglis pa 299 šmekeļiem, caur ko vispatiesāk death grips skanēs.

    Bezvads vēl augs, bet nedomāju, ka tur būs haoss. Bezvadu ausis jau labu laiku ir sort of okay, ja neskaita mazās bezvadu austiņas, kam katrā kapsulā ir visa elektronika reiz divi.

    Lapsinieks
    12.12.2016 22:16

    būs sort of OK, kad būs BT 5. Ja sakārtos to pārošanās štelli. Brīžiem tiešām ir zvaigznīšu brīdis.

    12.12.2016 22:18
    Reply to  Lapsinieks

    Jā, ja lieto visādus Android brīnumus ;)

    Lapsinieks
    12.12.2016 22:38

    nemuldies nu. aifoniem tāda pati šaize ar blūtūsu. tam vispār maz sakara ar ražotāju, bet ar nestabiliem protokoliem.

    12.12.2016 22:47
    Reply to  Lapsinieks

    Nop, nav ar aifonu nekādas šaizes. Tā ir tikai Android (un Windows Phone) ierīču burvība.

    Lapsinieks
    12.12.2016 22:56

    re ko es izlasīju vadošajā LV tehnoloģiju portālā (ups… blogā): “Bluetooth tehnoloģija pat iPhone nav pietiekami gudra, lai neradītu dažādas kaitinošas problēmas. Pieejama informācija, ka dažkārt iPhone nākas pārstartēt, jo tas nespēj savienoties ar Bluetooth austiņām vai skaļruņiem. Ja mājās ir viena Bluetooth skaņu sistēma, vairākas Bluetooth ierīces (šajā gadījumā viedtālruņi) cīnās par Bluetooth izmantošanu, lietotājam nākas pārējās ierīcēs atslēgt Bluetooth, tikai tad var pievienoties skaņu sistēmai. Bluetooth ierīces bieži nemāk savienoties savā starpā.”

    Paskaties rūpīgi, vai Tev aifona vietā nav iesmērēts kāds ķīniešu pakaļdarinājums. Varbūt tas pats, ko te kursorā testējāt? No malas jau gan ka neviens nepamana, ne? Tie lāga Latgoļu puikas Rīgā bieži krītot krāpniekiem par upuriem…

    12.12.2016 23:31
    Reply to  Lapsinieks

    Es tā neesmu rakstījis, tātad tā arī varētu nebūt patiesība ;)

    Wecan
    15.12.2016 13:41

    Nu paga, šeit arī tiek publicētas apšaubāmas ziņas ?!

    15.12.2016 13:50
    Reply to  Wecan

    Cenšamies tā nedarīt, bet katram jau pašam sava pieredze ar tehnoloģijām. Es nevaru noteikt kā domāt un ko rakstīt citiem Kursora autoriem.

    KKTK
    13.12.2016 09:50

    Ne reizi neesmu restartējis androīdu BT nestrādāšanas pēc. Nereizi!
    Bet BT vispārīgi vēl daudzkur var augt un beidzot atīstīties, redzēs kas no BT5 sanāks.

    GundarsBarons
    12.12.2016 22:51

    Lietoju BT ausis jau gadus divus un ne reizi – NE REIZI -nav bijušas savienošanās problēmas. Kādus draņķus jūs tur lietojat, ja žēlojaties par to?

    ProxyFromDeep
    12.12.2016 23:37

    Mums pircējiem , taču vienmēr būs iespēja balsot par labāko aparātu ar savu maciņu .
    Amputēja austiņu spraudni – svītrojam no saraksta .
    Kaut kā tā …

    pirx73
    13.12.2016 09:54

    Bezvadu austiņu galveno sāpi saskatu bateriju dzīves laikā, gan ausij pašai, gan telefonam, Bluetooth darbinot. Te vēl klāt tā nianse, ka paskatīties auss baterijas uzlādes līmeni no telefona nav iespējams – dažām ausīm ir aplikācija, kura to rāda, bet ne visām. Manai Jabra Storm ir, bet tā nav mūzikas auss.
    Nez kāpēc dumjo telefonu laikos to prata praktiski visi, nu vismaz High/Medium/Low par auss baterijas stāvokli pateikt varēja. Pārgudrais Andrītis bez kruķiem (aplikācijām) to nespēj, pie tam arī tikai atsevišķām ausīm. Acīmredzot ražotājiem trūkst “politiskās gribas” to realizēt kaut kādā minimālā, visiem telefoniem nolasāmā līmenī. Citādi bezvadu ausīm nav ne vainas.

    13.12.2016 10:08
    Reply to  pirx73

    Man šķiet, ka baterijas uzlādes līmeņa attēlošana atkarīga no austiņām. Man ir pārītis LG bezvadu aušu un iPhone smuki prot parādīt arī šo ierīču uzlādes līmeni (bez jelkādām papildus aplikācijām). Es negribu domāt, ka Android to nespēj, taču nav pie rokas kāda Android telefona, lai varētu pats notestēt.

    Artis
    13.12.2016 11:37
    Reply to  pirx73

    Ķīniešu Bluetooth audio – viparastākais draņķis lai mašīnā klausītos bez vadiem… …un re, pat tam redzu baterijas stāvokli telefonā bez jebkādiem papildus kruķieml.comment image

    pirx73
    13.12.2016 11:52
    Reply to  Artis

    Andrītī tā nevar. Generic BT ausij telefons neko neuzrāda. Arī Jabra Storm ausij bateriju uzrāda auss ražotāja aplikācija, bez tās Andrītis neko par bateriju nezina. Runāju par Android 6.0.1 versiju, kura nebūt nav veca. Jopcik, tak pat generic Androids no Googles paša telefona baterijas līmeni notification joslā nerāda :) To uzrāda ražotāju modificētās Android versijas. Googlei tas ir kaut kur ierakts.

    13.12.2016 11:56
    Reply to  pirx73

    Hm, tad jau sanāk, ka…. iOS ir labāks par Android? :O

    kalis
    13.12.2016 17:58

    Atgriežamies pie vecajiem pirmsākumiem, kad katram ražotājam savas austiņas uz puņķiem taisītas… Bet par rezerves austiņām cena teju puse telefona vērtībā… Labi laiki :) Vai arī adapteri, kas pie vissīkākā rāviena izkrīt :)

    neJANIS
    14.12.2016 17:32

    Smīdina cilvēki, kas šo aizstāv pamatojoties uz kaut kādu tehnoloģisko progresu. Kur? Progress tas ir vienīgi ražotājiem, lai atkal kaudze jaunu akseksuāru būtu jāpērk. Kāds tieši tehnoloģiskais progress ir Bluetooth vai tajās USB-C ausīs? Es vel naivi ceru, ka pārējie ražotāji no šī marazma atteiksies, bet ja tomēr nē – gan jau pēc gadiem 10 mēs varēsim priecāties par jaunāko tehnoloģiju sasniegumu- tagad viedtālruņos austiņas varēs pieslēgt izmantojot 3.5mm štekeri, tas pavērs vel neredzētas iespējas – izmantot universālās austiņas un klausītos mūziku arī tad, ja telefons tiek lādēts. Vūhū!
    Lai nu kā – tehnoloģiskais progress ir laba lieta, bet diemžēl līdz ar to nāk kaudze marazma – dažādu tehnisko risinājumu maiņa uz kuru pelna tikai un vienīgi ražotāji un kas būtībā nav izdevīga nevienam patērētājam. Tikai vel viena diena pasaulē, kura čīkst par resursu trūkumu un izšķērdību.

    20.12.2016 00:13

    Un kā var izmantot portable charger un ausis reizē? :)

    Reklāma