Web Analytics
More
    Reklāma

    Accenture darbinieku skaits Latvijā sasniedz 1000

    Jaunākie raksti

    Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Accenture pirmdien sveic savu 1000. darbinieku Latvijā. Accenture izaugsmi plāno turpināt un darbinieku skaitu palielināt par 22%, informē Accenture vadība Latvijā.

    “Latvijā Accenture strādā teju 15 gadus. Šajā laikā esam nostiprinājuši savas pozīcijas un kļuvuši par lielāko IT pakalpojumu eksportētāju, tādējādi palielinot valsts eksporta rādītājus un radot jaunas, labi apmaksātas darba vietas. Ikdienā strādājam ar lieliem, starptautiskiem projektiem un nesam Latvijas vārdu pasaulē, jo mūsu speciālistu darbs ir augsti un atzinīgi novērtēts. Finanšu gadā, kas ilgs līdz 2017.gada 31.augustam, plānojam darbinieku skaitu palielināt par 22%,” uzsver Accenture vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

    Reklāma

    Latvijā IT nozarē katru gadu visvairāk jeb 150–200 apmaksātas prakses vietas nodrošina Accenture. Aptuveni 90% no praktikantiem kļūst par Accenture darbiniekiem. Interesanti, ka uzņēmums  programmēt var iemācīt ne tikai IT jomā studējošos, bet arī finansistus, inženierus un mūziķus.

    “IT joma ir no tām, kurā ir viens no augstākajiem rādītājiem intelektuālo cilvēku piesaistes jomā. Darbinieki ir apveltīti ar labām darbaspējām un orientēti uz rezultātu, turklāt IT joma neaprobežojas tikai ar programmēšanu. Nozarē ir plašs spektrs, un inovācijas ir katrā solī,” skaidro M. Jegorovs.

    IT profesijas ir svarīgu īpašību unikāls savienojums. Attiecīgās profesijas ir ļoti kreatīvas, vienmēr pieprasītas, turklāt nepieciešamas katrā biznesā, labi atalgotas, netiek licencētas, kas ļauj strādāt starptautiskos projektos.

    “Mums ir izstrādāts darbinieku pieņemšanas process, lai nodrošinātu iepazīšanos ar pretendentiem un to, lai viss notiek ātri un komfortablā veidā. Svarīgākās īpašības ir IT zināšanas un vēlme tās kopā ar prasmēm izmantot, lai mainītu pasauli uz labo pusi. Īstenam IT cilvēkam iekšā sēž vēl viens cilvēciņš, kurš visu laiku norāda uz dažādiem dzīves apstākļiem un pasaka, kā to visu izdarīt ātrāk, labāk un citādi. Svarīgākā īpašība ir cilvēka iekšējā nepieciešamība radīt kaut ko jaunu un unikālu – būt daļai no kaut kā daudz lielāka, nekā esi pats,” turpina M. Jegorovs.

    Accenture finanšu gadu Latvijā, kas ilga no 2014.gada 1.septembra līdz 2015.gada 31.augustam, noslēdza ar 32,17 milj. eiro apgrozījumu, kas bija par 16,6% vairāk nekā pirms gada, savukārt uzņēmuma peļņa bija 2,02 milj. eiro, kas bija par 23,9% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā.

    Accenture ir viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā un pasaulē. Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 375 000 cilvēki, kas apkalpo klientus vairāk nekā 120 pasaules valstīs. Accenture Latvijas filiāle ir dibināta 2002. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma