Web Analytics
More
    Reklāma

    Veiksmīgi aizvadīts BIT Tehnoloģiju ceturtdienas pasākums

    Jaunākie raksti

    Daudz tehnoloģiju, mākslīgais intelekts, Internet of Things, StoreVirtual, militārie testi, ātrākais Software Defined Storage, visizsmalcinātākais un modernākais dators pasaulē – par šo un daudz ko citu varēja gūt plašāku ieskatu IT risinājumu pasākumā “Tehnoloģiju ceturtdiena”.

    Baltijas Informācijas Tehnoloģijas (BIT) organizētais pasākums pulcēja ap 80 IT nozares profesionāļu. Tajā piedalījās vairāk nekā 30 kompāniju IT vadītāju un administratoru no dažādām nozarēm, tostarp finanses, telekomunikācijas, pakalpojumu sniedzēji. Pasākumu pārstāvēja vairākas Latvijā un pasaulē zināmas kompānijas, kas pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar kompāniju aktuālākajiem un jaunākajiem produktiem un pakalpojumiem, kā arī dalījās ar savu pieredzi un padomiem.

    Reklāma

    “Tehnoloģiju ceturtdienas” ietvaros apmeklētājiem bija iespēja apmeklēt 11 dažādas prezentācijas. Pasākums tika atklāts ar BIT vadītāja Harija Gala uzrunu, kam sekoja Microsoft pārstāvja Antona Mislēviča lekcija par Mākslīgo intelektu.  Mūsdienās daudziem no mums ir aktuāli uzzināt kā ērti dalīties ar liela izmēra failiem, tādēļ dalībniekiem tika piedāvāta iespēja apmeklēt prezentāciju par piedāvāto risinājumu no Citrix ShareFile. Pasākuma ietvaros tika apskatītas arī tādas tēmas kā HPE Hyper Converges systems, HPE Aruba Digital Workplace, jaunās Micrososft Windows un SQL serveru versijas, Citrix Xendesktop 7.11, kā arī bija iespējams gūt plašāku ieskatu DataCore piedāvātajos risinājumos un uzzināt par jaunumiem no Veeam. Visa pasākuma gaitā dalībniekiem bija iespēja apskatīt jaunākos HP un Lenovo produktus, redzēt dzīvē datortehnikas militāros testus un prezentāciju laikā gūt padziļinātu ieskatu kompāniju jaunāko modeļu piedāvājumā.

    Pasākuma vakara daļa “Drošība – ekspertu skola” zem sava nosaukuma ietvēra tādas aktivitātes kā nažu cīņu un džudo paraugdemonstrējumu, turklāt iesaistīties aktivitātēs bija laipni aicināti arī pasākuma dalībnieki. Fizikas eksperimentu šovs patīkami pārsteidza visus pasākuma apmeklētājus. Drosmīgākie dalībnieki ņēma dalību tādos eksperimentos kā liesmu karstuma un stindzinoša aukstuma pārbaude uz savas ādas, un piekrita izdzert ūdens glāzi, kurā dalībnieku acu priekšā tika izšķīdināta metāla karote. Vakara noslēgumā, izmantojot boksa iekārtas spēka mērītāju, tika noskaidrots visspēcīgākā sitiena īpašnieks un īpašniece.

    Kāds ir apmeklētāju un dalībnieku viedoklis par pasākumu?

    No uzņēmuma Cabot Latvia pasākumā bija trīs pārstāvji, kas pārstāvēja dažādas sfēras – IT vadītājs, IS speciālists un Lokālais IT speciālists. Cabot Latvia pārstāve Laine Bērziņa savā un kolēģu vārdā izteica viedokli par notikušo Tehnoloģiju ceturtdienas pasākumu. “Vērtējam pasākumu kā veiksmīgi organizētu, jo kvalificēti speciālisti stāstīja par mums interesējošām tēmām. Bija iespējams gan dzirdēt ko jaunu, gan atkārtot jau zināmas lietas. Visi esam vienisprātis, ka viena no labāk vadītājām lekcijām bija no Microsoft pārstāvja par mākslīgo intelektu, tāpat ļoti interesanti bija klausīties stāstīto par Citrix ShareFile un SQL serveriem. Mūsuprāt, ļoti labi organizēti bija arī starpbrīži ar uzkodām visām gaumēm, iespēju apskatīties jaunākās tehnoloģijas, parunāt ar speciālistiem, un saviem kolēģiem. Noteikti ar prieku gaidīsim uzaicinājumu vēl kādām Tehnoloģiju ceturtdienas pasākumam.”

    Pasākuma apmeklētāju vidū bija arī Ekonomikas Ministrijas Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāja vietnieks Egons Strazdiņš. Pārstāvis dalījās ar savu vērtējumu par notikušo pasākumu. “Patiess prieks, ka izdevās ieplānot dalību BIT Tehnoloģiju ceturtdienā un satikt kolēģus ārpus ikdienas darbiem, kā arī iepazīt tuvāk jaunākās tehnoloģiju attīstības tendences. Pasākuma saturs bija veiksmīgi atlasīts un sabalansēts, starp lietām par kurām mēs ikdienā neaizdomājamies un ikdienu, ko tajā varam uzlabot. Spilgtāka atmiņā palika “Machine Learning” prezentācija, kura patiesībā visvairāk norāda nākotnes tendences un kā dzīvosim rīt. HPE Hyper Converged produkti apliecināja, ka mūsu vietā jau ir izdarīts lielākais darbs un turpmākā IT vadība ir vienkāršota. Paldies BIT par sagādāto informāciju un jauki pavadīto laiku! ”

    Pasākuma sadarbības partneris Hewlett Packard Enterprise pārstāvis Aivars Osītis pauda viedokli, ka pasākuma saturs bija pārdomāts un ar augstu pievienoto vērtību. “Pasākuma programmā tika iekļautas šim brīdim aktuālas tēmas, kas pasākuma apmeklētājiem ļaus labāk izprast un piemeklēt uzņēmumam atbilstošāko IT produktu vai risinājumu.”

    HP Inc. Latvia pārstāve Aiga Šica atzinīgi novērtē iespēju partnera BIT seminārā prezentēt HP jaunākos produktus, demonstrēt to priekšrocības, un dalījās ar saviem iespaidiem par pasākumu: “Lietotājiem ir liela interese par HP Inc. jaunumiem: Elite x3, kur ir apkopotas trīs ierīces vienā –  telefons, portatīvais dators un galda dators, kā arī  par HP Elite Slice, kas ir kompakts galda dators, nodrošina konferences funkcijas. Šobrīd klientam ir svarīgs ne tikai datora tehniskais piedāvājums, bet arī tā izskats. Sadarbojoties ar partneri, klientiem ir iespējams HP datortehniku testēt, tādējādi izvēlēties sev piemērotāko datortehniku. Paldies BIT par labi organizētu gala klientu semināru!”

    Pasākumu organizēja SIA “Baltijas Informācijas Tehnoloģijas” – kompānija, kas specializējas IT infrastruktūras ieviešanā un apkalpošanā. “Tehnoloģiju ceturtdiena” ir ikgadējs BIT klientu pasākums, kas paredzēts uzņēmuma klientiem, bet apmeklēt pasākumu vienmēr ir aicināts ikviens interesents. Nākamais pasākums plānots 2017. gada pavasarī.

    P.S. Foto: Andris Liģeris.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma