Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija aicina pieteikties 2016. gada balvai

    Jaunākie raksti

    Lai izceltu un godinātu Latvijas privātā un publiskā sektora, akadēmiskās vides pārstāvju un privātpersonu ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā, popularizēšanā, LATA izsludina konkursu “Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas balva 2016”.

    “LATA balva tiks pasniegta ceturto reizi. Arī šogad vēlamies pateikties un cildināt tos nozares pārstāvjus, kas ar atvērtu tehnoloģiju palīdzību radījuši sabiedrībai noderīgus pakalpojumus vai arī veltījuši savu laiku un darbu, tās popularizējot” norāda LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

    Reklāma

    Kandidāti tiks vērtēti un balvas pasniegtas trīs kategorijās. Kategorijā Atvērtākā iestāde aicinām pieteikties valsts vai pašvaldības iestādes, kas savā ikdienas darbībā izmanto atvērtas tehnoloģijas, tajā skaitā atvērtā pirmkoda programmatūru vai arī iestādes, kas kļuvušas pieejamākas sabiedrībai, ieviešot uz atvērtām tehnoloģijām balstītus risinājumus, piemēram, e-pakalpojumus, vai atvērušas, tas ir, padarījušas publiski pieejamus noteikta veida datus. Šajā kategorijā aicinātas pieteikties arī tās iestādes, kas ar savu darbību ir veicinājušas atvērtības ideju popularizēšanu sabiedrībā.

    Privātā sektora pārstāvjiem ir iespēja pieteikties nominācijai kategorijā Izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā. Šajā kategorijā ir aicināti pieteikties uzņēmumi, kuri ir radījuši oriģinālus risinājumus un produktus, vai lokalizējuši risinājumus, kur izmantotas atvērtas tehnoloģijas, tajā skaitā atvērti standarti, atvērtais pirmkods vai atvērtie dati.

    Nozares entuziastus aicinām pieteikties nominācijai fiziskai personai – Būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā. Šajā kategorijā var pieteikties ikviens, kurš ieviesis, latviskojis atvērtā pirmkoda risinājumus, gatavojis mācību materiālus, izglītojis sabiedrību par atvērtiem standartiem, atvērto pirmkodu, atvērtiem datiem, organizējis pasākumus vai savādāk popularizējis atvērtās tehnoloģijas.

    Balvai var pieteikties juridiska vai fiziska persona, līdz 2017. gada 11. janvārim, aizpildot un iesniedzot balvas pieteikuma anketu uz e-pastu lata@lata.org.lv. Pretendentu balvai var pieteikt arī cita juridiska vai fiziska persona, aizpildot par pretendentu pieteikuma anketu. Uzvarētājus noteiks LATA valde atbilstoši konkursa nolikumam. (Konkursa nolikums: ODT formātāPDF formātā). Uzvarētāji tiks apbalvoti LATA konferencē 2017. gada  02. februārī.

    Pagājušā gadā kā atvērtākā iestāde balvu saņēma Rīgas dome par pilotprojektu, kas ietver atvērto datu vietnes opendata.riga.lv izveidi un atvērto datu kopu publicēšanu, tajā skaitā tiešsaistes režīmā. Nominācijā “Atvērto tehnoloģiju risinājums biznesā” balvu saņēma SIA “Alberta koledža” par atvērtiem risinājumiem izglītības procesā. Alberta koledža izmanto atvērtā pirmkoda programmatūru mācību videi Moodle, lietojot atvērtos risinājumus nodrošina mācībspēku un studentu komunikāciju reālajā laikā, kā arī veicina informācijas apmaiņu un mobilitāti.  Balvu par ieguldījumu atvērto tehnoloģiju popularizēšanā ieguva Toms Ceļmillers par atvērto datu jautājumu aktualizēšanu publiskajā pārvaldē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma