Web Analytics
More
    Reklāma

    Yahoo “pārlasījis” lietotāju e-pastu vēstules; Twitter, Facebook un Google šādas darbības noliedz

    Jaunākie raksti

    Tīmekļa meklētājs un e-pastu servisu nodrošinātājs Yahoo ir iekūlies jaunā skandālā – uzņēmums ASV valdības dienestu uzdevumā ļāvis pārskatīt e-pastu sarakstes. Pavisam nesen Yahoo atzina, ka vēl 2014. gadā nozagti aptuveni 500 miljonu lietotāju kontu dati, turklāt uzņēmums neesot darījis gandrīz neko, lai šo datu noplūdi labotu vai oficiāli izziņotu nepieciešamību mainīt paroles.

    Yahoo esot slepeni devis piekļuvi vairākiem miljoniem e-pastu sarakstēm, tās nonākušas ASV varasiestāžu rokās. Yahoo esot izveidojis īpašu programmatūru, kas pildījusi funkciju varasiestāžu pieprasījumu apstrādei. Bez atļaujas esot “pārlasīti” miljoniem e-pasti. Pieprasījumus nosūtījusi ASV Nacionālās drošības aģentūra un Federālās izmeklēšanas birojs, protams, oficiāli neviens šādas darbības neatzīst.

    Reklāma

    Vienlaikus ar šo informāciju par Yahoo vaļībām saņemti arī citu lielo tirgus spēlētāju paziņojumi, ka nekas tamlīdzīgs nenotiekot viņu uzturētajos saziņas rīkos. To skaitā ir Twitter, Facebook, Google un vairāki citi saziņas un sociālo tīmekļu nodrošinātāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    05.10.2016 09:48

    Jautājums autoram, ja šīs darbības neviens oficiāli neatzīst, tad no kurienes šī neoficiālā informācija??
    Normāli, ja tiek pārpublicētas baumas, bet gribētos tomēr kādu norādi, ka tās tiešām ir baumas, vai tieši otrādāk – apstiprināta informācija, citādi tas izskatās pēc “delfu” tipa raksta, kur baumas bez jebkāda pamata tiek pasniegtas kā absolūtā patiesība..

    05.10.2016 10:58
    Reply to  Kaspars

    Mums vienmēr ir pievienoti avoti, pats no rīta ar otro kafijas tasi rokās nesēžu un šādas ziņas nesaceru.

    Kaspars
    05.10.2016 11:32
    Reply to  Artis Abols

    Ja nav vēlmes iedziļināties rakstā, tad nemaz nevajag šitādus “konspektus”, ja tomēr gribas ko uzrakstīt, bet pašam par šo viedokļa nav nekāda, tad vismaz ieraksti, vai informācija ir baumas vai arī no ticamiem avotiem, kā arī jau rakstā varēji norādīt avotus (Jā gan avotu no kura ņēmi, gan avotu no kura ņēmis tas), lai ja man interesē es bez čakara varu izlasīt smalkāk.

    Nav man problēmas lasīt info ārzemju mēdijos un angļu valodā, bet kursoru es skatos dēļ kvalitātes un viedokļa, šādā rakstā nav ne viens, ne otrs (gluži kā “delfos”)

    as
    05.10.2016 10:41

    Iesakiet e-mail aplikāciju android telefonam, kas ir ērti pārskatāma lietošanā 3 kontiem:
    -gmail kontam
    -IMAP kautkāds mails
    -inbox.lv (IMAP?)

    Pagaidām sāku lietot gmail app, bet kautkā nepatīk, jo šķiet, ka IMAP nesinhronizējas – gļuko

    05.10.2016 10:49
    Reply to  as

    Vispār traki ar tām e-pasta aplikācijām Android ierīcēm. It kā ir daudz, bet visas kaut kādas nejēdzības. Man visvairāk derēja Microsoft Outlook. Jā, zinu, izklausās smieklīgi – Microsoft produkts uz Android ierīces, bet praksē tas klients ir labs. Pamēģini.

    as
    05.10.2016 11:15

    Mazliet sabiedēja play veikala lietotāju vērtējums – 3.8, kamēr gmail ir 4.3 piemēram.
    Man tieši tas pats secinājums – mail app daudz, bet visas līkas:D

    05.10.2016 10:59
    Reply to  as

    Inbox.lv ir IMAP, bet tas vismaz man uz Gmail lietotnes nemāk izdzēst e-pastus. Pēc izdzēšanas uzreiz atnāk jauns, nelasīts it kā izdzēstais pasts.

    Deace Duck
    06.10.2016 01:04
    Reply to  as

    K-9

    digitalk
    06.10.2016 01:25
    Reply to  as

    neņem K-9, tā ir grafiska virsbūve virs standarta androīda meila. labākais, ko es atradu darbam ar IMAP bija Aqua Mail Pro par šobrīd 4.44 eiriem.
    http://www.aqua-mail.com

    x
    05.10.2016 10:54

    Kāpēc cilvēki domā, ka saņemot pakalpojumu par velti, tam jābūt identiskam vai labākam par to, ko viņi sev uztaisītu paši par savu naudu?

    Taisiet savu pasta serveri, administrējiet to un sūtiet šifrētus epastus. Nu tā kā tādi joki. Kāpēc neviens DUSā neprasa degvielu par velti, sak, man pienākas?

    Reklāma