Web Analytics
More
    Reklāma

    Yahoo gadiem nav pievērsis uzmanību drošībai

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā Yahoo atzina, ka pirms diviem gadiem urķi varētu būt nozaguši 500 miljonus Yahoo lietotāju datu. No Yahoo nozagta tāda informācija kā lietotājvārdi, uzvārdi, e-pastu adreses, drošības jautājumi un pat to atbildes, kā arī lietotāju dzimšanas datumi.

    Jaunākā informācija liecina, ka Yahoo kopš vismaz 2012. gada drošības risinājumus nav pārlieku centies attīstīt un finansiāli atbalstīt. Tiek uzsvērts, ka kaut ko iesākt drošības uzlabošanai šajos gados mudinājuši tikai tieši uzbrukumi Yahoo datiem.

    Reklāma

    Tiek arī atklāts, ka Yahoo vadītāja Marisa Maijere (Marissa Mayer) 2014. gadā pēc milzīgās datu zādzības liegusi izsūtīt plašu informāciju ar lūgumu mainīt paroles, jo tas varētu likt lietotājiem pārdomāt Yahoo un Yahoo Mail izmantošanu, un doties pie konkurentiem. Maijere arī vairākkārt esot liegusi nepieciešamos resursus uzņēmuma drošības speciālistiem, tādējādi neesot ieviesti vairāki būtiski drošības uzlabojumi. Šāda rīcība esot novedusi pie gudrāko drošības risinājumu darbinieku aiziešanas uz Apple, Facebook un Google.

    Yahoo pārstāvji jau ir pilnībā nolieguši šādu informāciju, uzsverot, ka uzņēmums 2014. gadā dažādos šifrēšanas un drošības risinājumos ieguldījis 10 miljonus dolāru. Iespējams, par vēlu!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    03.10.2016 13:09

    A man vienalga, neizmantoju yahoo pakalpojumus! :)

    Mārtiņš Dmitrijevs
    04.10.2016 06:18

    Kas ir Yahoo? ?

    Reklāma