Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izsūta aptauju MacBook Pro īpašniekiem par izmantotajām pieslēgvietām

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku mēnešu baumām Apple izziņoja iPhone 7 sērijas viedtālruņus, kas tik tiešām bija atvadījušies no 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietas. Jaunākā informācija liecina, ka ražotājs sāk glūnēt uz MacBook Pro pieslēgvietu skaitu, izsūtot esošajiem MacBook Pro lietotājiem aptaujas.

    Tiek pieļauts, ka MacBook Pro aptaja varētu novest pie klēpjdatoru pieslēgvietu optimizēšana. Visticamāk, uzņēmumā jau ir pieņemts lēmums, aptauja ir vien ķeksīša pēc. Viens no aptaujas uzkrītošākajiem jautājumiem skan sekojoši: “Do you ever use the headphone port on your MacBook Pro with Retina display?” No 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietas MacBook Pro datoros šogad vēl neatvadīsimies, tomēr nākamajā MacBook Pro atjaunošanas reizē var gadīties visādi.

    Tiek baumots, ka oktobrī Apple izziņos atjaunotus MacBook Pro klēpjdatorus. Daudzi uzskata, ka MacBook Pro turpmāk neiegūs SD atmiņas karšu nolasīšanas iespējas. Jauno MacBook Pro uzlāde tikšot nodrošināta ar USB Type-C pieslēgvietu. USB Type-C pieslēgvieta jau šobrīd izvietota 12 collu MacBook ar Retina ekrānu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    38 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    15.09.2016 11:19

    aptauja ir vien ķeksīša pēc, jo dati jau sen ir savākti?

    Jānis A
    15.09.2016 11:22

    Droši var ņemt ārā SD kartes lasītāju, kā arī visus nevajadzīgos thunderbolt portus, kurus nekad mūžā neesmu izmantojis.

    Cerams 3.5 viņi neaiztiks, kaut gan to visticimāk viņi arī aizvāks, lai celtu uzsvaru uz iphone 7 3.5mm izņemšanu, kā “pareizu” lēmumu.
    Labi ka vismaz uz datora tā problēma ir nedaudz mazāka, jo tomēr ir daudzas austiņas, kuras darbinās caur parasto usb.

    deni2s
    15.09.2016 12:07
    Reply to  Jānis A

    SD lasītāju izmantoju vienu reizi, kad kāds iedeva bildes no spoguļkameras SD kartē, bet tad biju nenormāli priecīgs par SD lasītāja esamību. Droši vien, ja būtu pašam spoguļkamera, tad izmantotu vēl biežāk. IMHO, “Pro” nozīmē, ka pieslēgt var da jebko, atšķirībā no ne-pro macbook.

    Vispār interesanti, ka aptauju par 3,5 viņi veic tik agri, nevis nogaida, kamēr iPhone7 pamaina daļas no lietotāju ieradumus.

    raimis
    15.09.2016 12:13

    Manā gadījumā SD karšu caurums tiek izmantots 24/7, jo tajā iesprausta 128 gb microSD ar smuku adapteri, lai nelien ārā.
    HDMI ports arī reizi pa reizei tiek izmantots.
    3,5mm jack izmantoju labi ja vienreiz pusgadā.
    Thunderbolt portus vispār nekad nav sanācis izmantot.
    USB porti noder, jo reizi pa reizei šo to jāpārmet fleškās.

    Gunārs
    15.09.2016 12:42
    Reply to  raimis

    SD izņems tieši šī iemesla dēļ – lai klientam būtu jāpērk lielākas atmiņas Book, nevis jāizmanto lētais risinājums – sd karte.

    wils_w
    15.09.2016 12:45
    Reply to  Gunārs

    SD karti izmantot atmiņas palielināšanai? Attavisms.

    p.s. Izmantoju personīgo mākoni un bēdu nezinu.

    15.09.2016 13:43
    Reply to  wils_w

    Mājās uzturēts mākonis arī šo to maksā + elektrība. Un ātrumi ne vienmēr ir pieņemami.

    wils_w
    16.09.2016 11:18
    Reply to  Artis Abols

    Lattelekom optika + Synology 1515+ NAS

    Jānis A
    16.09.2016 12:34
    Reply to  wils_w

    Cik tas Synology rīj tev elektrības?

    wils_w
    16.09.2016 13:53
    Reply to  Jānis A

    Ja godīgi, nav ne jausmas. Aprakstā – Power Supply Unit / Adapter 250W, bet man nav pilnas šūplādes, šobrīd izmantoju tik 3 no 5 HD, noslodze ar nav liela. Strādā 24/7.

    wils_w
    15.09.2016 12:44

    3,5 mm portu izmantoju katru vakaru, SD portu ir nācies izmantot reizes 10, tāpat kā Thunderbolt portu, lai pieslēgtu projektoru. USB ar pastāvīgi aizņemts ar papildus peli.

    x
    15.09.2016 16:24
    Reply to  wils_w

    ooops, vai tad makam var pieslēgt peli ar vadu? t.i. softiski vēl nav piegriezts?

    Lapsinieks
    15.09.2016 16:58
    Reply to  x

    nu mļin, 99% pelēm ir BT raidītāja pipucis, kas jāsprauž usb caumurā. Tu no Urāliem?

    digitalk
    15.09.2016 17:42
    Reply to  Lapsinieks

    2.4 GHz proprietārais raidītājs. BT peles pērk, lai nebūtu lieks pipucis, kas aizņem usb portu, ja kompī ir BT modulis.

    Lapsinieks
    15.09.2016 17:50
    Reply to  digitalk

    kurš parasti nestrādā, vai jāburas pa manuāļiem kā to peli piedabūt strādāt. Nupat izmēģināju – mans dators neatrod peli un basta. Tāpēc ir pipucis. Pastāsti man – ko nes nezinu, Rikardo! Pele man šāda, kā bildē

    Kaspars
    15.09.2016 17:59
    Reply to  Lapsinieks

    Grūti teikt kāpēc Tev tāda pieredze, man uz MacBook zilā zoba pele darbojas prefekti, nekad nefeilo, vienmēr sakonektējas acumirklī un signāls nezūd- izmantoju Apple to skārienvirsmas peli.

    Lapsinieks
    15.09.2016 18:54
    Reply to  Kaspars

    nu vot. sūda pīšļiem ir problēmas. mans štuku vērtais hp probuks negrib nepakam ar peli savienoties.

    digitalk
    15.09.2016 19:03
    Reply to  Lapsinieks

    tā jau arī ir ne-bļūpupa pele ar Logitech proprietāro raidītāju 2.4 GHz frekvencē. protams, ka tai vaig savu uztvērēju. starp citu, ļoti laba mause.

    BT ir cits apraides standarts, neskatoties, ka frekvences līdzīgas. bet ja tev uz kompja ir tikai 2 usb porti, tad var arī pārmaksāt 2-3x, ka tik ports brīvs un nav kāds usb hubs jāstaipa līdzi.

    x
    15.09.2016 18:00
    Reply to  Lapsinieks

    Pilnīgs bardaks! Ābolkompim var izmantot nesertificētu peli, kas maksā eur15, pvn jau cenā. Kad es saku, nekādas kārtības!

    wils_w
    16.09.2016 11:16
    Reply to  x

    Arī neserticētas klavieres uz visas pārējās uzpariktes, kas slēdzamas pie usb.

    Agriic
    15.09.2016 12:48

    Cik baumu līmenī runā, jaunajā MacBook Pro būs 4x USB-C un austiņu ports. Vairāk nekas.

    Rēķinot, ka vienīgais ports, ko neizmantoju (izmantots laikam 1x) ir SD karšu lasītājs, tad nedaudz marzms, ka atkal būtu jāpērk pārējas visam..

    Kaspars
    15.09.2016 17:39

    SD karšu slotu viņi var droši aizvākt- profi tāpat izmanto CF, CFast vai QXD kartes, nav nekādas vajadzības pēc SD vairs- point and shoot tirgus daļa pēdējos gados ir dramatiski kritusies un līdz ar to arī šo karšu lietotāju skaits ir samazinājies līdz minimumam.

    Lapsinieks
    15.09.2016 17:45
    Reply to  Kaspars

    nu gan drusku garām… Canon EOS 5D Mark IV; Sony Alpha a6300, Fujifilm X-Pro2, Nikon D5 – visās stumjās SD kartes. Un tās tiek izmantotas plaši arī profu vidū tieši tāpēc, ka visos laptopos ir bez problēmām tās iestumt. Pat āfrikā. CF kartes varbūt ir labākas, bet tu esi atkarīgs no karšu lasītāja.

    Kaspars
    15.09.2016 17:52
    Reply to  Lapsinieks

    Nu neviens profs (nu šeit es domāju pamatā mainstream, izņēmumi ir visur un vienmēr) uz Canon 5D Mark IV vai Nikon D5 neizmanto SD kartes kā primārās kartes- tās jau kamerā ir stipri lēnākas par CF vai QXD iekš D5, tāpat arī nolasīšana datorā, ir jābūt absolūtam daunim lai neizmantotu QXD iekš D5- 4x ātrākas. Tāpat SD nobrukšanas procents ir daudz lielāks- man personīgi feilojušas ir tikai SD kartes, CF kartes darbojas kā tanki vienmēr. Uz SD bildē backupu, reti RAWā jo tādējādi samazinās kadri- dēļ tā ka SD karte nevelk. Pašam ir gan 5D3 gan tagad 5D4 un neizmantoju SD kartes kā primārās vispār- tikai CF kartes (uz 1DX starp citu SD karšu nav vispār- un tā ir viena no TOP pro kamerām pasaulē), ja Tu pats palietotu tās kameras tad arī redzētu, kā tīrās buferi un cik ātrāk bilžu pārskatīšana ir uz CF. Un tā kā bieži sanāk būt lielos pasākumos kur preses roomā ir daudz fotogrāfu, parunājoties, neviens neizmanto SD kartes, tāpat kā Tevis minēto Sony A6300 vai Fuji brīnumus.. Tās ir specifiskas amatieru kameras un nekas vairāk, pat ja arī kāds ar tām nopietnāk paniekojas, tad ne vairāk.

    Lapsinieks
    15.09.2016 18:53
    Reply to  Kaspars

    nestrīdos, bet tas profu loks ir plašāks – ne tikai pasākumu, sporta fotogrāfi un paparaci, kas bliež bezbaz filmēšanas režīmā. Un ir kaudze dārgāku kameru par 1DX, kur ir tikai SD kartes. Ainavisti vai arhitektūras fotogrāfi vispār burstā nebliež, 20 minūtes krāmēsies viena kadra dēļ. Es nenoniecinātu visādus fudžikus un leicas – ir arī profesionāli ielu fotogrāfi, produktu fotogrāfi… Skaidrs, ka CF būs grūtāk atrast ķīniešu mēslus, % kvalitatīvo izstrādājumu (specifiskā pielietojuma dēļ) jābūt vairāk kā SD un to atvasinājumu lauciņā. Ir arī ļoti ātras, kvalitatīvas un ļoti dārgas SD kartes. Kreņķis drīzāk ir tajā, ka cilvis nopērk kameru pa štuku, bet karti paķer rimi pie kases pa dešuku.
    BET – vai tas viss (Tavu taisnību ieskaitot) ir pamatots arguments, lai atteiktos no SD lasītāja? Tas tomēr ir viens no visuniversālākajiem standartiem, pat telefonu fleškas ar adapteri tur bāžas. Protams, ja ir jauna kamera ar wifi – tas viss atkrīt, bet līdzīgi kā ar 3,5 caurunu – vai tas tomēr nav “ar netīru trauku lupatu pa seju” lielai daļai publikas?

    Kaspars
    15.09.2016 20:30
    Reply to  Lapsinieks

    Liepsniek, atvaino, bet man liekas, ka Tu šobrīd čāpo pa lauciņu, par kuru tādas pilnīgas informācijas Tev tomēr nav. Par ainavistiem un arhitektūristiem- cik PRO Fuji/Sony nekustamo īpašumu fotogrāfus Tu pazīsti? Pastāsti man lūdzu, ko viņi tam savam Fuji skrūvē priekšā? Vai arī Sony.. Fuji nav nopietna kamera, ar tām spēlējas vai nu entuziasti, vai vienkārši uzpirktie fotogrāfi kuriem maksā par trollingu. Tad par profesionāliem ielu fotogrāfiem- cik daudzus Tu pazīsti? Un cik vispār Pasaulē ir šādu “profesionālu” ielu fotogrāfu? Vai Latvijā ir kaut viens profesionāls ielu fotogrāfs, kurš savu iztiku pelna tikai ar ielu foto? Par to atteikšanos no SD- kameru tirgus strauji sarūk, ar katru dienu, tie point and shoot vispār jau ir miruši, tāpat šī te bezspoguļmānija arī sāk iznīkt- Canon, Nikon, Samsung jau ir izkāruši baltos karogus. Sony, Olympus un Fuji jau vēl kādu brīdi cīnīsies, bet paredzu, ka tur varētu izdzīvot tikai Sony galā, savu APS-C bezspoguļlīniju jau viņi neatsvaidzina ar jauniem objektīviem un arī tikai vienu kameras modeli ir izlaiduši pēdējā laikā, tā kā tur laikam viss skaidrs ar APS-C E-mount. Visa nauda tiek grūsta iekša pilnā kadra sistēmas, bet tur arī-agrāk vai vēlāk- būs tupiks – ne viens vien pieredzējis foto blogs ir… Read more »

    Lapsinieks
    15.09.2016 22:18
    Reply to  Kaspars

    paerasti gribas iekļauties 140 zīmēs. slinks uz vecumu palieku. a) vairs nefotografēju, bet esmu ar to nodarbojies profesionāli. jomu pazīstu, pazīstu dučiem fotogrāfu – bet ok, drīzāk vidējās paaudzes. zinu ka jauniešiem cits skats, man nesaprotams – bliež bez izpratnes, pamatzinībām kompozīcijā, gaismās, krāsās. uzsvars uz krāniņa staipīšanu un pikseļu pisšanu. Tāds subjektīvs vēroums no malas – neuztver personīgi, ja pats ar foto nodarbojies profesionāli. a) lai gan nefotografēju, drēbes pazīšanu neesmu atmetis, šo to palasu, arī šāda tāda tehnika ik pa brīdim nonāk ķetnās. c) pie mums profesionālā joma ir tāda pašaura un paskumja. Par fudžikiem un citām tāda veida “amatieru” kamerām – varu vairākas jomas no ārzemju piemēriem industrijās, kur esmu saskāries profesionālajā jomā – kur kamera ir instruments nepastarpinātai profesionālajai darbībai – nu par piemēru, viena no lielākajām studijām skandināvijā – tikai vienas filmas uzņemšanas grupā ir vairāki cilvēki, kas iemūžina procesu, kostīmus, rekvizītus, gaismu izkārtojumus, skicē kadrus, idejas un vēl hvz ko. Un ne ar milzu spogulenēm, un ne ar aifoniem. Tas pats teātros. Arhitektu birojos. Reklāmas industrijā. Un es nerunāju par to fotogrāfijas daļu, kas parādās spožajos žurnālos vai ziņu portālos. d) ja par tendencēm – nezinu, canon neizskatās ka būtu izkāris karogu – nupat… Read more »

    Lapsinieks
    15.09.2016 22:23
    Reply to  Lapsinieks

    comment image

    tipa patreiz populārāko kameru liste

    Kaspars
    16.09.2016 00:17
    Reply to  Lapsinieks

    Flickr ir precīzāks, manuprāt, tur reāli atspoguļo lietotāju skaitu kameru modeļiem un to cik bilžu ar katru ielādē. Par šo tabulu- 2x Canon spoguļi un 2x Canon ziepju modeļi topā, neviens Sony A7, neviens Oly… , un Fuji arī nav pārāk augstu. RX100IV nepārsteidz- tas ir vienīgais ziepis, kuru kādam varētu ieteikt, varbūt to G7 X ar, bet nu tīri konkurences pēc- labāk Sony. Par 80D popularitāti gan man jābrīnās, man tā kamera neliekas dikti laba, pašam savulaik bija 70D un tieši tās pašas problēmas ir arī 80D- tuvu esošiem kontrastainiem objektiem, kamera konstanti šauj garām- kaut kur pa vidu. Ir arī YouTube apskatnieki, kuri to ir ļoti uzksatāmi parādījuši.

    Kaspars
    16.09.2016 00:13
    Reply to  Lapsinieks

    Par A- grūti teikt ar kādiem jauniešiem Tev sanācis saskarties, pats esmu gan pilna laika fotogrāfs gan arī prāvā foto kompānijā (ar teju 200 fotogrāfiem) kretīvais admins- jeb bilžu satura korektors. Jāsaka, ka tieši “vecās skolas” fotogrāfi mokās ar adaptāciju jaunajiem trendiem, mūsdienu prasībām pēcapstrādē utt, vienmēr strīdas ar mani, ka redz- tā un šitā (es nekad neuzstāju ka mana taisnība ir tā vienīgā, bet kompānijas prasības ir tādas un šitādas, tas ir jāsaprot). Labi, es nenoliedzu, ka tīri tehniski gramatiski tā varbūt arī ir pareizi, bet prasības ir citādas. Protams otrs grāvis ir arī – kā es viņus saucu- “hipsteri” ar saviem pārspīlētajiem vintage efektiem, low contrastiem un idiotiskām gaismas flārēm, kur daži pat nespēj pareizi noformulēt un jauc haze ar bokeh, piemēram.. Bet nu kādi tie fotogrāfi ir, ar tādiem jāstrādā un nekas cits neatliek kā tos “izglītot”. C- tātad, ja es pareizi sapratu, Tu runā par cilvēkiem, kuri biznesā izmanto kameras, lai kaut ko iemūžinātu, bet attēla kvalitāte un ātrdarbība nav kritiska, tāpēc var izmantot Fudži utt. es gan tos gluži nesauktu par profesionāļiem foto jomā. D- Jā redzēju M5, un jāsaka, ka tas ir tāds miroņa sauciens pēc palīdzības, par $1000 piedāvāt kameru, kurai nav īsti… Read more »

    Lapsinieks
    16.09.2016 00:54
    Reply to  Kaspars

    jā, tāda bija mana doma – ir strīpa kameru, kas tiek lietotas kā darba instrumenti profesionālā izpratnē. jo šī apple aptauja jau nav šauri specifiska fotogrāfiem domāta viņu specifisko datoru aprīkošanai vai neaprīkošanai ar kādu devaisu kas ir compatible ar specifisku foto aparatūru. nav tak noslēpums, ka vairums radošās industrijas izmanto apple produktus un tur blakus makiem un aifoniem, aipadlām apgrozās arī milzīga kaudze pusprofesionālas fototehnikas (tā laikam būtu pareizi to nosaukt – bezspogulenes, visādi fudžiki un leikas).

    Bet par foto runājot… galvenais, lai ir saturs, ja ir saturs – man pofig ar ko tas fotografēc. pa lielām šaibām.

    Janis
    15.09.2016 19:03
    Reply to  Kaspars

    Vispār D5 nāk ar divām CF, vai divām QXD

    Un par “feilošanu” (manā gadījumā) nepiekrītu, ir nojukušas padaudz CF kartes izmantoju tikai Sandisk un Lexar, otrās ir trīs nojukušas, turpretī SD neviena, ok tas protams nav rādītājs, varbūt vispārējie dati liecina par, ko citu :)
    800E kā primāro izmantoju CF un backup SD, kādreiz backup vispār netaisīju, jo kartes nekad nebija nojukušas….

    Kaspars
    15.09.2016 19:37
    Reply to  Janis

    “Vispār D5 nāk ar divām CF, vai divām QXD”

    Hmm, tiešām… ko tad biedrs Liepsnieks piesauca Nikon D5 kā ar SD karšu slotu? Es speceni nepētīju, pārāk neaizraujos ar Nikon kameru cilāšanu.

    Lapsinieks
    15.09.2016 19:47
    Reply to  Kaspars

    biedfiem gadās kļūdīties, ātrumā izskrēju cauri specenēm kaudzei kameru

    Janis
    15.09.2016 21:35
    Reply to  Kaspars

    Žēl ka necilā Nikon, vajadzētu :) :D

    digitalk
    15.09.2016 20:58
    Reply to  Kaspars

    > SD karšu slotu viņi var droši aizvākt- profi tāpat izmanto

    no šī apgalvojuma būtu jāsecina, ka MBP izmanto tikai pro fotogrāfi un tāpēc SD slots ir lieks? mana pieredze liecina par nedaudz plašāku ainu :) varbūt tieši tāpēc šāda aptauja vispār notiek.

    KKTK
    15.09.2016 22:16

    SD kartes slotu izmantoju katru otro dienu – divas foto kameras, 1 action kamera, divi auto videoreģistratori, ko vienu izmntoju arī kvadrkoperim.
    Austiņu štekeri, katru darba dienu, gan lai sadzirdētu video vietā kur skan arī radio, gan lai ar savām skype sarunām netraucētu apkārtējos.
    Viens USB jau nomira, labi ka MBP ir otrs USB, tas vismaz turās, trubas lādēšanai, vai ārējai klaviatūrai, vai sazin vēl kādai citai usb iekārtai.
    Īpašumā esošajam vēl ir tīkla vads, to toč vajag reizi gadā, lai pamēģinātu ka tiešām tīkla nav – tātad netiek izmantots.

    KKTK
    15.09.2016 22:20
    Reply to  KKTK

    Vēl vēlējos piebilst, ka audio klausīšanai tas MBP iekšējais DAC gan ir draņķis. Ar labām ausīm neciešams fons, tā kā ja štekera nebūs, būs jālieto USB DAC. Jā, vēl viens līdzi nēsajams piedēklis, bet beidzot arī audio skaņa būs laba.

    Reklāma