Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņos iPhone 7 zīmīgajā 7. septembrī

    Jaunākie raksti

    Apple ir uzsācis izsūtīt ielūgumus iPhone 7 izziņošanas pasākumam, kas norisināsies 7. septembrī Sanfrancisko. Protams, Apple vēl nav pateicis, ka gaidāms tieši iPhone 7, tāpat no Apple šajā pasākumā tiek gaidīta Apple Watch 2 izziņošana, varbūt arī beidzot tiks būtiski atjaunota MacBook Pro klēpjdatoru sērija.

    iPhone 7 dizains diez vai manāmi atšķirsies no iPhone 6s un iPhone 6s Plus, toties tiek gaidīti vairāki iOS operētājsistēmas jaunievedumi, kas atvieglos darbu tā dēvētajiem prasmīgajiem lietotājiem (power users). Baumu avoti apgalvo, ka šogad Apple uzsāks piedāvāt iPhone 7 viedtālruņus ar divām aizmugures kamerām, līdzīgi kā dažos HTC modeļos, Huawei P9 un Honor 8.

    Reklāma

    iPhone 7 atnāks ar jaunu Apple A10 procesoru, uzņēmums varētu atteikties no 16 GB un 32 GB iPhone modeļu pārdošanas, palikšot vien 64 GB, 128 GB modeļi, klāt varētu nākt 256 GB iPhone. Tiek arī uzskatīts, ka Apple ar iPhone 7 uzsāks atteikties no standarta 3.5 mm austiņu pieslēgvietas, dodot priekšroku fiziskam Lightning vai “gaisīgiem” Bluetooth un AirPlay savienojumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    38 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    30.08.2016 09:11

    Nedaudz aizdomājos par dizainu, vienā ziņā jau jā – vis drīzāk būtiski neatšķirsies no iepriekšējiem modeļiem, jo būtībā jau forma nemainās… no otras puses, līdz šim Apple ar katru jauno iPhone modeļa ciparu ienesa arī jaunu dizainu, kas liek domāt ka arī šoreiz tā būtu jānotiek.

    Lapsinieks
    30.08.2016 09:17
    Reply to  Uldis M.

    jā, aizmugures antenu līnijas kļūs vēl neglītākas. kameras izcilnis ar joprojām ir neatrisināma problēma. platās ekrāna apmales ar nekur nebūs pazudušas (ekrāna/paša telefona attiecība % ir kā lētā gala andrīšiem…) 3.5 cauruma neesamību gan jau daudzi uztvers kā spļāvienu sejā.

    YX
    30.08.2016 14:38
    Reply to  Uldis M.

    Ja var ticēt baumām, dizains nemainīsies, jo Apple gatavojas milzīgām pārmaiņām iPhone modelī 2017. gadā, kad būs iPhone 10 gadu jubileja. Visu baumu apkopojums šeit: http://www.macrumors.com/roundup/iphone-8/ :)

    davfreim
    30.08.2016 21:43
    Reply to  Uldis M.

    Domāju, ka jātic spekulācijām par to, ka 10 gadu jubilejas iPhone būs tas, kurā kaut kas reāli mainīsies, šīs būs drīzāk “6 SS” :) Bet nu nav jau ilgi jāgaida, tad redzēsim.

    Jānis A
    30.08.2016 09:30

    Hmm, ļoti ceru, ka viņi neatteiksies no 3.5mm cauruma, jo nēsāt kaut kādus adapterus vai vēl trakāk pirkt austiņas kurām ir tas lightning spraudnis ir vispār čau, ierobežoties uz kaut kādiem 2-3 austiņu veidiem, kas maksās 50+ eiro… Ja vēl tas usb-c būtu kaut cik ciešami, t.i. pēc kādiem pāris gadiem būtu jau ok, cilvēki pierastu nedaudz, kā arī pats par sevi daudz universālāks.

    Piemēram, savam Mac’am, es ne reizi mūžā neesmu izmantojis tos thunderbolt ports, manis pēc tos vispār var likvidēt.

    Skābene
    30.08.2016 09:55
    Reply to  Jānis A

    Nu ja nevari atļauties austiņas, izmanto tās, kas nāks komplektā ar telefonu! :)
    Bet vispār smieklīgi, telefons pa štuku ir ok, bet ausis nopirkt nevari!

    Lapsinieks
    30.08.2016 10:06
    Reply to  Skābene

    a man savas Beyerdynamic ausis ko, miskastē mest?

    30.08.2016 10:01
    Reply to  Jānis A

    Oi, Applisti pie visa pierod.

    Vecajiem G5 PowerMakiem taču arī nomainīt video karti vai pielikt ekstra USB portus bija vismaz 5x dārgāk un čakarīgi.

    Jaunajiem MacBook vispār neko nevar nomainīt. Mac Pro atkritumu grozam arī viss pielodēts “na fsjegda”.

    Kā tur bija ar tiem “čainas” datu/uzlādes vadiem iPhone? Tos taču arī nokodēja nost.

    Tāda ir Apple stratēģija – pērc uzreiz dārgāku, jo apdeitoties nevar. Pērc tikai oriģinālos aksesuārus.

    Pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc, pērc.

    x
    30.08.2016 13:19
    Reply to  Artis Abols

    Vajadzētu papētīt %% cik cilvēki kompim maina videokarti vai liek klāt RAM. Geimeri, kas iznākot jaunai spēlei, maina videokarti uz jaunāku, itkā pat neattiecas uz makpasauli.

    Prusljix
    30.08.2016 15:17
    Reply to  x

    Nu RAM gan cilvēki papildina diezgan naski. Itsevišķi pēc pāriešanas uz Windows8 vai 10, kur vairs īsti nepietiek ar 2gb un 4gb jau ir MUST HAVE pat budžeta laptopam.

    x
    30.08.2016 17:44
    Reply to  Prusljix

    Lūk, nepazīstu gan nevienu, kas pēdējā laikā to būtu darījis. Savulaik pats galda kompim pieliku, lai saprastu ka viss pārējais arī ir liekams malā – darbināt vecu kompi 8×7 ir neizdevīgi kaut vai no energopatēriņa viedokļa.

    Par W10 nezinu, bet 8.1 ikdienas lietām ar 2GB normāli pietiek. Es saprotu, ka specifiskiem darbiem vajag jaudīgāku kompi, bet ikdienas lietotājs tādus neveic. Turēt pārlūkā atvērtus 85 tabus esmu atradinājies. Brīdī, kad kompis kļūst par vārgu ikdienas lietām, šķiet jēdzīgāk to izmantot tam, ko tas veic labi un pirkt vietā citu, kas kalpos tos 3-6 gadus jo tam būs ne tikai vairāk RAM, bet arī taupīgāks CPU un viss pārējais.

    Manā sapratnē – ja kompi vajag apgreidot, tad tas ir nepareizi izvēlēts vai jau pārdzīvojis sevi. Vienīgi, vienu brīdi bija jēga pārlikt sistēmu uz SSD – efekts lielāk par cenu.

    Lapsinieks
    30.08.2016 19:01
    Reply to  x

    nav korekts uzstādījums. 90% laptopu nāk ar (piemēram) 4, max 8 vai 8 max 16. Jau defoltā paredzēts, ka atmiņu var dubultot. Kam vajag un kam nevajag. Par 8.1 un 2 gb nestāsti blēņas – jaunāko offisu+akrobātu+chrome+ thunderbird – NEVELK. Un āmen.

    x
    30.08.2016 21:52
    Reply to  Lapsinieks

    Priekš kam vidējam cilvēkam vajag jaunāko ofisu? Man uz privātā laptopa nevajag. Meilu lietoju tik maz, ka pilnīgi pietiek ar webklientu, iztieku bez TB. Saprotu, ir cilvēki kas atver vienlaicīgi pārlūku ar daudziem tabiem, nerestartē to mēnešiem ilgi, vienlaikus turot atvērtas visas iesp. programmas, turklāt instalē visu ko var novilkt, vajadzīgo un nevajadzīgo, divus antivīrusus utt.

    Es nesaku, ka 8GB ir sliktāk par 2GB RAM, nē. Ir taču cilvēki, kas pa pilsētu braukā ar SUV, jo ar mazu auto viņi nejūtas prasmīgi un baidās iestigt. Man taču nav nekas iebilstams, saku tikai to, ka pa pilsētu var braukt ar mazauto un browsēšanai pietiek ar 2GB laptopu.

    digitalk: smadzenes viņiem vajag tīrīt, nevis kompjus :)) Bet geimeri ir atsevišķa suga, par kuru mēs jau sākumā vienojāmies, ka viņiem neder minimālā konfigurācija.

    Lapsinieks
    30.08.2016 23:44
    Reply to  x

    kaut kāds meža dīvainis… kur var nopirkt legāli “vecu” offisu? Kāpēc visu mēri pēc sava šaurā redzesloka?

    x
    31.08.2016 00:01
    Reply to  Lapsinieks

    Tiem, kas tankā, atkārtoju jautājumu – priekš kam vidējam cilvēkam uz kompja vajag MS Office? Tas ir maksas produkts specifiskiem darbiem, kurus nebūt neveic katrs.

    Valsts iestāde sagatavoja info .doc faila veidā vai, kas tipiski, .xls veidā, jo ekselī ir rūtiņas un tajās valsts algotam neprašam ir vieglāk rakstīt? Izmantoju bezmaksas viewer’us ko piedāvā pats MS, man tam nevajag instalēt visu pilno ofisu.

    Lapsinieks
    31.08.2016 00:05
    Reply to  x

    tiem kas kāpurķēžu pontonā: Tev vispār nevajag laptopu. Hrombuks vai planšete. Za***al: iedomājies – cilvēks parastais šito izlasa un sameklē sev lētāko laptopu ar 2gb ramu un pēc tam mocās gadiem…

    x
    31.08.2016 01:45
    Reply to  Lapsinieks

    …mocās, darbinot visu kas atrodams softpedia vai piratizētos pro pakidžus foto, video apstrādei, CAD? Nu tak nevajag jau vainot mani, ja kādam nepietiek galvas izvēlēties pareizu dzelzi veicamajiem darbiem!

    Lapsinieks
    31.08.2016 11:31
    Reply to  x

    nav taisnība. man draudzenei ir kā reiz mazs datoriņš ar 2gb rāmi (nepilni divi gadi tik) – viņa lieto tikai word, akrobātu un chrome, bez 100 tabiem, kešs tiek tīrīts regulāri, temporārī faili tāpat; viss ko var izmest, iztīrīt ir izmests, nekādu trešo pušu drazu, antivīrusu utt. Un ar visu to tas ir pein in ās.

    Skābene
    31.08.2016 14:17
    Reply to  x

    Varbūt tāpēc, ka visi metodiskie norādījumi kursa darbu un diplomdarbu izstrādei ir priekš MS Office.
    laikam neesi skolā gājis, tāpēc arī tik grūti ar saprašanu!

    Jānis
    31.08.2016 18:51
    Reply to  x

    Tu tikai raksti manuprāt, manuprāt, nu tad dzīvo ar sevi laimīgs. Tas, ka Tev ar kaut, ko pietiek nenozīmē, ka citi nevar gribēt vairāk, labāk, ērtāk un ātrāk….

    Kaut, kāds padomju purns…

    x
    31.08.2016 19:33
    Reply to  Jānis

    Vai man vajadzētu rakstīt – dariet kā es? Es tikai izsakos, manuprāt, tas nav aizliegts.

    Jā, padomju laiku produkts, savā ziņā. Iemācījos, ka katram uzdevumam der savs rīks un nav vajadzības ar lielgabalu šaut pa zvirbuļiem.Un komatus iemācījos lietot un padomju skolā tu arī būtu iemācījies, bet tagad lasīt tavus tekstus dēļ komatiem ir fiziski sāpīgi.

    Janis
    01.09.2016 07:20
    Reply to  x

    Tikai ļoti žēl, ka Tev neiemācīja loģisko domāšanu, lai gan runā, ka ne visiem tā piemīt, lai to varētu pilnveidot…

    digitalk
    30.08.2016 19:06
    Reply to  x

    tu vnk nestrādā šajā jomā. pie manis regulāri nes kompjus ar lūgumu iztīrīt no drazas un paaugstināt ātrdarbību. RAM+SSD dara brīnumus.
    tas pats attiecas uz ‘nepareizi’ izvēlētu – no manis cilvēki saņem kompjus ar max konfigurāciju, kura ietilpst nosauktajā budžetā un paredzētu iespēju izaugsmei. klasisks piemērs – geimeri.

    Oskars
    31.08.2016 08:24
    Reply to  x

    Turēt pārlūkā atvērtus 85 tabus esmu atradinājies.
    ….
    Man šis paradums . Bet vai tik daudz tas paņem ?

    Vispār pilnībā piekrītu Tev . 7 gadi bija macbuks , tomēr nomainīju , bet paņemot jauno hp nemaz tādā sajūsmā nebiju . Jo ikdienā izmantoju tikkai internetu , jutubu

    x
    31.08.2016 08:36
    Reply to  Oskars

    Uztaisi eksperimentu ar daudziem tabiem un max 3, turklāt dažādo eksperimentu ar nedēļām ilgu neaizvēršanu un pārlūka restartu katru dienu. Vēl FF (gan jau arī citiem) ir atmiņas tīrīšanas f-ja (about:memory, sadaļa Free memory), ko reizēm nospiežu.

    Uldis M.
    31.08.2016 10:04
    Reply to  x

    Pilnīgi piekrītu – īpaši pēdējai rindkopai.
    Un jā – ja sistēma griežas uz SSD, kompis var arī nebūt ar jaudīgu proci un lielu RAMu lai tas būtu pietiekoši nasks ikdienas lietošanai.
    Man ik pa laikam prasa viedokli datora izvēlē, un 90% gadījumos grib lētu kompi mājas lietošanai (internets, ofiss, filmas, mūzika). Kādreiz šādiem klientiem mēģināju piedāvāt variantus ar maksimāli labāku procesoru, piekodinot ka pēc laika varēs apgreidot RAM, cietni uz SSD… Aha… tā arī lieto bez apgreiem ar mazo RAM un lēno HDD gadiem, līdz dators jau noveco un no apgreida baigās jēgas vairs nav, jo bača jau ir beigta, procis neefektīvs, kopnes ātrums lēns, u.t.t.
    Tagad cenšos uzreiz pierunāt pirkt datoram komplektā SSD jo zinu ka pēc tam tāpat neviens nenesīs speciāli apgreidot. No pieredzes varu pateikt ka tas pats lētais Celeron darbinātais dators ar 2GB RAM un SSD, ikdienas lietošanā ir jūtami veiklāks par klasisko 299€ i3 ar 4GB RAM un lēno 5400rpm HDD, jo gan iestartējas ātrāk, gan programmas atver ātrāk, un nepaliek jūtami lēnāks pēc ilgāka laika.

    davfreim
    31.08.2016 10:18
    Reply to  Uldis M.

    Ja grib lētu mājas lietošanai kompi, tad jāskatās AMD proči pietiekami labs procesors ~40EUR (AMD Athlon 5370) + 30EUR mātesplate + 40EUR 8GB RAM + 30EUR PSU + 50EUR 1TB HDD (7200rpm) + 60EUR SSD +30EUR korpuss (mITX) = ~280 EUR par maziņu stacionāro ar diezgan lielu veiktspēju.

    Uldis M.
    31.08.2016 10:51
    Reply to  davfreim

    Stacionārajiem jā, esmu licis arī A sērijas AMD pročus priekš lētā stacionārā kompīša mazajiem geimeriem.
    Bet iepriekšējā komentārā runāju par laptopiem, tik laikam to īpaši neuzsvēru. mana vaina.

    davfreim
    30.08.2016 21:40
    Reply to  Prusljix

    4GB jau ir manam 7 gadus vecajam laptopam, šobrīd stokā nāk visur jau 8-16 GB, kurus parasts standarta lietotājs nekādi nevar izlietot.

    Parasti drīzāk papildina stacionārajiem – jaunu videokarti, HDD/SSD, ja trūkst vietas.

    Es personīgi esmu papildinājis tikai stacionārajiem HDD un SSD ielicis, videokartes slots stāv tukšs, jo tāpat negeimoju un procesoru upgreidot diez vai taisīšos, jo tad jau sen lētāk būs paņemt jaunu procesoru, jo socket noteikti būs cits un jaudas būs pavisam citas.

    Lapsinieks
    30.08.2016 23:48
    Reply to  davfreim

    nemuldies – no 640 dažādiem LV nopērkamajamiem laptopiem tikai 29 ir 16 gb. 322, jebšu +/- puse ar 4gb. LMT visi ābļa laptopi ir ar 8.

    davfreim
    31.08.2016 00:16
    Reply to  Lapsinieks

    Un ~300 ir 8GB RAM, cena sākot no 370 EUR.

    Rubenis
    31.08.2016 10:57
    Reply to  davfreim

    Mac OS X izmanto RAM vairāk kā Windows. Skarba, bet realitāte. Tāpēc ss.lv ir pilns ar mazā RAMa Macbook Air vēl diezgan svaigiem, bet jau ļoti lēniem dēļ RAM trūkuma!

    x
    30.08.2016 12:36

    Pieskaņot modeļa numuru datumam ir primitīva numeroloģija masām. Varētu vēl pirmajiem pārdot tiem, kas dzimuši 7. datumā, tad tiem, kas jūlijā utt. Tumsoņas, kas iztaisās par tehnoloģiju uzņēmumu.

    Krotow
    30.08.2016 18:33
    Reply to  x

    Autoritatīvajos un totalitārajos režīmos pieskaņoja revolūcijas gadadienai, vadoņa dzimšanas dienai utt. Ābolam tā pati šiza, tikai profilā.

    laubus
    30.08.2016 19:56

    Ieteikums atteikties no austinam kā tādām, lietojot, tikai kurlāki paliksim!

    davfreim
    30.08.2016 21:35
    Reply to  laubus

    Taisnība, ilgstoši lietojot, it īpaši, ja klausās tik skaļi, ka apkārtni nedzirdi, tad dzirde tiek sagandēta diezgan.

    Rūdolfs Rancāns
    30.08.2016 23:50
    Reply to  davfreim

    Man kreisā auss dzird daudz labāk jeb precīzāk labā daudz sliktāk. Vismaz pašam tā šķiet.
    Pa telefonu runāju tikai pie labās auss, bet ja kādā situācijā pārlieku klausuli pie kreisās auss, tad pēkšņi skaļums šķiet vismaz par 50% lielāks. Domāju, ka gadu laikā viena auss varētu būt.. vairāk lietota.

    Lapsinieks
    30.08.2016 23:52
    Reply to  laubus

    piekrītu. bet vēl stulbāk, ja vajag pāris reizes mēnesī vai gadā un nav tā cauruma, kur piespraust jebko… man somā, piemēram, ir vads – vienā galā 3,5 paps – otrā – 5 dažādi štekeri. ar šo es varu pieslēgt savu telefonu gandrīz pie jebkā – vecu radiotehniku ieskaitot.

    Reklāma