Web Analytics
More
    Reklāma

    Turpmāk mobilo sakaru operatori konkurentu klientiem nedrīkstēs veikt telemārketinga zvanus

    Jaunākie raksti

    Paceļ rokas tie Kursora lasītāji, kam ir gadījies saņemt telemārketinga zvanu no konkurējoša mobilo sakaru operatora? Vai dzirdētā informācija patika? Piekrītu, šādi mēģinājumi ar “izdevīgiem” piedāvājumiem pārvilināt klientus ir nepatīkami un šai praksei no rītdienas ir pienācis gals!

    Bite Latvija, Tele2, Latvijas Mobilais Telefons, Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija, Latvijas Elektronisko komunikāciju Asociācija un Latvijas telekomunikāciju asociācija šodien ir parakstījuši “Par komerciālu paziņojumu sūtīšanas komercpraksi, izmantojot telemārketingu” labās prakses kodeksa dokumentu un jau no rītdienas Latvijas mobilo operatoru telemārketinga nodaļas nedrīkstēs zvanīt konkurentu klientiem (privātpersonām). Šādus klientus varēs uzrunāt tikai tad, ja tie paši būs piekrituši saņemt komerciālu informāciju zvanu formā. Pie tam, pēc sešiem mēnešiem patērētājam būs vēlreiz jādod piekrišana komercinformācijas saņemšanai zvanu formā, lai turpinātu saņemt šādu informāciju. Piezīmēšu, ka izmaiņas neattiecas uz jau esošajiem operatoru klientiem un juridiskām personām, sazinoties ar to pārstāvjiem. Pagaidām par parakstīto dokumentu publiski runā tikai Bite.

    Tā ir ļoti laba ziņa un dokumentu parakstījušās puses atklāj, ka vienošanās mērķis ir veicināt ikvienas fiziskas personas – komerciāla paziņojuma saņēmēja) ikdienas gaitu netraucētu darbību un privātuma aizsardzību.

    “Mēs atzinīgi novērtējam operatoru sperto soli. Labas prakses kodeksa ievērošana nodrošinās to, ka citu mobilo sakaru operatoru klienti turpmāk bez iepriekšējas nepārprotamas piekrišanas netiks traucēti ar dažādiem operatoru pakalpojumu un preču piedāvājumiem un zvaniem, kas brīžiem tiek veikti arī vēlās vakara stundās un brīvdienās. Šis ir nozīmīgs solis nozarē, kas parāda – mobilo sakaru operatori izrāda gatavību sadarboties ar patērētāju aizsardzības organizācijām, lai respektētu klientu privātuma intereses,” uzsver LTA prezidents Pēteris Šmidre.

    „Šī ir vēsturiska diena, jo vienotu telemārketinga standartu noteikšana telekomunikācijas nozarē ir kā Latvijas iedzīvotāju, tā tirgus interesēs. Atbalstot godprātīgu telemārketinga praksi Latvijā un rūpējoties par klientiem, mēs esam priecīgi pievienoties šai iniciatīvai. Kodekss nosaka visiem tirgus spēlētājiem vienādus un skaidrus telemārketinga principus, kas respektē katra uzņēmuma klientu intereses un privātumu. Parakstītos nosacījumus savās telemārketinga aktivitātēs sāksim ievērot, kā paredzēts, no 25.augusta,” saka “Tele2” Komercdirektors Raivo Rosts.

    “Mums – Bitē – vienmēr ir bijis ļoti svarīgi ieklausīties klientos. To esam darījuši vairākkārt, gan brīdinot par paaugstinātas maksas zvaniem, gan ļaujot uzstādīt izmaksu kontroles limitu. Jau pirms tam jutām, ka telemārketinga nozare nav sakārtota, un ne tikai telekomunikācijās. Tādēļ šis noteikti ir kā labs piemērs arī citām nozarēm!” saka Bites Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Oksana Stankeviča, “No 25.augusta neviens, kurš nevēlas tikt traucēts ar zvaniem par citu operatoru mobilo sakaru piedāvājumiem, tos nesaņems. Protams, tiem, kas aizvien par ērtāku uzskata veidu, kad operators zvana un pastāsta par saviem piedāvājumiem, ir tikai jādodas pie tā, no kura vēlas saņemt jaunumus un piedāvājumus, un jāsniedz sava piekrišana.”

    Zemāk var iepazīties ar šodien parakstītā kodeksa pilno tekstu:

    [gview file=”https://cdn.kursors.lv/2016/08/komerc_pazin_sutisana_telemarketings_002_0.pdf” height=”700px” width=”100%” save=”1″]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    46 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rrrrrr
    24.08.2016 15:29

    Nekam nav gals, visu var apiet. Ne jau operatori zvana, bet trešās firmas, kam operatori maksā. Un tāda firma var zvanīt, ko un par ko grib.

    24.08.2016 15:35
    Reply to  rrrrrr

    Nav jau nozīmes vai zvana Jānis, Juris, vai Anna. Svarīgi ko viņi mēģina pārdot. Un brīdī, kad ir runa par mob. sakaru operatoru piedāvājumiem, ir spēkā šī vienošanās. Un mums kā patērētājiem ir jābūt ļoti aktīviem, jāpieprasa, lai operatori ievēro šo vienošanos.

    digitalk
    24.08.2016 15:44

    tagad tik atliek noalgot trešo firmu, lai zvana konkurentu vārdā un bojā reputāciju ;)

    Jānis
    24.08.2016 17:33

    Pirms ~ 10 minūtēm, viens tāds zvans no Bites pārstāves. Tika piedāvāti 5GB interneta, neierobežoti sms un zvani uz visiem tikliem (arī Lattelecom) par 4.50EUR mēnesī.
    Vel paspēja pārvilināt klientu :D

    Reinis Lazdins
    24.08.2016 15:35

    Ehh, un tikko Bite piedāvāja labu cenu lai eju prom no Tele2 un Tele2 pārsita interneta apjomu un cenu. Tad sanāk, ka vairs nevarēšu sagaidīt pats zvanu un ļaut konkurencei darīt savu dabisko gājumu. Nu žēl ka tā :/ Bij mazliet jautri, ka esmu tik vērtīgs, ka cīnās operātori par mani kā klientu :)

    24.08.2016 15:44
    Reply to  Reinis Lazdins

    Jā, kapeik*isējiem būs mazliet apgrūtināta eksistence. Varēs reizi pusgadā apstaigāt visus operatorus un pieteikt, lai tomēr turpina uzmākties ar saviem “izdevīgajiem” piedāvājumiem.

    Reinis Lazdins
    24.08.2016 15:47

    pat īsti ne kapeiku pišana bet ja man tele2 9 eur un 1.5 gb vietā iedeva 4.5 gb un cena 4.9 Eur/mēn …pat ne cena bet datu apjoms patika. Plus par pārpalikušo naudu gandrīz vēl jaunu telefonu var paņemt. Neredzu neko sliktu tajā ;))

    24.08.2016 15:52
    Reply to  Reinis Lazdins

    Tu neredzi. Operatora lojālie klienti, kam zem goda nodarboties ar atlaižu diedelēšanu, gan nav labās domās nedz par Tevi, nedz pakalpojuma sniedzēju.

    Reinis Lazdins
    24.08.2016 15:57

    Kāda diedelēšana ja piezvana un skaidrā tekstā piedāvā. Bez tam nevietā saki, esmu rājis nu jau visus 3 lielākos operātorus, ka kāpēc man piedāvā, bet saviem zelta klientiem neko nevar piedāvāt kā paldies par to ka ir lojāli. Tā jau ir operātoru globālāka problēma. Ne reizi nav prātā nācis diedelēt.

    24.08.2016 15:59
    Reply to  Reinis Lazdins

    Tieši tāpēc labi, ka šī negodīgā komercprakse tiks izbeigta.

    24.08.2016 16:09

    Neietilpst negodīgas komercprakses definīcijā! Vai gandrīz neietilpst…

    “Likuma mērķis ir nodrošināt patērētāju tiesību un ekonomisko interešu aizsardzību” – cena, kas arī ir galvenais faktors.

    Kvalitāte ir mob.sakaros grūti izmērāma, te viens nepareizi tur savu iPhone, te atkal izbrauc no HD Voice torņa un iebrauc “parastajā” tornī.

    Kaspars
    24.08.2016 16:36

    Labi, nezvanīs vairs – tagad taisīs atkal publiski akcijas “nāc ar savu nummuru un maksā 2x mazāk”..vai no tā operatori izskatīsies lojālāki?
    Forma mainās – šape paliek..Nav mūsu pakalpojumu sniedzēji lojāli pret esošajaiem klientiem un nebūs. Un arī Latvietis tipiskais ir tevis aprakstītais kapjku p**ējs, kurš nav lojāls savam operatoram un aizskries pie konkurenta.
    Un kā var palikt lojāls, ja tele2 Tev zvana un par 4.99 piedāvā tarifu, kas lojālajam tele2 klientam maksā 12.99 un salīdzinājumam: cik pie LMT maksā brīvība +6GB interneta?

    Tas tā, zem un virs galda spriedelējot..

    24.08.2016 16:39
    Reply to  Kaspars

    Zemgalda piedāvājumus publiski taču nevar komunicēt.

    Briedis
    24.08.2016 22:17

    Es no pašiem Bites pirmsākumiem esmu viņu klients. Par bezlimita internetu maksāju viņiem 16€ mēnesī. Man piezvanīja Tele2 un piedāvāja tos pašus pakalpojumus, tikai par 10€. Kā man būtu pareizi rīkoties? Priecēt sevi ar domu, ka esmu superlojāls, neesmu kapeiku *isējs un pārmaksāt katru mēnesi 6€, sūtot Teli piecas mājas tālāk? :)

    Jānis
    24.08.2016 22:45
    Reply to  Briedis

    Nu ja Tele2 pakalpojumi, Tevi apmierina protams ej pie Tele2.
    A tā kāda lojalitāte? Par ko Tu runā?
    Tu maksā un Tev par to sniedz pakalpojumu, viss.

    Briedis
    24.08.2016 23:07
    Reply to  Jānis

    Tieši tā! :)

    24.08.2016 22:47
    Reply to  Briedis

    Precīzi! :)

    Jānis
    24.08.2016 17:36
    Reply to  Reinis Lazdins

    Man nupat par 4.50 EUR Bite piedāvāja 5GB internetu.
    Vel mēģina pārvilināt klientus…

    edgars
    24.08.2016 15:45

    tagad viņi vnk uzpīkstinās
    pēc tam tu atzvanīsi un tehniski jau viņi nebūs zvanījuši tev :)

    24.08.2016 15:52
    Reply to  edgars

    O, laba ideja. Kādus vēl oriģinālus trikus operatori varēs pielietot svešu klientu savaņģošanai uz šādiem zvaniem?

    Briedis
    24.08.2016 22:10

    Ja zvanīt vairs nedrīkstes, atliks staigāt pa dzīvokļiem :)

    Matīss
    24.08.2016 23:55

    Kā ar tekstu: Kādu operatoru lieto tava ģimene?
    Kā pats pirms pāris gadiem “pārbēgu” pie Bites, tā arī esmu viņu klients, tad nu šie man ik pa pusgadam piezvana un vai nu cenšas iesmērēt “ārprātīgi” labu piedāvājumu sūdīgas planšetes izskatā vai arī pēdējā laikā izmanto sākumā minēto tekstu piesolot vienu mēnesi bezlimita internetu, kurš manā gadījumā nav vajadzīgs. Šādi jau arī nezvana tieši konkurenta operatora klientam, bet pastarpināti caur savu klientu cenšas pārvilināt. Un varbūt tāpēc arī droši runā publiski, jo izmanto jau citu taktiku.

    25.08.2016 14:48

    Nāks pie durvīm klauvēt un neļaus uz soliņa parkā pasēdēt, starpcitu Vērmanes dārzā pirms pāris gadiem tā bija, kā apsēdies uz soliņa tā jaunietis apsēžas blakus un sāk stāstīt, cik pie bites viss labi un cik labas cenas utt. :)

    digitalk
    25.08.2016 15:19
    Reply to  davfreim

    pret tādiem tipiņiem labi palīdz šāda attieksme :)

    https://youtu.be/kSdgHtNuslY

    24.08.2016 16:10
    Reply to  edgars

    Vai SMS atmetīs ;)

    Janka (mazgāju logus - lēti)
    24.08.2016 15:45

    Ehh, vakar kā reiz no Bites zvanīja .Teicu, lai pārzvana pēc nedēļas. Tad jau laikam zvanu nesagaidīšu…

    deni2s
    24.08.2016 16:19

    Jā, tiešām žēl, acīmredzot operatori saprata, ka šitā cīnoties par klientiem cenu ir nosituši tik zemu, ka neviens vairs negūst peļņu. Tagad sanāk, ka vairs nebūs viņiem tik lielas motivācijas palīst zem konkurentu cenas. Līdz šim, kad man pazvanīja no LMT es vienmēr pateicu, “kamēr nesavedīsiet kārtībā zonu Stopiņu novadā, nevēlos neko dzirdēt par papildus pakalpojumiem”, kad zvanīja no Tele2, varēju atgādināt citas viņu problēmas ar kurām esmu saskāries :)

    Un kā jau te kāds minēja, lielāka sāpe ir ka, ka operatori nepiedāvā nekādas būtiskas atlaides saviem ilglaicīgajiem lojālajiem klientiem (pēc būtības to pašu novēroju arī banku sektorā).

    24.08.2016 16:40
    Reply to  deni2s

    Lojālie klienti apmaksā visādas dumības par un ap jauno diedelnieku piesaisti.

    deni2s
    24.08.2016 17:04

    Nu, ja lojālajiem klientiem dotu atlaides/bonusus, tad tos tik vienkārši arī nebūtu pārvilināt, a “kapeikpisēji” diez vai operātorus baigi interesētu un tā pārvilināšana nomirtu dabīgā nāvē un visi būtu ieguvēji.

    24.08.2016 16:43

    Pēc vienošanās sanāk, ka būs 2 zvani:
    1. zvans – saņem atļauju “sagatavot piedāvājumu”
    2. zvans – piedāvājuma izteikšana

    Man līdz šim tie zvani galīgi netraucēja, tikko samazināju savu rēķinu no 8eur uz 3eur. Laikam esmu “kapeikpisējs” :)

    o79
    24.08.2016 16:57

    Njā, laikam man arī šķiet apzīmējums “kapeikpisēji” nedaudz nevietā izmantots vai vismaz pārlieku vispārināts. :(
    Bet par faktu man dalītas jūtas – no vienas puses nedaudz traucēja tas zvans, bet savu izdevīgumu esmu arī izmantojis no šādiem zvaniem. Ir plusi, ir mīnusi. Bet gan jau atradīs veidus kā pārdot savus piedāvājumus.

    KasparsB
    24.08.2016 17:16

    man personīgi šie zvani nekādi netraucēja, nezvana jau nemaz tik bieži. gada laikā, labi ja 2x. Izskatās, ka Kristapam te lielākā sāpe par to bija :D

    25.08.2016 14:45
    Reply to  KasparsB

    Man arī dažas reizes gadā pazvanīja, Bitei gan tādi pretīgi cilvēki, kas neliek mieru, Tele2 gan ātri atsveicinājās, kad pateicu, ka lietoju jau entos gadus LMT un viss mani apmierina. LMT paši arī ik pa laikam piezvana kaut ko apjautājas, piedāvā kādu no telefoniem par draudzīgāku cenu kā viņu internetveikalā.

    Man laikam pat īsti šie zvani netraucēja, bet brālēnam gan zvanīja vienu brīdi pat 5x mēnesī :D

    as
    24.08.2016 17:30

    Es gan labprāt izrunājos tieši ar mobilo sakaru sniedzējiem, jo to tēmu sapratu.
    Man pajautā – esat apmierināts, nē. Kas nepatīk – tas un tas. OK, varam piedāvāt to un to. OK to ņemu šito nē. Rezultātā man ir 1:1 – vienreiz mani piečakarēja LMT sačivinot ausīs un pieslēdzot pakalpojumu, ko es beigu galā nevēlējos, bet man ir slinkums to iet atslēgt un otreiz konkurenti mani ar vienu numuru pārvilka pie sevis, piedāvājot 3x mazāku cenu un 3x lielāku datu apjomu, nekā LMT.
    Tagad tiešām pašam būs jāuzbāžas ar draudiem, ka esmu lojālais, dodiet klāt datus, minūtes vai cenu lejā, neviens man nezvanīs – neērti!

    Eva
    24.08.2016 19:03

    Es domāju, ka vienkārši ir tāda cilvēku-staigātāju suga, kas pa šiem gadiem pabijuši visur, kur piedāvā lētāk. Operatori, manuprāt, beidzot saprata, ka piemaksā par šiem “klientiem”, padomājot vien, cik izmaksā šāda klienta pārvilināšana ar visiem kurjeriem, zvaniem un vēl cenas par pakalpojumiem pamatīgi zem tirgus līmeņa. Atlaides beidzas, un kur tad tas klients paliek – pie cita, kas iedod lētāku cenu – ieguvums 0… labi ja vēl ne zaudējumi :) Es domāju, ka tagad varētu pievērsties saviem esošajiem klientiem, lai viņi pat neapsvērtu domu kaut ko mainīt, un tad jau ieguvēju būs vairāk – uzņēmumam lielāka peļņa (jo esošajam var iedot mazāku atlaidi, vai izdomāt kādu ne ar cenu saistītu lietu – piem., īstas klienta priekšrocības gan pie operatora, gan pie sadarbības partneriem) un, protams, laimīgi un tiešām lojāli klienti. Man vienmēr licies tas telemarketings kā tukšu salmu kulšana ar īstermiņa rezultātiem, lai visos ziņu portālos var mērīties ar pincīšiem – cik mums daudz klientu :D

    KasparsB
    24.08.2016 22:24
    Reply to  Eva

    pietiek paskatīties uz mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēju finanšu datiem, lai saprastu, ka zaudējumu gan viņiem nav un visi pelna un bāž sev kabatā miljonus. Kāpēc man palīdzēt saraust vairāk? :) Tiesa, atzīšos.. joprojām lietoju LMT pirmo un vienīgo jau gadus 14 laikam..

    Eva
    24.08.2016 23:03
    Reply to  KasparsB

    Tie miljoni nerodas no staigātājiem – tieši tie kas “necilājas” arī sponosrē šo pasākumu, ko sauc par telemarketingu. Bet kāds tur marketings – to pat par parastu tirgu nevar nosaukt :D

    kapeikuvālētājs uz nebēdu
    24.08.2016 23:23

    Jebkurš kapeikpisējs tomēr var būt izdevīgs, varbūt tāpēc, ka uz viņa numuru ir daudz ienākošo zvanu no cita operatora un par to esošais operators saņem savu artavu. Nevajag nu sevi tagad par baigi kruto uzskatīt, ja vari LMT 7.99 samaksāt. Es, piemēram, neredzu jēgu tam, telefonu izmantoju pēc iespējas cik vien maz iespējams un tāpat arī par to maksāju. Ja operators gatavs saņemt mazāk no manis – tā viņa darīšana. LMT man kā 15 gadus ilgam klientam aizejot prom neko negribēja samazināt, tātad nebiju es šiem vajadzīgs (tagad gan paši kuļas virsū ik pa laikam), bet Bite gan ir samazinājusi izmaksas krietni zem lepnā LMT klienta vidējā rēķina summas un vēl megaprieki ir 1GB nevis izsmiekla 50mb apjomā.
    Katram sava politika. Gribi dod atlaidi, negribi nedod. Un katrs maksā tik par pakalpojumu, cik uzskata, ka pakalpojums ir vērts, jābūt gatavam pamuļķim, lai priecātos, ka maksā pilnu cenu kādam no operatoriem mūsdienās un pārējos saukt par kapeikpisējiem jau kuro reizi..

    apkalpošanas serviss
    04.09.2016 11:55

    Tele2 un Bite par savām zemajām cenām nespēj piedāvāt pat NORMĀLU apkalpošanu un neapmāca darbiniekus. Serviss ir galīgā p*****. Sūta mani, savu klientu, lai eju pēc info vai palīdzības pie LMT, jo tur zinot! Un šo esmu novērojusi daudzos klientu centros, ka ir nezinoši darbinieki, Laikam lūk arī viena nianse, kur atspoguļojas cenas…

    Jānis
    04.09.2016 13:09

    Kas tad par problēmu bija, ja nav noslēpums?

    Kašelis
    25.08.2016 00:36

    Pāris nedēļas atpakaļ zvans no LMT. Jautā vai viss patīk un esmu apmierināts ar sadarbību. Es saku jā, viss it kā labi tikai nepatīk ka man kā ilggadējam klientam nav ne mazāko bonusu…
    Šie uzreiz – turpmāk – 5€ no mobīlā interneta. Un nevis uz mēnešiem vai gadu, bet turpmāk pavisam līdz laiku galiem.
    Tā kā nav nemaz tik traki. Un ne jau 5€ ir jautājums, bet attieksmē.

    deni2s
    25.08.2016 10:26
    Reply to  Kašelis

    Nez man pa 5+ gadiem ne reizes šādi nepazvanīja :(

    Janis
    25.08.2016 11:51
    Reply to  deni2s

    Nu un?
    Galvenais, ka esi lojāls “NEkapeik*isējs”
    Tas jau ir galvenais…

    KasparsB
    26.08.2016 08:59
    Reply to  Kašelis

    Jā, LMT, atšķirībā no pārējiem atlaidi dod beztermiņa, nevis uz gadu vai pusgadu vai kādu citu noteiktu termiņu.

    Juris
    25.08.2016 12:56

    Tad jau Lattelecom BPO samazināsies darbinieku skaits. Pats sen atpakaļ biju BPO, zvanījām cilvēkiem un piedāvājām Bites pakalpojumus.

    Farons
    25.08.2016 14:36

    Zinu vēl nesen pazvanīja no Bites un piedavaja pāriet – tas patspeidavajums, kas te citiem minēts.
    Ok, aizgaja cilvēks uz lmt, tur ok pierakstīsim, sazināsimies – vakara atsūta sms, zvaniet mums. Piedodiet, kas ta par attieksmi pret klientu ar vairākiem numuriem 20 gadus bijis klients. 2 dienas nekadas zinas. Aizgaja un pārgaja pie bites un tad pazvana, un prasa, kāpēc jūs ejat pie tik slikta operatora un Jūs neko nesaprotat. Piedavaja 1 eiro atlaidi vai 2 nezinu precīzi uz numuru. Pārgāja uz biti dēļ tās attieksmes. Redzēs cilvēks teica palietos gadu un tad jau izdomās vai jēga ko mainīt. Piekritīšu te visiem, ka operatoru attieskme pret lojālajiem klientiem ir nekāda. Agrak vismaz lmt ar to nodarbojās, piedāvājot kaut ko, bet pēdejos 8 gadus laikam interesē tika ijaunie klienti. Jāpiemin, ka daži pieslēgumi, gan vel palika pie lmt. bet nu ietaupījums cilvēkam būs gandrīz 40%. Lai gan iepriekš ar biti bija jocīgi gadījumi, ka paraleļi bija paņemti pāris numuri – un netika lietoti, par katru nāca savādāks rēķins. Ceru bite ir mainījusies.

    Reklāma