Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla iegādājas SolarCity par 2.6 miljardiem dolāru

    Jaunākie raksti

    Tikko izskanējusi ziņa, ka uzņēmums Tesla Motors Inc. ir parakstījis pirkuma līgumu ar SolarCity Corp. vadību un īpašniekiem par SolarCity iegādi. Darījuma vērība būs 2.6 miljardi dolāru, bet SolarCity Corp. vadība un īpašnieki iegūs tikai akcijas no abu uzņēmumu apvienojuma, neviens cents nepārripos no kabatas kabatā.

    Elona Maska plāns ir apvienot elektro auto ražotāju Tesla ar zaļās enerģijas ražotāju SolarCity, jo iepriekš SolarCity bija milzīgas problēmas finansējuma piesaistē. Turpretī Tesla vienmēr ir ieguvusi nepieciešamo papildus finansējumu. Tirgus analītiķi uzskata, ka Maska plāns ir pārāk riskants, tas var neizdoties. Investori redzēs Tesla un SolarCity apvienojumu kā nākotnes potenciālu, kas šobrīd tikai un vienīgi zaudē milzīgus naudas apjomus izpētē, izstrādē un rūpnīcu izbūvē.

    Reklāma

    Tāpat tiek uzskatīts, ka nav prātīgi Tesla padarīt arī par enerģijas ražotāju. ASV saules un citi zaļās enerģijas ražotāji pēdējā pusgada laikā ir zaudējuši savu tirgus vērtību, arī SolarCity akciju cena kritās par vairāk nekā 50%, tāpēc daudzi uzskata, ka Masks ir par salīdzinoši lētu naudu sev iegūs lielāku kumosu no Tesla un SolarCity pēc uzņēmumu apvienošanās. Maskam SolarCity piederēja ap 20% akciju, Tesla viņam ir vairāk nekā 20% akciju. Masks uzsver, ka abu uzņēmum apvienošana ietaupīs vismaz 150 miljonus dolāru katru gadu.

    SolarCity ir lielākais ASV saules enerģijas tirgus spēlētājs ar aptuveni 32% tirgus daļu. Sagaidāms, ka SolarCity nodrošinās Tesla ar enerģiju rūpnīcām un automašīnu uzlādei, tādējādi tuvojoties 50% ASV tirgus daļai tuvāko pāris gadu laikā.

    Avotswsj.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Autonomais
    02.08.2016 11:29

    Doma nav peļama, ražo pats savu elektrību neesi atkarīgs no citiem!
    Sākotnējās investīcijas solārajā un vēja enerģijā ir iespaidīgas, bet ja pēc tam nav gadiem nevienam nekas jāmaksā, tad noteikti atmaksājas!
    Lētāk gan būtu nopirkt krievu zemūdeni un pieslēgties tās atomreaktoram! :)

    Reklāma