Web Analytics
More
    Reklāma

    Coolpad Torino apskats

    Vairāk atgādina gana jaudīgu, bērnu spēlēm paredzētu viedtālruni, nevis biznesa rīku, kam būtu nepieciešams atdalīt privāto no darba dzīves.

    Jaunākie raksti

    Droši vien Coolpad Torino būtu dēvējams par jaudīgu salīdzinoši lētā gala viedtālruni, ko esmu gaidījis vairākus gadus. Ierasts, ka šāda tipa ražotājiem patīk mocīt darbaļaudis ar dažādiem visai lētiem un ļoti lēniem viedtālruņiem, tomēr šoreiz ir gandrīz viss vēlamais – augstvērtīgs procesors, pirkstu nospiedumu nolasītājs, izskats un pat cena. Lielākie fani jau noteikti sajūsmā lauž krēslus? Stop! Ir pāris nianses, ar tām tiksim galā apskata laikā.

    Uzskatu, ka tieši šādiem tehniskās specifikācijas ziņā ir jābūt mazo ražotāju viedtālruņiem. Šobrīd pircēji zina, ka ar 1 GB RAM nekur tālu netiks, tik maza operatīvās atmiņas apjoms bojās dzīvi vismaz divus gadus pēc viedtālruņa iegādes. Tieši tāpēc Coolpad Torino viedtālrunī ir patīkami redzēt visus 3 GB RAM.

    Reklāma

    Coolpad Torino 003

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop ar CoolUI 8.0 saskarni
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.5 collas, 720 x 1280, ap 267 ppi
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 617, astoņi Cortex-A53 1.36 GHz kodoli, Adreno 405 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G (band 1 2100 MHz, band 3 1800 MHz, band 7 2600 MHz un band 20 800 MHz) LTE Cat.4
    • Kameras: 13 megapikseļi, f/2.2 objektīvs, 4208 x 3120, autofokuss, HDR, LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS
    • FM radio: ir
    • Papildus: 2 SIM kartes, e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs
    • Izmēri un svars: 154 x 76.5 x 8.7 mm, 163 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2500 mAh
    • Krāsas: balta ar zeltu
    • Cena: ap 200 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Šoreiz Coolpad ar Torino modeli ir licis likmes uz pareizajām kārtīm – izvēlēts “ejošs” viedtālruņa ekrāna izmērs, tas papildināts par gana lētu, bet spilgtu ekrānu, turklāt ekrānam ir nedaudz noapaļotas aizsargstikla sānu malas. Coolpad Torino ieskauj zelta strīpa pa perimetru, kā arī zelta krāsa ir ap kameras aci un pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Augstu vērtēju, ka ražotājs ir norobežojies no visādu papildus aksesuāru pievienošanas iepakojumam, lai mēģinātu “paņemt” pircēju ar kādu ekstra koverīti vai citu muļķību. Viss uzsvars (lasi – visa nauda) ir uz pašu viedtālruni.

    Coolpad Torino 010

    Nevarētu sevi dēvēt par lielu fanu skārienpogām zem ekrāna. Tieši pretēji, manuprāt, tās tik liela ekrāna viedtālrunim mierīgi varēja izvietot ekrānā. Toties pirkstu nospiedumu nolasītājs un ekrāna bloķēšanas poga atrodas ērtās vietās, par tām sūdzību nav.

    Ierīces uzbūvei izvēlētie materiāli varētu atbilst aptuveni Samsung Galaxy S4 plastmasas noformējumam, kas šoreiz ir domāts kā uzslava Coolpad Torino. Kāds cents būs ietaupīts uz ekrāna aizsargstikla rēķina, stiklam ir niķis saskrambāties, tāpēc droši vien būtu ieteicams apbruņoties ar kādu ekrāna aizsargplēvi vai pēdējā laikā bieži izmantotajiem rūdītajiem aizsargstikliem. Paskatījos, ka nekādi lētie šie rūdītā stikla aizsargi nav, nāksies eBay šķirties no aptuveni 12…13 eiro. Visticamāk, pamatīgo cenu veido nepieciešamība nosegt liektus ekrāna sānus.

    Coolpad Torino 006

    5.5 collu ekrānam ir tikai 720p izšķirtspēja. Tā gluži nebūtu dēvējama par ideālu, Snapdragon 617 procesors tandēmā ar 3 GB RAM mierīgi varētu darbināt 1080p ekrānu, kas labāk piederētos 5.5 collām. Nedaudz plānākas varētu būt melnās apmales ap ekrānu, Coolpad kaut kā uzkrītoši ar tām neveicas.

    Kopumā ir jāatzīst, ka Coolpad Torino ir tieši tāds viedtālrunis, ko vajadzētu gaidīt no 200 eiro cenu kategorijas ierīcēm. Tādējādi tiek nodrošināta pietiekami iespaidīga cenas atšķirība pret pusotru gadu veciem lielo ražotāju flagmaņiem, piedāvājot modernu procesoru, 3 GB RAM un pat pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Coolpad Torino 002

    Saskarne un lietotnes

    Coolpad Torino saskarnes pamatideja ir visai līdzīga Huawei, jo tai nav atsevišķas lietotņu sadaļas. Tomēr redzami arī par oriģināliem dēvējami otas vilcieni. Saskarnes izskats veidots no gandrīz neskartas Android Lollipop operētājsistēmas, to papildina ikonu paka un ikonu efekti.

    Šoreiz rūpnīcā uzstādīto lietotņu skaits ir noturēts normas robežās – Coolpad Torino iztiek ar Google uzspiesto minimumu, lietotājam nenāksies uzreiz doties uz iestatījumu sadaļu dzēst lieko programmatūru, bet Facebook un WhatsApp jau ir viedtālrunī bez lietotāja piekrišanas.

    Niecīgais lietotņu skaits nez kāpēc nenāk par labu Coolpad Torino pieejamajai atmiņai, lietotājam no 16 GB pieejami nedaudz vairāk par 7 GB. Tas nav izcils rādītājs. No 3 GB RAM brīvi ir 1.8 GB.

    Šoreiz Coolpad Torino ir ticis pie pirkstu nospiedumu nolasītāja, kas atrodas viedtālruņa aizmugurē. Līdz ar to ražotājam ir nācies izveidot lietotni, kas ļauj apkalpot pirkstu nospiedumu nolasītāju. Nekas jauns nav izgudrots – ar pirkstu nospiedumu nolasītāju iespējams atslēgt viedtālruni, tas sadarbosies arī ar pāris citām lietotnēm no Google Play veikala, piemēram, App Lock vai FingerSecurity. Pirkstu nospiedumu nolasītājs ļaus bloķēt pieeju atsevišķām lietotnēm, būs iespējams izveidot arī ar pirkstu nospiedumu noslēdzamas mapes. Atzīmēšu, ka pirkstu nospiedumu nolasītājs pat ir visai precīzs un darbojas veikli. Ļoti reti gadās, ka pirkstu nospiedumu nolasītājs neatpazīst pirkstu. Interesanti, ka pirkstu nospiedumu nolasītāja lietotnes saskarne rādās lietuviski. Lietuviešu valoda parādās arī daudzviet saskarnē, kad ir aktivizēta latviešu valodas izmantošana.

    Nedaudz par daudz ražotājs aizrāvies pielāgojot augšējās rīkjoslas ikonu izskatu. Tās kļuvušas grūti atpazīstamas un nav intuitīvi saprotamas.

    Coolpad ļauj izmantot otru virtuālu tālruni vienā ierīcē. Ar Dual Space režīma palīdzību vari viedtālrunī glabāt kā privātos, tā arī darba dokumentus, fotogrāfijas, saraksti. Dual Space režīms Coolpad viedtālrunī ļauj reģistrēt divus dažādus kontus un izmantot to otrajam Facebook, Twitter, Skype, Viber u.c. kontiem.

    Coolpad Torino 013

    Procesors un veiktspēja

    Qualcomm Snapdragon 617 procesoram ir astoņi Cortex-A53 1.36 GHz kodoli, kā arī Adreno 405 video apakšsistēma, to papildina RAM: 3.0 GB, kas šajā cenu kategorijā ir liels retums. Tiešs Coolpad Torino konkurents būs šī gada Motorola Moto G4 sērija, kas arī saņēmusi līdzvērtīgu tehnisko specifikāciju, bet pieļauju, ka Moto G sērijas cenas atkal celsies, par vismaz 50 eiro pārsniedzot Coolpad Torino cenu.

    Tātad procesors ir gana aktuāls, bet nevaru apgalvot, ka tam ir milzu jauda. Ikdienas lietošanā nekādām problēmām nevajadzētu rasties, lietotnes var uzstādīt un atjaunināt ļoti veikli, pat spēles būs spēlējamas, jo Coolpad Torino ir salīdzinoši zema ekrāna izšķirtspēja.

    Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka Coolpad Torino ir aptuveni LG Nexus 5 līmenī, bet būtu jāatgādina, ka Nexus 5 ir trīs gadus vecs viedtālrunis ar 1080p ekrānu un 2 GB RAM.

    Šaubas varētu radīt lietotāja nenomaināms Li-Ion 2500 mAh akumulators, bet arī te viss ir pieņemami. Procesors ir taupīgs, ekrāns nav pārlieku spilgts, pilnu darba dienu Coolpad Torino ar vienu uzlādi izvilks.

    Fotogrāfijas

    Sākotnēji biju nedaudz vīlies Coolpad Torino 13 megapikseļu kameras darbībā, bet datora ekrānā fotogrāfijas izskatās daudz labāk nekā viedtālruņa ekrānā. Visvairāk pārsteidza spējīgais HDR režīms. HDR var izslēgt, ieslēgt un atstāt arī automātiskā režīmā.

    Coolpad Torino foto 003 Coolpad Torino foto 005

    Retu reizi Coolpad Torino kamerai ir niķis kadru pabalināt, bet tas notiek reti. Drusku var redzēt, ka Coolpad Torino kamera ik pa laikam izmanto pārāk augstu ISO, kas noved pie pamatīgi graudaina un neskaidra attēla, bet arī tas ir paciešams.

    Coolpad Torino foto 009 Coolpad Torino foto 011

    Coolpad Torino kameras lietotnei ir tā dēvētais PRO režīms, kas atļauj lietotājam iestatīt izmantoto ISO, ekspozīcijas laiku vai baltās krāsas balansu. Pieejama arī kameras lietotnes sadaļa, kas balinās un gludinās sejas ādu. Ja nemaldos, kādreiz bija tāda tamagoči stila spēlīte par popa karali Džeksonu, arī viņam bija jābalina āda un jāslīpē deguns.

    Coolpad Torino foto 001 Coolpad Torino foto 008

    Konkurenti

    Pēc nelielas tīmekļa veikalu apskates pretī nāca vien daži viedtālruņi, kas maksā ap 200 eiro un ir saņēmuši pietiekami veiklus procesorus kopā ar vismaz 2 GB RAM. 3 GB RAM šajā cenā piedāvā tikai Coolpad Torino un Just5 Freedom X1, pēc tam 3 GB RAM jāmeklē pie Sony Xperia Z2 (ap 230 eiro) vai Z3 sērijas (260 par Z3 Compact, 280 par pilnizmēra Z3).

    Xiaomi Redmi 3 vai Xiaomi Redmi Note 2 maksā ap 190 eiro, tie ir gana moderni viedtālruņi ar konkurētspējīgu izskatu, uzbūvi, ātrdarbību un kamerām. Xiaomi Mi 4c maksā ap 200 eiro.

    Just5 Freedom X1 ap 200 eiro piedāvā vietējo servisa apkalpošanu, nedaudz mazāku 5.0 collu ekrāna izmēru, 32 GB atmiņu, pāris aksesuārus, bet ne pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Coolpad Torino 016

    Gala vārds

    Coolpad Torino ir pagaidām labākais, ko no ražotāja esmu redzējis. Viedtālrunim nav izteiktu vājo pušu, ja neskaita visai trauslu ekrāna aizsargstiklu, bet pret to var “cīnīties” uzlīmējot kādu ekrāna aizsargplēvi. Varbūt būtu prasījies nedaudz ietilpīgāks akumulators un piestrādāt pie saskarnes latviešu valodas atdalīšanas no lietuviešu valodas.

    Viss pārējais ir uzturēts līmenī – uzbūvē izmantota kvalitatīva plastmasa, nekas negrab, neļurkājas, nečīkst. Pogas un pirkstu nospiedumu nolasītājs atrodas savās vietās un viss darbojas godam.

    Programmatūra nav samudžināta un pārsātināta ar dažādām liekām lietotnēm, bet šo to derētu jau pašā sākumā atinstalēt. Nāksies pierast pie augšējās rīkjoslas ikonām, tās iesākumā neizteiks neko, jo Coolpad laikam vēlējies visu stilizēt.

    Pietiekami moderns Snapdragon 617 procesors pārlieku neplucinās ne pārāk ietilpīgo akumulatoru. 3 GB RAM uzstādīšana padara Coolpad Torino par gandrīz ekskluzīvu savā cenu kategorijā. Coolpad Torino ir ļoti sīvs Just5 Freedom X1 konkurents!

    Coolpad Torino 021

    Patika

    + 3 GB RAM
    + pieņemama ātrdarbība
    + pirkstu nospiedumu nolasītājs

    Nepatika

    – ekrāns viegli skrāpējas
    – lien ārā lietuviešu valoda
    – akumulators varēja būt kādu nieku ietilpīgāks

    Vairāk atgādina gana jaudīgu, bērnu spēlēm paredzētu viedtālruni, nevis biznesa rīku, kam būtu nepieciešams atdalīt privāto no darba dzīves.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    4
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    4
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    26.07.2016 10:32

    Latviskotā Androīdā pirkstu skanera aplikācija – lietuviešu valodā! Tā ir izjokošana?!?

    Runas par plastmasas un montāžas kvalitāti, manuprāt, nāk no 10 gadus vecas pagātnes, kad bija eāli atšķirība starp pirmā, otrā un trešā ešelona ražotājiem. Mūsdienās, acīmredzot, ir citas presformas un darbgaldi, kas ļauj korpusu uztaisīt normālu pat lētajā galā. Kaut gan 200 eiras ir 200 eiras, es saprastu, ja mēs runātu par 60 eiru flagmani. Par 200eur korpusam IR jābūt normālam, visu moderno verķu līmenī un atšķirības var būt dzelžos un softā.

    Par kameru runājot…jūs turpināt izmantot megapikseļus kā kvalitātes rādītāju. Lasīts, ka telefonu pasaulē ražotāji (īpaši otrā un trešā līmeņa ražotāji) mēdz nekautrējties izmantot interpolāciju, kautrīgi piemirstot to uzrakstīt labi salasāmā vietā. Ne jau ka es ticu megapikseļu nozīmi, bet ja uzpušķots vins aspekts, tad visdrīzāk arī citur var gaidīt nepateikto, noklusēto. Laikam jau zelta vidusceļš ir norādīt kameras moduļa nosaukumu, kaut arī tie droši vien var strādāt natīvajā un pūstajā režīmos un beigās tāpat viss atkarīgs no ražotāja, kas tur ieslēgts.

    wils_w
    26.07.2016 10:55

    Mani samulsināja šis teikums – “Tieši pretēji, manuprāt, tās tik liela ekrāna viedtālrunim mierīgi varēja izvietot ekrānā.” Zinot, ka budžeta klases telefonu pārsvarā savā īpašumā dabū jaunieši, kas tos steidz izmantot krietni aktīvāk par “vidējo paaudzi”, tad ekrāna pogas ir tikai traucēklis. Tā ka spēlētgribošajiem šis būs “+”, ne “-“.

    Krotow
    27.07.2016 18:37
    Reply to  wils_w

    Personīgi man visi plakanie pogu varianti besī – īpaši ekrānā iebāztie. Diemžēl parastās pogas ar reljefu virsmu, kuras var sataustīt arī neskatoties, nu jau laikam ir sastopamas tikai CAT u.tml. smago darbu strādātāju modeļu aparātos.

    Gatis
    28.07.2016 13:39

    Jūs testējiet visādus mobilos un kādus paši izmantojiet priekš sevis

    28.07.2016 16:33
    Reply to  Gatis

    Pirms kāda laiciņa jau rakstīju un rakstītais joprojām ir spēkā – mana izvēle šobrīd ir palikusi pie Huawei P9: http://kursors.lv/2016/06/15/6-atzinas-pec-menesi-ilgas-huawei-p9-lietosanas/

    Gatis
    28.07.2016 22:16

    Kāds vērtējums būtu sony z3pluss

    Jana
    30.07.2016 13:23

    Ekstra koverītis, pavisam vienkārš , atrodams pie instrukcijas grāmatiņām kastītē ;-)

    @mayor_kruminc
    15.08.2016 00:01
    Reply to  Jana

    Jana, esi šī brīnuma lietotāja? Tev ar GPS viss kārtībā?

    @mayor_kruminc
    15.08.2016 00:07

    Hei, man vienīgajam GPS ir tieši apaļa nulle? Paņēmu pat aplikāciju. Blakus z3 compact un huawei p8 lite, tiem redz 26-28, mājā pie loga pat 8 pieslēdzas, bet šim kā bija nulle, tā bija. Kā izārstēt to bēdu?

    15.08.2016 00:09
    Reply to  @mayor_kruminc

    Kas notiek, kad telefonu iznes laukā zem klajas debess? Ja arī tur situācija neuzlabojas un iestatījumos atrašanās vietas serviss ir ieslēgts, pamēģini ierīci atgriezt uz rūpnīcas iestatījumiem. Ziņo par panākumiem!

    @mayor_kruminc
    22.08.2016 13:59

    Arī pēc rūpnīcas iestatījumu atjaunošanas situācija neizmainījās.
    Ir vēl kāds risinājums varbūt, par kuru es vēl neesmu iedomājies (bez stiepšanas uz servisu, tik nezinu, kur šamos pieņem)? :)

    X
    15.04.2017 07:52

    Ja es pirktu šo telefonu, vai ir iespēja uzzināt kur varētu nopirkt aizsarg stikliņus vai plēvītes? Vai kādā Latviešu veikalā ir iespējāms nopirkt iepriekš minētos produktus?
    Vai kamera telefonam ir ideālā?

    X
    15.04.2017 13:11

    Vai ir kāds risinājums ar Lietuviešu valodu? Vai ši talruņa lietotājiem tā lien acīs?

    Reklāma
    Vairāk atgādina gana jaudīgu, bērnu spēlēm paredzētu viedtālruni, nevis biznesa rīku, kam būtu nepieciešams atdalīt privāto no darba dzīves.Coolpad Torino apskats