Web Analytics
More
    Reklāma

    Ogrē uzstāda pirmo publisko velo plūsmas uzskaites ierīci Latvijā

    Jaunākie raksti

    Sadarbojoties Ogres pašvaldības domei un SIA “KleinTech Services” 28.jūnijā tika uzstādīta pirmā publiskā velo plūsmas mērierīce Latvijā, kas, izmantojot video analīzes tehnoloģiju, atpazīst un saskaita velosipēdistus satiksmes plūsmā Daugavpils un Austrumu ielas krustojumā, Ogrē. SIA “KleinTech Services” radītais produkts 4SmartStreets spēj atšķirt velosipēdistus no mopēdiem, bērnu ratiņiem un citiem kustīgiem objektiem ar teju 100% precizitāti, sniedzot datus par velo plūsmu noteiktā laika periodā un virzienā.

    Oficiālā velo plūsmas ierīces atklāšanas pasākums norisinājās šī gada 28.jūnijā pl.16:30 Daugavpils un Austrumu ielas krustojumā, Ogrē, piedaloties Ogres Novada priekšēdētājām Artūram Mangulim  un izpilddirektoram Pēterim Dimantam un SIA “KleinTech Services” valdes loceklim Kasparam Egliņam. Pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Mangulis bija pirmais, kurš izmēģināja elektroniskās uzskaites ierīces precizitāti. Nepilnu 30 minūšu laikā veloceliņu izmantoja 28 velosipēdisti.

    Reklāma

    DSC_0557

    4SmartStreets ir moderns satiksmes plūsmas analīzes rīks, kas dod precīzus, faktuālus datus tiešsaistē par kustīgu obejktu plūsmu noteiktā vietā un laikā. Risinājumam par pamatu ir izmantota deep learning jeb mākslīgā intelekta tehnoloģija, kas ļauj apmācīt datoru atpazīt dažādus velosipēdus un citus kustīgus objektus, kā piemēram, cilvēkus un automašīnas, un tos saskaitīt, tajā pašā laikā darot to ar teju 100% precizitāti un nekļūdīgi neieskaitīt bērnu ratiņus vai mopēdu pie velo plūsmas datiem. Sabiedrībai dati ir pieejami publiskā ekrānā virs velo celiņa, klientam sīkāka datu analīze ir pieejama 4SmartStreet interneta aplikācijā. 4SmartStreets atšķiras ar pielietoto tehnoloģiju, jo atļauj attīstīt šo risinājumu un tām pašām ierīcēm nākotnē atpazīt velosipēdistus ar ķiverēm, bērnu sēdeklīšiem, tādējādi sniedzot klientam arī analīzi par velo satiksmes drošības ievērošanu uz Latvijas ceļiem. Izstrādes procesā ir arī gājēju un automašīnu atpazīšana un skaitīšana.

    SIA “KleinTech Services” ir 2010.gadā dibināts Latvijas tehnoloģiju uzņēmums, kas nodarbojas ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju ieviešanu transporta nozarē Latvijā un pasaulē. Uzņēmuma primārais klientu sektors ir dzelzceļš, kurā SIA “KleinTech Services” ir radījis TrainINSPECT produktu kravas vagonu numuru, tipa un bojājumu atpazīšanai, iebraucot kādā noteiktā teritorijā. Pagājušajā gadā tika analizēti ap 1 milijons vagonu. Uzņēmuma ir biroji Vācijā un Ukrainā, kopējais darbinieku skaits ir 23, aprozījums 2015.gadā – 2 084 184 euro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    R
    02.07.2016 16:45

    Miljons nevis milijons

    Vilnis Salenieks
    02.07.2016 19:19

    nu ta veļotāji varēs ripināt garām vienā laidā, taisot mega statistiku :)

    Jānis A
    02.07.2016 19:26

    Var, var, bet vai ir ponts to darīt.
    Gan jau kādam kam garlaicīgi to arī darīs.

    Vilnis Salenieks
    02.07.2016 19:55
    Reply to  Jānis A

    kāds ponts uzstādīt tādu skaitītāju?

    KKTK
    03.07.2016 14:29

    Pirmās reizes es tā darīšu, lai redzētu, ka tiešām pieskaita ;)

    digitalk
    04.07.2016 01:12

    pēc pāris-trīs mēnešiem ažiotāža nokritīsies un varbūt tikai kāds flashmobs kaut ko pabojās, bet statistika ir spītīga un galējās vērtības atsijās :)

    tiesa nav skaidrs, ko tur grib panākt? reku iepriekšējā līdzīgā ziņa bija par ‘Datu skolas’ projektu. secinājumi bija pilnīgākais bulšits – ļisapēdisti un projekta autori uzskata, ka veloceliņi tiek būvēti, kur tos var viegli izveidot, nevis kur tos vajag. nu man ar gribētos, lai būtu taisna gājēju taciņa manos ikdienas maršrutos, jo tagad esmu spiests līkumot pa kvadrātiskiem veidojumiem, kurus sauc par pilsētas kvartāliem.

    Krotow
    03.07.2016 17:27

    Pāris džeki tur pieduroties varētu padsmit minūtes braukt tam verķim apkārt. Interesanti, cik lisapēdistu šis saskaitītu.

    digitalk
    04.07.2016 01:14
    Reply to  Krotow

    labāk tur palaist cauri kādu tautas velomaratonu, pratīs tā sistēma atpazīt velopūli? ;)

    Edgars Sosnars
    04.07.2016 18:39
    Reply to  digitalk

    Par godu veloceliņa atklāšanai tur bija mini velobrauciens ar +- 300 cilvēku dalību. Cik paskatījos dienas beigās bija nedaudz pāri 400. Tad jau laikam spēj atpazīt

    04.07.2016 08:26

    Gudrāks par fotoradaru… !

    Reklāma