Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft atkal met sprunguļus bezmaksas OneDrive izmantotāju riteņos

    Jaunākie raksti

    Microsoft pēdējo mēnešu laikā ir pārvērtis mākoņdatu servisu OneDrive par pilnīgu haosu. Pagājušā gada novembrī Microsoft atzina, ka nāksies pamatīgi pārskatīt OneDrive lietotājiem pieejamos datu apjomus un mēneša maksas. Vissmagāk tiks skarti bezmaksas OneDrive lietotāji, jo pieejamā vieta datu uzglabāšanai tiks samazināta no 15 GB līdz nožēlojamiem 5 GB.

    Mēneša laikā pēc paziņojuma uzņēmīgi ļaudis savāca 70 000 balsis ar prasību atgriezt 15 GB bezmaksas vietu OneDrive. Microsoft nācies uz šo prasību atbildēt un ziņas ir patīkamas – OneDrive saglabāja 15 GB bezmaksas apjoms. 15 GB bezmaksas apjomu saglabās tikai tie, kuri būs speciāli aktivizējuši šo iespēju.

    Reklāma

    Jaunākā informācija norāda, ka Microsoft ir uzsācis bezmaksas OneDrive izmantotājiem ierobežot dalīšanos ar datiem. Microsoft jau vairākiem lietotājiem esot ierobežojis maksimālo datu apjomu, kas pieejams saites nosūtīšanai citam cilvēkam. Tiek norādīts, ka citi lietotāji nevarot atvērt OneDrive saites, kas ved uz lielāka apjoma datnēm. Microsoft nav nācis klajā ar oficiālu skaidrojumu par ierobežojumiem un datu dalīšanās apjomiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Toms Kusiņš
    27.06.2016 14:14

    No OneDrive pats atteicos labprātīgi, nevis tāpēc, ka vietas trūktu, biju domājis pat abonēt, beeeet…. kā tas nākas, ka MS nevar sakārtot pats savas programmas. Ja no desktop OneDrive atveru kādu relatīvi sen neaiztiktu word vai excel failu, tad pēc tā aizvēršanas (nekas netiek rediģēts) OneDrive bļauj par problēmu, ka nespēju augšupielādēt failu, tas atkal jāver vaļā un jāsaglabā pāris reizes, lai viss sekmīgi updeitotos. Domāju, ka tā darba datora vaina, jo ir tikai win7, bet pie personīgā ar win10 notiek tieši tas pats. Kādu laiku meklēju risinājumus pa forumiem, neko prātīgu neatradu, tāpēc atmetu visam ar roku. Šobrīd lietoju Google Drive un ar tādām problēmām nesaskaros, labprāt lietotu dropbox, bet nevēlos maksāt 9,99 mēnesī par 1TB, ļoti patīk Google Drive 100 GB par 1,99 mēnesī.

    Žans
    27.06.2016 22:09
    Reply to  Toms Kusiņš

    Es atkal nesen sāku izmantoju iCloud 50GB par 0,99 mēnesī vienkārši tāpēc, lai apvienotu divu iPhone un viena Mac foto/video bibliotēku kopā. Diezgan esmu apmierināts.

    NR71
    28.06.2016 00:04
    Reply to  Toms Kusiņš

    Hmm! Lietoju maksas Office 365, par 99 euro gadā – 5 Office licences, 5 OneDrive, katrs ar 1 TB, ja vēl būtu Skype zvani LV pieejami, varētu izmantot arī Skype 60 min.zvaniem uz mob.tālr. Bet tā pēdēja nav svarīga fīča. Gan OneDrive, gan Office lietojam visa ģimene un ar nekādām augšupielādes vai lejupielādes problēmām neesam saskārušies. Turklāt, ne visi uz Win10, dažs arī uz iMac. Vienīgā problēma, kas parādījās salīdzinoši nesen ir saīsināto saišu nepieejamība pašā OneDrive. Nākas kopēt un caur bitly.com īsināt. Man ļoti patīk OneDrive! Tiesa gan, veiklāks failu augšupielādē mākonī ir Dropbox. Tas darbojas zibenīgi. Pirms gadiem 2 OneDrive serverus izveidojis Eiropā, tāpēc jābrīnās, kur problēma momentālā augšupielādē.

    Toms Kusiņš
    28.06.2016 09:31
    Reply to  NR71

    Vainu īsti neatradu, kāpēc man tā, katrā ziņā, sapratu, ka negribu čakarēties un lietoju to, kas darbojas. Varbūt tam kāds sakaras ar to, ka mans konts sajūgts kopā ar studenta kontu, kas man nodrošina bezmaksas office, bet ne man par to jādomā, pakalpojums nekvalitatīvs, tāpēc izvēlējos ērtāko. Ne tikai OneDrive ir problēmas ar augšuplādi un lejuplādi, OneNote reizēm pus dienu garāku piezīmi sinhronizē no datora uz telefonu un otrādi (īpaši ja kāda bilde vai screenshots iemests), tieši šī iemesla dēļ pārtraucu aktīvi lietot OneNote

    NR71
    28.06.2016 19:05
    Reply to  Toms Kusiņš

    Jā, taisnība. OneNote ir lēns un diezgan apjomīga programma.

    aste
    28.06.2016 09:08

    Hehe. Jau pirms kāda laika tepat iemetu komentu par to – un rakstītais pamazām vien piepildās. Uzsēdina uz mākoņa adatas papriekš un pēc tam sāks slaukt kā mazos ezīšus. Pēc nedaudz gadiem būs jamāksā par katru baitu, ko gribat pārpumpēt vai pat vienkārši apskatīt. Vai jūs tiešām domājat, ka viņi (MS, Apple u.c.) ir altruistiski muļķi, ieguldot tādas naudas datu centros un komunikācijās, kur pus pasaules narcisiem būtu, kur glabāt savus tīksmiņus? Un kur jūs pakaļā liksieties? :P

    Toms Kusiņš
    28.06.2016 09:26
    Reply to  aste

    Stipri šaubos, vai būs kaut kas vairāk, kā mēneša maksa par konkrētu GB skaitu mākonī. Nesaskatu tur neko ārprātīgu, ka par pakalpojumu ir jāmaksā, mākonis ir ērta un noderīga lieta, protams, ja negribi lietot, nelieto. Tā pat arī mobilajiem sakariem – pieradināja nelieši, ka vajag mobilo, tagad visi ņem un maksā ikmēneša rēķinus ;(

    x
    28.06.2016 10:58
    Reply to  Toms Kusiņš

    Labi piezīmēts :)
    Cilvēki ir ar mieru katru dienu maksāt eur1-2 par štruntīgu kafiju papīra glāzē, bet maksāt par savu datu glabāšanu – nē, internetā taču visam jābūt par baltu velti!

    khe
    28.06.2016 10:40

    Labojiet, ja kļūdos
    Bet vai apple arī nepiedāvā tikai 5gb icloud?

    Žans
    28.06.2016 11:25
    Reply to  khe

    Viss pareizi.

    khe
    28.06.2016 12:18
    Reply to  Žans

    Paldies par apstiprinājumu.

    Rodas jautājums – kādēļ neviens nerunā par “nožēlojamiem” 5 gb arī apple izpildījumā?

    Žans
    28.06.2016 12:30
    Reply to  khe

    Jo tie 5GB praksē tiek izmantoti kontaktiem, Apple iCloud epastam(kuru ne visi lieto) un aplikāciju sīkdatņu sinhronizēšanai kam principā pietiek ar 0,5-1,5 GB. Lielākais iCloud patērētājs ir jā tiek Photos bibliotēka glabāta iCloudā – es tā, piemēram, maksāju 0,99 EUR/mēnesī par 50GB, lai visas bildes/video automātiski augšupielādējas iCloud Photos bibliotēkā un būtu pieejamas uz Mac un diviem iPhoniem.

    Jēkabs Balodis
    28.06.2016 13:04
    Reply to  khe

    Domāju, ka tāpēc, ka sākumā tika piedāvāti 15 GB plus vēl 15 GB, ja tika ieslēgta telefonā automātiska bilžu augšupielāde. Pēc tam šos apjomus samazināja.

    x
    28.06.2016 15:12

    Kāpēc “bezlimita internets” telefonā pie aktīvas izmantošanas pārvēršas par ierobžotu internetu?Turklāt internets ir maksas pakalpojums, nevis pa freiju, kā daudzie mākoņpakalpojumi.

    28.06.2016 16:22
    Reply to  khe

    Domāju, ka cepiens par Apple nav, jo Apple nav iedevis vairāk un tad atkal ierobežojis savu pakalpojumu. Tur no sākta gala bija smieklīgi mazs apjoms un tagad nesen tikai ielika mazu cenu nākamajam datu apjoma līmenim.

    Vilnis Salenieks
    28.06.2016 16:20

    joprojām izmantoju bezmaksas 31Gb Onedrive vietas: 15Gb defaultā + 15Gb par kamera roll + 1Gb par ielūgumiem – paldies kursoram par iepriekš ielikto linku, lai nezustu vieta ;) ar Onedrive esmu apmierināts, izmantoju to kā galveno mākoni

    Reklāma