Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei: Android izmantosim tik ilgi, kamēr operētājsistēma būs atvērta

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā internetu pāršalca ziņa, ka Huawei gatavo plānu B. Tas tiktu likts lietā, ja Google izdomātu kādu būtisku manevru ar Android, kas liktu ražotājiem maksāt par mobilās operētājsistēmas izmantošanu vai ieviestu kādu papildus kontroli pār Android.

    Huawei pārstāvis šobrīd oficiāli norāda, ka Android operētājsistēma ir un būs ražotāja pamats mobilajiem produktiem, tomēr nevar izslēgt iespējamību, ka nākotnē Huawei varētu izmantot kādu citu alternatīvu. Huawei pārstāvis nav oficiāli apstiprinājis par Kirin OS nodēvētās operētājsistēmas izstrādi.

    Reklāma

    Tiek pieļauts, ka Google varētu tuvāko gadu laikā veikt izmaiņas Android ekosistēmā, tās izmantošanas iespējas vairāk pielīdzinot iOS ierobežojumiem. Tā kā Huawei grasās tuvāko gadu laikā ieņemt pirmo vietu starp Android viedtālruņu ražotājiem, jebkurš lielāks Google lēmums var šos plānus izjaukt. Huawei ļoti paļaujas uz EMUI saskarnes jaunievedumiem, bet Google varētu šāda veida pielāgojumu iespējas slēgt, lai spētu laicīgi piedāvāt operētājsistēmas atjauninājumus visām viedierīcēm neatkarīgi no ražotāja lēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.06.2016 23:47

    Kā mēs to redzam visapkārt, demokrātija vispār ir ļoti nepilnīga iekārta. Tas pats redzams arī ar androīdu, kuru katrs izmērcē citā mērcē un pagatavo savādākā veidā – nav centralizētu apdeitu un viss atkarīgs no iekārtas ražotāja, kas ir pilnīgi aplam.

    Kristaps Pūtelis
    28.06.2016 00:27
    Reply to  x

    Citiem vārdiem būtu labāk, ja Android būtu tā kā iOS, kur… viss atkarīgs no iekārtas ražotāja… eu, pag?! :D

    x
    28.06.2016 10:29

    iosu uztur iosa ražotājs, no kura arī viss ir atkarīgs. cita lieta, ka ifonu ražo tikai apple.

    neesmu baigi pētījis, bet win gadījumā iekārtas ražo gan pats Win ražotājs, gan citi, savukārt Win ražotājs nodrošina labojumus visiem winfoniem neatkarīgi no tā ražotāja. Jā, ir aplikācijas kas netiek dotas ne-MS ražotiem foniem, bet OS labojumi tiek visiem. Varbūt kāds zinošāks var komentēt, vai tā ir. Šī pieeja man liekas labāka.

    Reklāma