Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei pārstrādā EMUI saskarni un gatavo alternatīvu Android operētājsistēmai

    Jaunākie raksti

    Huawei nu ir kļuvis par vērā ņemamu viedtālruņu tirgus spēlētāju (šobrīd tas ir trešais lielākais viedtālruņu ražotājs pasaulē) un ir izteicis ambīcijas tuvāko piecu gadu laikā kļūt par lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē. Arī mēs esam pārliecinājušies par to, ka pēdējos pāris gados izlaistie Huawei viedtālruņi ir godam uzbūvēti un ar interesi sekosim notikumu attīstībai.

    Tomēr ar “plikiem” dzelžiem nepietiek un Huawei ir aktīvi jāstrādā arī pie programmatūras uzlabošanas. Šobrīd Huawei viedtālruņos ir iestrādāta EMUI grafiskā lietotāja saskarne, kas atgādina Apple iOS un tas nav diez ko oriģināli. Huawei ir pārvilinājis pie sevis bijušo Apple dizaineri Abigeilu Broudiju (Abigail Brody) un devis viņai uzdevumu pārstrādāt EMUI sistēmas dizainu. Paredzams, ka viņas komandas darba augļus redzēsim jau šoruden, kad IFA tehnoloģiju izstādē Berlīnē varētu tikt prezentēts jaunais Huawei viedtālrunis. Baumas vēsta, ka jaunā EMUI versija tiks ieturēta baltos un zilos toņos, iegūs svaigi pārstrādātas ikonas un atgriezīs aplikāciju sarakstu (app drawer). Jācer, ka jaunā versija likvidēs līdzības ar iOS un tādējādi pierādīs, ka Huawei var iztikt arī bez citu darba kopēšanas.

    Reklāma

    The Information iegūtā informācija vēsta, ka Huawei strādā arī pie savas operētājsistēmas izstrādes. Tas varētu būt svarīgi brīdī, ja uzņēmumam sabojājas attiecības ar Google un Android izmantošana vairs nav izdevīga vai iespējama. Baumo, ka pie šī projekta strādā bijušo Nokia darbinieku komanda kaut kur Skandināvijā.

    Līdzīgu taktiku pirms vairākiem gadiem izvēlējās arī Samsung, taču šobrīd Tizen platforma darbina tikai daļu Samsung produktu – valkājamās ierīces, televizorus, kameras un dažus viedtālruņus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Harijs
    24.06.2016 22:18

    EMUI bija sliktākā daļa no manas Huawei P8 lietošanas pieredzes.

    PurvaVelns
    24.06.2016 22:28
    Reply to  Harijs

    kas tieši bija slikti?

    UIME
    25.06.2016 00:26

    Žēl, ka atgriežas app drawer, tā neesamība man EMUI tieši patīk. Jaunā versija likvidēs līdzības ar iOS bet padarīs EMUI par līdzīgu visiem citiem Android variantie, kam ir app drawer.

    Janis
    26.06.2016 20:35
    Reply to  UIME

    Apsalūti piekrītu, tas, ka nebija app drawer man arī ļoti patīk, no sirds ceru, ka viņi ieviesīs iespēju configurēt to lietu.

    Reklāma