Web Analytics
More
    Reklāma

    Elons Masks pats sev piedāvā par 2.8 miljardiem ASV dolāru nopirkt SolarCity

    Jaunākie raksti

    Elons Masks ir viens liels vīrs, kas raujas melnās miesās, lai šo pasauli padarītu par tīrāku un drošāku vietu, kur dzīvot. Viņš sāka ar Paypal – revolūciju maksājumu jomā un tagad ar Spacex plāno lidot uz Marsu, ar Tesla Motors katram no mums pārdot pa elektromobilim (vai vismaz baterijai) un ar SolarCity uz katra jumta uzstādīt Saules paneli. Iespaidīgi!

    Lai arī SolarCity Saules paneļu bizness šķiet cēls, tomēr uzņēmums cieš miljonos ASV dolāru mērāmus zaudējumus un šāds Tesla solis tiek uztverts kā Elona Maska mēģinājums glābt vienu no saviem biznesiem. Pēc šī paziņojuma izplatīšanas SolarCity akciju cena pieauga par 20%, bet Tesla akciju cena samazinājās par 13%.

    Reklāma

    Tesla savā paziņojumā norāda, ka ar šī darījuma palīdzību plāno kļūt par pasaulē vienīgo vertikāli integrēto enerģijas kompāniju, kas saviem klientiem var piedāvāt tīras enerģijas ieguves, uzglabāšanas un izmantošanas risinājumus. Ar SolarCity Saules enerģijas paneļiem enerģija tiktu iegūta, tā tiktu uzglabāta Powerwall baterijās, lai to pēc tam izmantotu mājsaimniecību un Tesla elektroauto nodrošināšanā ar enerģiju. Tikai laiks rādīs vai Elons spēs šo vīziju realizēt.

    Vispār rekomendēju izlasīt grāmatu par Elonu Masku, lai labāk saprastu kādos apstākļos viņš ir audzis, kā radītas viņa kompānijas un kā tās tiek attīstītas.

    Attēla autors: The Wall Street Journal
    Attēla autors: The Wall Street Journal
    AvotsTesla
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma