Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmās sacensības jaunuzbūvētajā Biķernieku rallijkrosa trasē notiks 24. jūlijā

    Jaunākie raksti

    Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta posms 24. jūlijā simboliski atklās jaunuzbūvēto Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) rallijkrosa trasi. NEZ rallijkrosa čempionāts ir Latvijai tuvākais starptautiskais čempionāts, kurā ar panākumiem startējuši arī latviešu rallijkrosa meistari – Reinis Nitišs, Jānis Baumanis un Artis Baumanis, kuri šobrīd piedalās pasaules un Eiropas čempionātā!

    Šis gads Biķernieku bāzei ir īpaši nozīmīgs, jo šogad tiek atzīmēta trases pastāvēšanas 50. gadadiena. Turklāt, tieši šogad kompleksa teritorijā norit vērienīga būvniecība, lai jau jūlija vidū ekspluatācijā nodotu jaunākajiem FIA (Starptautiskā automobiļu federācija) drošības standartiem atbilstošu rallijkrosa trasi. Dažas dienas pēc trases atklāšanas – 24. jūlijā – tajā notiks pirmās starptautiskās sacensības – NEZ rallijkrosa čempionāta posms, bet jau 1. un 2. oktobrī arī FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms Neste World RX of Latvia!

    Reklāma

    NEZ rallijkrosa čempionātā drīkst startēt dalībnieki, kuri pārstāv kādu no desmit NEZ dalībvalstīm – Baltkrieviju, Dāniju, Igauniju, Islandi, Krieviju, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju, Somiju vai Zviedriju. NEZ čempiona titulu iespējas izcīnīt četrās divīzijās:

    • NEZ SUPERCARS – pilnpiedziņas auto ar motora tilpumu līdz 3500 cm3 vai pilnpiedziņas auto ar motora tilpumu līdz 2058 cm3 (ar turbopūti).
    • NEZ 2000 – vienas ass piedziņas auto ar motora tilpumu līdz 2000 cm3;
    • NEZ Open – vienas ass piedziņas auto ar motora tilpumu virs 2000 cm3;
    • NEZ SUPER 1600 – priekšpiedziņas auto ar motora tilpumu līdz 1600 cm3;

    “CSDD un ceļu būves uzņēmums Binders ir paveikuši milzīgu darbu, un rallijkrosa trases būvniecības process šobrīd iegājis finiša taisnē. Visus būvdarbus paredzēts pabeigt jūlija vidū, lai uzreiz pēc tam trasē notiktu  pirmās rallijkrosa sacensības, kurās sportisti varēs pārbaudīt mūsu paveikto darbu kvalitāti.” stāsta CSDD Biķernieku trases direktors Normunds Lagzdiņš.

    “Kā māca latviešu paruna – Dots devējam atdodas! Man ir patiess prieks, ka mums ir šāda izdevība sarīkot NEZ čempionāta posmu, jo tieši Ziemeļeiropas čempionātā savus pirmos starptautiskos startus veikuši latviešu braucēji Reinis Nitišs, kā arī Jānis un Artis Baumaņi, un tieši NEZ posma dalībnieki būs tie, kuriem sniegta iespēja pirmajiem braukt pa jauno Biķernieku trasi. Nenoliedzami, tā būs lieliska iespēja mācīties un apgūt nepieciešamās zināšanas, lai oktobrī veiksmīgi sarīkotu pasaules čempionāta posmu. Arī klātesošie skatītāji varēs novērtēt Biķernieku sporta bāzes pārvērtības un Rīgas pilsētas sirdī izbaudīt dinamiskās rallijkrosa sacensības, kādas skatāmies Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV.

    Pasaules rallijkrosa čempionāta nolikums paredz, ka 56 dienas pirms kārtējā posma norises trasē vairs nevar notikt treniņi, kuros piedalās čempionāta dalībnieki. Latvijas posmam Neste World RX of Latvia šis aizlieguma periods stājas spēkā augusta sākumā, līdz ar to esmu pārliecināts, ka NEZ posmā redzēsim arī pa kādai pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta zvaigznei, kas sacensības izmantos, lai iepazītu Biķernieku trasi un iegūtu vērtīgas zināšanas pirms oktobra sacensībām!” stāsta sacensību rīkotājs, RA EVENTS direktors Raimonds Strokšs.

    Ieejas biļetes, sākot ar šodienu, 10. jūnija plkst. 12:00, var iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās, kā arī interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. Ieejas biļetes cena sacensību apmeklējumam, iekļaujot iespēju apmeklēt dalībnieku parku un izmantot Biķernieku trases tribīnes, ir 15 eiro.

    Bērniem, kuri dzimuši 2010. gadā vai vēlāk (šogad svinēja vai svinēs 6. dzimšanas dienu), ieeja pasākuma norises vietā būs bez maksas. Bērniem, kuri dzimuši no 2004. līdz 2009. gadam (ieskaitot), ieejas biļetes cena būs 5 eiro. Cilvēkam ar invaliditāti (pārvietojas ratiņkrēslā) ieeja sacensībās būs bez maksas, savukārt viņu asistentam būs iespējams iegādāties ieejas biļeti par samazinātu cenu – 10 eiro.

    NEZ rallijkrosa čempionāta otrais posms 24. jūlijā tiek rīkots sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Biķernieku komplekso sporta bāzi un Latvijas Automobiļu federāciju. Sacensības rīko RA EVENTS.

    Plašāka informācija par NEZ rallijkrosa čempionāta posmu atrodama www.nez-rallycross.eu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    10.06.2016 19:14

    Ak dies, atkal biļetes jāpērk, vienīgais ka šoriez pa lēto :)

    Reklāma