Web Analytics
More
    Reklāma

    Google balss asistents Chirp un Google Home varētu tikt izziņoti I/O 2016

    Jaunākie raksti

    Jau šovakar sākas Google I/O 2016 konference, kuras ietvaros, visticamāk, tehnoloģiju gigants parādīs savu balss asistentu Chirp, kas kopā ar pagaidām mīklainu ierīci Google Home varētu konkurēt ar Amazon Echo. Google šobrīd nepiedāvā digitālā balss asistenta iespējas – Google Now serviss ir mēms.

    Tiek pieļauts, ka Google Home būs nākamais solis Nest viedās mājas ierīcēm. Šobrīd Nest tehnoloģijām neklājas viegli, pēdējā gada laikā viedās ierīces iekļuvušas pamatīgos zaudējumos. No Google Home tiek sagaidīta daļēji atvērta sistēma, kas ļaus veidot ierīces un pievienot iespējas arī trešajām pusēm.

    Reklāma

    Google iegādājās Nest 2014. gada sākumā un kopš tā laika neesam redzējuši nevienu jaunu produktu. Nest pirms pāris mēnešiem sevī uzsūca uzņēmumu Dropcam, kas varētu nozīmēt mājokļa drošības risinājumu izziņošanu pasākumā. Google I/O 2015 konferences ietvaros izziņoja Project Brillo, kas ir Android bāzēta operētājsistēma. Tā paredzēta tieši mazprasīgu ierīču darbināšanai jeb Lietu Interneta vienkāršotai izveidei. Par Lietu Internetu var dēvēt unikāli identificējamus objektus un to virtuālo sasaisti Internetam pielīdzināmā tīkla struktūrā. Ierīces ir saistītas vienotā tīklā un komunicē savā starpā ar ierobežotu vai pat bez cilvēka iejaukšanās.

    Google Nest būtu uzskatāms par taustāmu paraugu Lietu Internetam – kopējā tīklā savienotas mērierīces un tām ir iespēja kopīgiem spēkiem ietekmēt temperatūru un tās pielāgojumus mājā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma