Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas komanda dodas uz Baltijas informātikas olimpiādi Helsinkos

    Jaunākie raksti

    No 11. maija līdz 15. maijam Somijas galvaspilsētā Helsinkos norisināsies 22. Baltijas informātikas olimpiāde. Sacensībās kopumā piedalīsies 54 jaunie programmētāji no 9 valstīm – Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas.

    Latvijas komandu pārstāvēs Aleksandrs Zajakins (Rīgas 89. vidusskola), Daniels Keziks (ISMA vidusskola PREMJERS), Ingus Jānis Pretkalniņš (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija), Jegors Baļzins (Rīgas 96. vidusskola), Niks Derums (Saldus 1. vidusskola) un Roberts Leonārs Svarinskis (Pumpuru vidusskola). Komandu vadīs Rūdolfs Opmanis un Artūrs Verza.

    Reklāma

    Pagājušajā gadā jaunie programmētāji izcīnīja pilnu medaļu komplektu. No esošā sastāva Baltijas informātikas olimpiādes pieredze ir Aleksandram Zajakinam un Ingum Jānim Pretkalniņam, bet pārējie dalībnieki piedzīvos debiju šāda līmeņa sacensībās.

    “Baltijas informātikas olimpiāde ir kļuvusi par patīkamu tradīciju un maija pirmā puse paiet jauno programmētāju zīmē. Neskatoties uz to, ka šīs sacensības notiek vidusskolēniem, divi no Latvijas komandas dalībniekiem šobrīd mācās tikai 8. un 9. klasē. Tas apliecina viņu milzīgo talantu un potenciālu. Šādas olimpiādes dalībniekiem palīdz gūt lielisku pieredzi, kas būs pamats viņu turpmākajiem panākumiem,” saka Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

    Baltijas informātikas olimpiāde ir algoritmu programmēšanas sacensības, kuras formāts ir līdzīgs Vispasaules informātikas olimpiādes IOI norisei. Katrā no divām sacensību dienām dalībniekiem piecu stundu laikā risināšanai tiks piedāvāti trīs uzdevumi, kurus varēs atrisināt kādā no datorprogrammu programmēšanas valodām – Pascal, C/C++ vai Java.

    Šīs sacensības notiek katru gadu kopš 1995. gada. Iniciatīva sākās kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas projekts, un sākotnēji olimpiādēs piedalījās tikai šo trīs valstu dalībnieki. Pirmā Baltijas informātikas olimpiāde notika Tartu (Igaunijā) 1995. gadā, un Latvijas izlase ir piedalījusies visās notikušajās olimpiādēs. Līdz šim visvairāk – četras reizes – olimpiāde notikusi Igaunijā (Tartu – 1995., 1998., 2003. un 2010. gadā), Latvijā (Rīgā 1996. un 1999. gadā, Ventspilī – 2004. un 2012. gadā) un Lietuvā – Viļņā 1996. un 2002. gadā, Pasvālē – 2005. gadā un Palangā 2014. gadā.

    Olimpiāde svarīgs posms, gatavojoties Vispasaules 28. informātikas olimpiādei, kas no 12. augusta līdz 19. augustam norisināsies Krievijas pilsētā Kazaņā.

    Latvijas izlase uz Baltijas informātikas olimpiādi var doties pateicoties olimpiādes galveno partneru – Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), “Accenture Latvia”, “Exigen Services Latvia”, “Lattelecom”, “Microsoft Latvia”, partneru “Datakom”, SIA “Progmeistars” un “Tom Sawyer Software Latvia” sniegtajam atbalstam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma