Web Analytics
More
    Reklāma

    Coolpad Porto S E570 apskats

    Šeit rodas mīti par katastrofālu Android darbību.

    Jaunākie raksti

    Vienmēr esmu bijis ar noslieci uz optimismu, tāpēc katrs sabiedrisko attiecību rakstnieka vārdos ietērptais triks liek patīkamās gaidās notrīsēt. Arī šoreiz Coolpad mani nepieviļ, savā sabiedrisko attiecību apkārtrakstā saucot lietas īstajos vārdos: „Ķīnas viedtālruņu ražotājs Coolpad paziņoja par savu jauno tālruni – Coolpad Porto S. Coolpad savos viedtālruņos liek uzsvaru uz inovatīvu dizainu un lielisku kvalitāti par pieņemamu cenu, kas raksturo arī šo modeli.”

    Coolpad arī šoreiz ir izmantojis mūžseno triku ar ekrāna apmaļu padzēšanu reklāmas materiālos, tas varētu sāpināt daudzus pircēju, kuri pirmo reizi dzīvē ierauga Coolpad Porto S pēc iepakojuma atvēršanas, kad interneta veikala kurjers paspējis uz mūžiem nozust kāpņutelpā, bet par to nedaudz vēlāk.

    Reklāma

    Pēc dabas esmu ne tikai optimists, bet arī ļoti pacietīgs un mierīgs cilvēks, tāpēc katra sastapšanās ar Coolpad ir milzīgs izaicinājums minētajiem dotumiem. Jā, varbūt Coolpad Porto S ir budžeta klases viedtālrunis, bet zemāk vairs nav kur…

    Clipboard

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 294 ppi
    • Procesors: Mediatek MT6735P, četri 1.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali T720 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB
    • Atmiņa: 8 GB (lietotājam pieejami 4.1 GB), microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G kat.4, frekvences 20 (800), 3 (1800), 1 (2100), 7 (2600)
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2248, HDR. 720p ar 30 fps video. 1.9 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS
    • Radio: ir
    • Papildus: divas SIM kartes (vai viena SIM un viena microSD)
    • Izmēri un svars: 143 x 72 x 7.6 mm, 125 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2000 mAh
    • Krāsas: tumši pelēka, balta
    • Cena: sākot no 112 eiro

    Coolpad Porto S E570 026

    Izskats un uzbūve

    Coolpad Porto S izskats atstāj visai vienaldzīgu iespaidu par spīti solītajam inovatīvajam dizainam – parasts un diezgan prasts plastmasas viedtālrunis ar grūti tīrāmu (lasi – ne oleofobisku, noteikti ne Gorilla Glass) ekrānu. Pogas ir savā vietā, SIM karte un microSD atmiņas karte ir ievietojama atvilktnītē.

    Viedtālrunis ir tikai 7.6 mm biezs, tāpēc tam izpaliek nomaināms akumulators, bet diez vai šādam viedtālrunim kāds grasās mainīt akumulatoru. Komplektā līdzi tiek dots uzlādes vads, sienas elektrības adapteris (šoreiz pat ar Coolpad logo) un visai bezjēdzīgas austiņas.

    Coolpad Porto S E570 011

    Coolpad Porto S priekšpusē nav izvietots ražotāja logo, tas ir atrodams uzdrukāts tikai uz aizmugures vāka, tāpēc ir pamatotas aizdomas, ka šādi „Coolpad Porto S” ar citu nosaukumu pieejami Ķīnas tiešsaistes veikalos.

    Viedtālrunim ir IPS LCD 5.0 collu ekrāns ar pieņemamu 720 x 1280 izšķirtspēju, kas dod aptuveni 294 ppi ekrāna punktu blīvumu. Diemžēl Coolpad Porto S ekrānu nesedz nekādi augstvērtīgi aizsargstikli, to ir salīdzinoši grūti notīrīt, ekrāns ne vienmēr ir patīkami slidens, pirksts ne pārāk labi pa to slīd.

    Coolpad Porto S E570 004

    Kā jau ierasts, atļaujos šad tad paķidāt ražotāju piedāvātos reklāmas materiālus, tos salīdzinot ar pie mums nonākušajiem viedtālruņiem. Arī šoreiz Coolpad ir izdevies pastrādāt pie Porto S reklāmas materiāliem ar kādu attēlu apstrādes programmu, jo dzīvē Coolpad Porto S apmales ap ekrānu ir divu pirkstu platumā*, kamēr reklāmā – visplānākās pasaulē.

    * ja Coolpad pārspīlē savos reklāmas materiālos, arī es atļaujos nedaudz (uzsveru – nedaudz!) pārspīlēt apskatā.

    Kopumā uzskatu, ka Coolpad Porto S uzbūve ir pat visai pieņemama, tik vien nevajadzētu uzkrītoši vizuāli solīt pasaulē plānākās ekrāna apmales. Izmantota pietiekami augstvērtīga plastmasa, viedtālrunis ir precīzi salikts, nekas negrab, nekas nelokās. Jāsaprot, ka par simts un drusciņ eiro nekādi vizuāli brīnumi vai uzbūves materiālu augstvērtība nav gaidāma.

    Coolpad Porto S E570 002

    Lietotnes un programmatūra

    Coolpad Porto S saskarnes izskats veidots no gandrīz neskartas Android Lollipop operētājsistēmas, to papildina ikonu paka vai ikonu efekti, grūti pateikt. Manuprāt, ikonas un to uzvedība ir aizņemtas no Huawei saskarnes, vismaz izskatās ļoti līdzīgi.

    Viedtālrunim nav atsevišķas lietotņu sadaļas, visas lietotnes izvietotas mājas ekrānos. Šoreiz rūpnīcā uzstādīto lietotņu skaits ir noturēts normas robežās – Coolpad Porto S iztiek ar Google uzspiesto minimumu, lietotājam nenāksies uzreiz doties uz iestatījumu sadaļu dzēst lieko programmatūru. Niecīgais lietotņu skaits nāk par labu pieejamajai atmiņai, lietotājam no 8 GB pieejami nedaudz vairāk par 4 GB. Iepriekš bija redzēts, ka ražotājs cenšas aplaimot lietotāju uzreiz ar dažādām pamatīgu atmiņas vietu aizņemošam lietotnēm, ar Coolpad Porto S tas nav noticis. Patīkama pārmaiņa!

    Coolpad Porto S E570 018

    Jāsaka, ka kopējais iespaids par Coolpad Porto S saskarni un lietotnēm ir pat labs. Nekas nav pārspīlēts, nav uzstādītas nekādas pilnīgi bezjēdzīgas lietotnes, turklāt esošās, visticamāk, tāpat tiks ielādētas viedtālrunī. Kopumā biju gatavojies grandiozam viedtālruņa papildinājumu klāstam, tomēr Coolpad Porto S ir pieņemama satura viedtālrunis.

    Akumulators un veiktspēja

    Coolpad Porto S uzstādīts lietotāja nenomaināms Li-Po 2000 mAh akumulators, tas būtu mūsdienām uzskatāms par mazietilpīgu. Viedtālrunim ir Mediatek MT6735P procesors ar četriem 1.0 GHz Cortex-A53 kodoliem. Procesors ir taupīgs, ekrāns ir ne pārāk liels un ar pieticīgu izšķirtspēju, tomēr vēl arvien varētu vēlēties lielākas ietilpības akumulatoru. Vienu darba dienu Coolpad Porto S iztiek ar uzlādi, bet nekādā gadījumā ne divas.

    Sintētisko testu uzrādītā veiktspēja ir stipri viduvēja, bet ikdienas ātrdarbība švaka. Coolpad Porto S spēj sagrabināt tikai 25 000 Antutu punktus, kas mūsdienām ir maz. Mediatek MT6735P procesors ir līdzvērtīgs Snapdragon 410 procesoram, tomēr Mediatek ikdienas ātrdarbībā ir neuzticamāks.

    Faktiski Coolpad Porto S kopā ar Mediatek MT6735P procesoru ir neciešami lēns, ja esi radis pie pāris gadus vecu flagmaņu lietošanas. Ekrāns ne vienmēr ir atsaucīgs, bet nevar noteikt, pie vainas ir ekrāns vai procesors. Lietotņu uzstādīšana un atjaunošana norit gausi. Prasīgākas spēles ar Mediatek MT6735P procesoru nebūs baudāmas.

    Coolpad Porto S E570 010

    Kopumā – ir uzlabojumi (lietotņu klāsts ir pieņemams), un ir arī iepriekš Coolpad neredzētas problēmas (pārlieku lēna procesora izvēle). Iepriekš ir bijusi darīšana ar Coolpad produkciju, un vienmēr šķiet, ka ražotājam nevilšus izdodas operētājsistēmas darbību sabremzēt.

    Fotogrāfijas

    Coolpad Porto S ir 8 megapikseļu kamera ar maksimālo 3264 x 2248 pikseļu izšķirtspēju un HDR režīmu. Maksimālā video izšķirtspēja ir 720p ar 30 kadriem sekundē, kaut teorētiski Mediatek MT6735P procesors atbalsta 1080p video uzņemšanu.

    8 megapikseļu kamerai bilžu kvalitāte būtu dēvējama pat par labu. Līdzīgas cenas konkurenti reti ir spējīgi iegūt augstvērtīgākus fotoattēlus, tomēr atkal jāsaka, ka Coolpad Porto S atpaliek no laika. Esmu gatavs saderēt, ka pircēji labprātāk šķirtos no kādiem pāris desmit eiro vairāk, iegūstot atbilstoši strādājošu kameru.

    IMG_20160422_121246 IMG_20160422_121258 IMG_20160422_121438

    Iepriekš apskatītais Coolpad Porto E560 arī bija saņēmis 8 megapikseļu kameru, tā bija vēl šaušalīgāka, tāda sapņaini blāva un izplūdusi. Salīdzinoši Coolpad Porto S kamera ir lieliska. Ilgi domāju, bet no lielajiem ražotājiem tā arī nespēju atrast nevienu līdzīgi vāju kameru. Pat par Coolpad Porto S lētākais un vecākais LG Spirit bija ieguvis daudz labāk strādājošu 8 megapikseļu kameru ar visu 1080p izšķirtspējas video. Pie mums iecienītajam Just5 ir vājākais Freedom modelis (nejaukt ar Freedom X1), tas ir līdzīgā cenā, bet ar (pieļauju, ka labāku) 13 megapikseļu kameru.

    IMG_20160422_121821 IMG_20160415_175401 IMG_20160415_175630

    Gala vārds

    Nav iespējams attaisnot Coolpad vēlmi nokopēt Huawei dizainu saskarnē, Samsung flagmaņu modeļu un katra otrā iPhone laidiena numerācijai piederošo „S” burtu, nepiedāvājot neko pretī. Just5 ir uzskatāmi pierādījis, ka ar nelielu centību ir izveidojams pieklājīgs Freedom X1 modelis.

    Nepiedodams ir Coolpad triks ar ekrāna apmaļu maskēšanu reklāmas materiālos. Jau iepriekš esmu par to lamājies, un negrasos apstāties, līdz Coolpad savus reklāmas materiālus nepadarīs kaut cik ticamus. Drīz nāksies arī pārmērīt biezumus, diagonāles, pārsvērt un izmēģināt, vai tiešām solītās 64 GB microSD kartes tiek pieņemtas?

    Coolpad Porto S E570 024

    Coolpad Porto S ikdienas darbība ir lēnīga, kas arī nav man izprotami, jo sintētiskās veiktspējas testos tiek uzrādīti ciešami rezultāti. Rodas sajūta, ka Coolpad ir kaut kāda programmatūras kļūda. Zogam datus? Mainojam bitkoinus?

    Šķiet, ka nekad iepriekš nav bijusi darīšana ar tik vāju viedtālruni. Pat Coolpad Porto E560 tam laikam šķita nedaudz pieņemamāks viedtālrunis, kaut tā starta cena bija vājprātīgi 170 eiro. Ja tā padomā – tomēr nebija vis pieņemamāks!

    Šeit rodas mīti par katastrofālu Android darbību.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Ekrāns
    4
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    2
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    06.05.2016 13:27

    njā…

    PurvaVelns
    06.05.2016 13:28

    galvenais, ka šitādus sūdus, tikai 3x spējīgākus var aliexpress nopirkt par mazāku naudu

    06.05.2016 13:29
    Reply to  PurvaVelns

    Aha, varēt var, taču vienlaicīgi arī palikt bez lokālā atbalsta (garantijas, savietojamības).

    wils_w
    09.05.2016 12:35
    Reply to  PurvaVelns

    Varētu minēt kaut vienu piemēru? 75k antutu zem 92.56 eur (jo 21% tik un tā Latvijas muitā būs jāmaksā).

    p.s. Neaizstāvu Coolpad.

    PurvaVelns
    09.05.2016 12:56
    Reply to  wils_w

    redz… tie antutu papagaiļi jebkuram parastam lietotājam ir pie pakaļas. gluži tāpat, kā mērīties ar “es ar savu auto varu izspiest 230, a tu – tikai 210”

    x
    09.05.2016 13:04
    Reply to  PurvaVelns

    tāpat kā mAh kuri paši par sevi vēl neko negarantē

    PurvaVelns
    09.05.2016 13:06
    Reply to  x

    tieši tā. tāpat 99% cilvēku telefonus lādē pa nakti. Katru nakti.

    wils_w
    09.05.2016 14:54
    Reply to  PurvaVelns

    Tad ko mēs uzskatam par tālruņa veiktspēju? Ja Antutu (Geekbench utt) nav rādītājs. Un kāpēc man “lietotājam” pie pakaļas uz ko ir spējīgs telefons?

    PurvaVelns
    09.05.2016 15:15
    Reply to  wils_w

    es jau Tev uzrakstīju. uz 200 braukt LV nav atļauts un tu arī nemāki. Āmen.

    wils_w
    09.05.2016 15:24
    Reply to  PurvaVelns

    Es tak prasīju ko citu. Nelielu pamatoju tavam apgalvojumam.

    PurvaVelns
    09.05.2016 15:41
    Reply to  wils_w

    man tiešām ir slinkums skaidrot, ja Tu nesaproti tik vienkāršu alegoriju.

    wils_w
    09.05.2016 18:04
    Reply to  PurvaVelns

    Nepatiess apgalvojums šodien skaitās neizprasta alegorija? Lai nu paliek.

    Rubenis
    06.05.2016 13:39

    Tekstā ieliktajā specifikācijā teikts, ka nomaināms aķis, bet tekstā pašā reizes 10, ka nenomaināms.

    PurvaVelns
    06.05.2016 13:40
    Reply to  Rubenis

    aķi var nomainīt jebkam.

    06.05.2016 14:08
    Reply to  Rubenis

    Paldies par norādi!

    Kurlander
    06.05.2016 16:26

    Par šo domāju – meitai,
    bet nopirku 220.lv MeizuM2 par ķīniešu i-veikala cenu no Baltijā oficiālā izplatītāja TCCM –
    bija iekrājušās 220 naudiņas – sanāca AŽ 100 eiro.
    Jauki, ka šim kamera laba, bet M2 tomēr papildus 13 MP kamerai džentlmeņa komplekts 2/16 GB atmiņa.

    Kurlander
    06.05.2016 16:30
    Reply to  Kurlander

    Ā, un nesaprotu tos ķīņu ražotājus, kas vnk neuztaisa priekšu melnā krāsā – kā Meizu vai Infocus pie jebkuras aizmugures krāsas un tad mellās maliņas vairs nav aktuālas..

    Evelina
    23.10.2018 23:55

    Es uzskatu, ka šis telefons ir galīgs sūds, neiesaku pirkt. Viņš bieži bļuko, uzskarās un bieži nav vietas ko jaunu ielādēt. Jādzēš ārā kas cits lai ielādētu kaut ko, bet pat tas nepalīdz, jo parāda, ka telefonā vēl joprojām nav vietas.

    Reklāma
    Šeit rodas mīti par katastrofālu Android darbību.Coolpad Porto S E570 apskats