Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft sola Windows 10 Mobile atbalstu vēl daudzus gadus

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām Microsoft izziņoja pēdējā ceturkšņa finanšu rezultātus, kas parāda, ka pārdoti ir tikai 2.3 miljoni Lumia viedtālruņi trīs mēnešu laikā. Salīdzinot ar pagājušā gada to pašu periodu, Microsoft piedzīvojis pamatīgu Lumia viedtālruņu pārdošanas kritums – veselus 73%. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, kritums ir 50%. Ieņēmumi no viedtālruņu tirdzniecības trīs mēnešu laikā ir 662 miljoni dolāru, kas arī ir 47% kritums.

    Uzreiz izskanējušas baumas, ka Windows 10 Mobile uzturēšana, lietotņu veikals un pārējā ekosistēma ir apdraudēta, jo Microsoft vairs nesaskata biznesa iespējas mobilo operētājsistēmu tirgū ar tirgus daļu zem 3%.

    Reklāma

    Tomēr tikko Microsoft Windows operētājsistēmas un viedierīču divīzijas vadītājs Terijs Meiersons (Terry Myerson) oficiāli paziņojis, ka Windows 10 Mobile uzturēšana turpināsies vēl daudzus gadus, kā arī Microsoft strādājot pie jaunu viedtālruņu iznākšanas. Atklāts, ka gaidāmas vairākas Windows 10 Mobile viedierīces ar neliela izmēra ekrāniem un ARM procesoriem.

    Būtu jāpiebilst, ka vēl Microsoft Build izstrādātāju konferencē Meijersons lika noprast, ka Microsoft šogad nefokusēsies uz Windows 10 Mobile. Intervijā Meijersons atzinis, ka ar tirgus daļu zem 3% Windows 10 Mobile nav un nevar būt Microsoft prioritāte. Windows 10 Mobile vienkārši nespēj piesaistīt gana lielu uzmanību un jaunus lietotājus. Tā vietā Microsoft vilinās klientus Windows 10 virzienā, lai varbūt pēcāk tiem piedāvātu Windows 10 Mobile.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma