Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft: Windows Phone nav 2016. gada prioritāte

    Jaunākie raksti

    Šī gada Microsoft Build izstrādātāju konferencē Sanfrancisko bija plaša informācija par Windows 10, robotiem, izstrādātāju rīkiem, pat virtuālās realitātes brillēm, bet ne par Windows Phone. Jaunā universālās platformas Skype versija bija vienīgā, kas tika dažas sekundes parādīta Windows 10 Mobile viedtālrunī, tomēr Microsoft vairāk uzmanību veltīja Xbox un HoloLens.

    Windows vadītās Terijs Meijersons (Terry Myerson) lika noprast, ka Microsoft šogad nefokusēsies uz Windows 10 Mobile. Intervijā Meijersons atzinis, ka ar tirgus daļu zem 3% Windows 10 Mobile nav un nevar būt Microsoft prioritāte. Windows 10 Mobile vienkārši nespēj piesaistīt gana lielu uzmanību un jaunus lietotājus. Tā vietā Microsoft vilinās klientus Windows 10 virzienā, lai varbūt pēcāk tiem piedāvātu Windows 10 Mobile.

    Reklāma

    Protams, šāds paziņojums nenozīmē pilnīgu Microsoft atteikšanos no Windows 10 Mobile, tomēr mēs nevaram zināt, kā mobilās operētājsistēmas nākotne izvērsīsies pēc šāda Terija Meijersona paziņojuma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    neJANIS
    01.04.2016 12:08

    Domāju, ka nekā tur nebūs, ja pašam Microsoft tā nav nekāda prioritāte tad ko gan var gaidīt. Kā gan var būt kaut kāda tirgus daļa, ja netiek izlaisti telefoni un tie, kas tiek izlaisti ir izlaisti jau tā novēloti, bet ar nepabeigtu softu? Pa manam WP ir miris, nu labi, komā, kur vel pāris gadus turēsies. Vienīgā cerība tā lietotājiem ir vel universālās aplikācijas, jo atsevišķi telefoniem diezin vai kada interese vairs būs no izstrādātāju puses. Man WP/W10M liekas simpātiskākā un ērtākā telefona OS, bet, ja pat tā ražotāam tā īsti neinteresē, tad neredzu lielu vajadzību iegādāties kādu Windows telefonu tuvā nākotnē. Katrā gadījumā 950XL pārdošana man šobrīd šķiet diezgan saprātīgs variants, nu pēc tam, kad beidzot dabūšu viņu atpkal no servisa, sataisītu.

    Uldis M.
    01.04.2016 16:30
    Reply to  neJANIS

    950XL garantijas remontā vai pats kaut ko saplēsi?

    neJANIS
    01.04.2016 16:42
    Reply to  Uldis M.

    Garantijas, Wifi vairāk neiet, nekā iet.

    Vilnis Salenieks
    01.04.2016 12:31

    ar windows operētājsistēmu vismaz priekš manis viss ir kārtībā un pat labprāt paliktu šajā ekosistēmā, drīzāk jaunie telefoni ir tie kuri neuzrunā, tāpēc esošo Lumia plānoju mainīt vairs ne uz Microsoft izstrādājumu

    bombelats
    01.04.2016 22:58

    man līdzīgi. Žēl, ka MS norāva ūdeni un palaida W10M vējā.
    Uz ko tad plāno Lumia mainīt, nav jau nekāda piedāvājuma, ja runa iet par Win platformu.

    Vilnis Salenieks
    02.04.2016 16:22
    Reply to  bombelats

    nu jā, citādi drošvien jau tiktu ņemts Lumia 950, tomēr kad iznāca Blackberry Priv un beidzot ir qwerty pogu telefons ar pietiekami modernu specifikāciju visa mana interese ir par šo verķi – attiecīgi dzelži uzvarēja operētājsistēmu un diemžēl izskatās, ka būs jāsaka atvadas winphone.. kādi Tavi varianti?

    bombelats
    02.04.2016 22:21

    Diemzēl jāatzīst, ka nekādi. Kādu laiku vēl lietošu 735o, tad cerība, ka kāds ražotājs uzceps kādu sakarīgu winPhonu. Uz Andrīti nekādi negribas atgriezties. 950ā un potenciālais Surfphone nesaista dēļ cenas. Neuzskatu, ka par tālruni ir jāmaksā vairāk par 300 naudām. Visus argumentus un apsvērumus slinkums rakstīt.

    Kaspars_
    03.04.2016 13:17
    Reply to  bombelats

    Diez vai sagaidīsi – ja MS saka, ka mobile platforma nav prioritāte, tad kāpēc lai kāds cits sāktu ražot telefonus ar W10M? Un kāpēc, lai kāds veidotu aplikācijas šaj platformai?
    Varbūt arī, ka pagaidām Tev W10M šķiet pietiekami labs kāds ir, bet tehnoloģijas attīstās – pēc nepilna gada sistēma būs novecojusi gan iespēju gan aplikāciju ziņā, par ierīci kā tādu nemaz nerunājot..

    bombelats
    03.04.2016 13:43
    Reply to  Kaspars_

    Nu nav jau tik drūmi. Re, ka nesen HP prezentēja savu Elite X3, Acer arī. Klusā MS sadarbība ar Xiomi, un gan jau vēl kādi ražotāji. Par lietotnēm runājot – tā saucamās universālās glābs pasauli. Kāpēc lai kāds izstrādātu lietotnes? Iespējams tāpēc: http://mspoweruser.com/developer-earns-5-times-more-on-marketplace-than-iphone/ un http://mspoweruser.com/wait-what-independent-survey-finds-windows-phone-developers-earn-on-average-twice-as-much-as-android-devs-more-than-ios-devs/. Ja Continume paveiks savu darbu, tad cerības vēl ir.
    Domu par sistēmas novecošanos nesapratu. Ne Andrīts, nedz iOS principā nav mainījušies, kopš saviem pirmsākumiem, tik vien ka apaudzēti ar papildiespējām, pie tam desmit gadu garumā.

    Reklāma