Web Analytics
More
    Reklāma

    Nāc studēt stārtapu programmā Tallinā

    Jaunākie raksti

    Tallina jau ir plaši pazīstama reģionā kā viena no vadošajām startapu ekosistēmām. Ar iespaidīgajiem Skype, Transferwise, PipeDrive un citiem atpazīstamiem uzņēmumiem, startapu ekosistēmai ir izveidojies stabils attīstības ritms. Investoru klātbūtne un uzņēmējdarbības iespēju vienkāršotība nodrošina  spēcīgu bāzi vēl topošajiem veiksmes stāstiem.

    Pagājušajā gadā Igaunijas Uzņēmējdarbības Lietišķo Zinātņu universitāte (EUAS – Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences) izveidoja valsts akreditētu pilotprogrammu startapu uzņēmējdarbīas apgūšanai universitātē, kas bija pieejama tikai Igaunijas studentiem. Programma piesaistīja lielu interesi no Tallinas un Tartu studentiem. Šī gada rudenī programma tiks atvērta arī starptautiskajiem studentiem, lai piedāvātu iespējas studentiem, kas ir izsalkuši strādāt ar savām startapu idejām un vienlaicīgi iegūt profesionālo augstākās izglītības studiju grādu. Studijas ir piemērotas arī cilvēkiem, kas paralēli strādā pilna laika darbu, jo lekcijas notiek reizi nedēļā, un pārējā laikā tiek veikti praktiskie uzdevumi. Pieteikšanās uz studijām jau ir atvērta, un studentu pieteikumi tiek izvērtēti rindas kārtībā.

    Reklāma

    Startapu uzņēmējdarbīas programma piedāvā ļoti praktiskas zināšanas un pieredzi startapu jomā. Pirmā gada studenti jau ir piedalījušies hakatonos, uzņēmumu un startapu vizītēs, ir radījuši un pilnveidojuši savas startapu idejas un biznesa modeļus, ieguvuši nenovērtējamas zināšanas no startapu līderiem un mentoriem (piem., no startapiem  TransferWise, Taxify, Pipedrive, Goworkabit, Fortumo, Like A Local, Toggl) un līdz pirmā studiju gada beigām būs reģistrējuši savu uzņēmumu. Līdz 3. gada studiju beigām studenti pārzinās startapu attīstības un izaugsmes posmus. Viņiem būs spēcīgas zināšanas par produkta izveidi, biznesa stratēģijām, klientu piesaisti, juridiskajiem un finanšu jautājumiem, pieaugumu (growth) un mērogojamību (scaling) un citiem nozīmīgiem startapu izveides aspektiem.

    Programma ir atvērta gan Igaunijas, gan starptautiskajiem studentiem. Tā ir plānota uzņēmīgiem cilvēkiem, kas ne tikai vēlas iegūt universitātes grādu, bet arī aktīvi vēlas veidot savu nākotni, radīt risinājumus esošajām problēmām, kā arī spert soļus pretī saviem sapņiem. Tiek aicināti divu grupu potenciālie studenti – vidusskolu absolventi, kas ir bijuši aktīvi ne tikai skolas projektos, bet arī uzņēmušies iniciatīvu ārpus tās, piedaloties un rīkojot projektus, iniciatīvas; kā arī pieauguši cilvēki, kas vēlas mainīt savu darbības jomu, mācīties darot un ieguldīt laiku sava startapa izveidē.

    Galvenie ieguvumi no startapu uzņēmējdarbības programmas, neskaitot sava uzņēmuma izveidi, ir nenovērtējamās praktiskās zināšanas, pieredzējušu startapu līderu un mentoru loks, kā arī profesionālās augstākās izglītības diploms, kas var tikt veiksmīgi izmantots arī starptautiski pieprasītā produkta menedžmenta pozīcijā, ja students kādu iemeslu dēļ ir izlēmis neturpināt sava uzņēmuma attīstību.

    Studijas tiks sāktas septembrī un pieteikšanās periods jau ir atvērts – nepalaid garām savu iespēju. Igaunijas Uzņēmējdarbības Lietišķo zinātņu universitāti ir pieejama šeit:  https://www.euas.eu/?pg=2319

    Ja tu vēlies pieteikties studijām vai tev ir papildus jautājumi, raksti alise.lezdina@eek.ee. Pieteikumu izvērtēšana un intervijas notiek rindas kārtībā. Piesakies ātri, jo studiju vietu skaits ir ierobežots.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    18.04.2016 10:12

    Un tad tie idioti brīnīsies, ka jauniešiem ir ti augsts bezdarba līmenis. Tā lūk Griķijā vari iegūt bakalauru Grafitti zīmēšanā, Bakalaurs ekstrēmajos sporta veidos kā BMX, Skeitošana… un? 1 no 10 000 kļūst par meistaru savā specialitātē? Jāmācās “īstas” profesijas, uz kurām balstās šie sasodītie mākoņi. Nu neuzstutēs neviens krutākais sisadmins mākoni bez normāla datucentra, elektrības, infrastruktūras….

    18.04.2016 10:29
    Reply to  Usinss

    Vai tad nav tā, ka cilvēkiem ir jāiegūst kvalitatīva izglītība dažādās profesijās? Kas notiks, ja visi pēkšņi sāks mācīties tās Tevis pieminētās “īstās” profesijas, bet vairs nepaliks neviena, kas mācēs veidot graffiti mākslu, vai veidot produktus un servisus, kas izmantos mākoņtehnoloģiju iespējas?

    digitalk
    18.04.2016 10:47

    no mana kursa savā profesijā strādāju es vienīgais (laikam). izglītība neko nepierāda, tur praktiski maz ko iemāca un tikai dažreiz tā noder.

    Reklāma