Web Analytics
More
    Reklāma

    Sponsora raksts: Citadelē pieejams finansējums tehnoloģiju projektiem

    Jaunākie raksti

    “Latvijā īstenotie augsto tehnoloģiju projekti ir piemērs citiem uzņēmumiem, ka globāliem plāniem iespējams atrast finansējumu šeit pat Latvijā,” saka bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile. Aicinām iepazīties ar projektiem, kas nesen īstenoti Latvijā.

    “Baltic3D.eu” 3D printēšanas tehnoloģiju centrs

    Februārī SIA “Baltic3D.eu” telpās Rīgā tika atklāts Baltijā lielākais 3D printēšanas tehnoloģiju centrs plastmasas produktu mazapjoma ražošanai. Jaunā ražotne atvērta LIAA administrētā Norvēģijas finanšu instrumenta projekta ietvaros. Piesaistot bankas Citadele aizdevumu, uzņēmums jaunajā ražotnē ieguldījis vairāk nekā 500’000 eiro, no kuriem 173’523,60 eiro ir Norvēģijas finanšu instrumenta līdzekļi.

    Reklāma

    3D-centrs-Citadele
    “Baltic3D.eu” 3D printēšanas tehnoloģiju centrs

    Industriālajā 3D printēšanas centrā izvietoti 9 moderni industriālie 3D printeri, un 7 no tiem iegādāti no pasaules lielākā 3D printeru ražotāja “Stratasys”. “Jaunatklātajā ražotnē piedāvājam izveidot augstas precizitātes funkcionālus prototipus, mazos apjomos ražot gala produktus, kā arī palīdzēt uzņēmumiem ievērojami optimizēt esošos ražošanas procesus. 3D printēšanas tehnoloģiju izmantošana mūsu klientiem ļauj samazināt izmaksas, salīdzinot ar tradicionālām ražošanas metodēm, un ļauj ietaupīt līdzekļus un laiku, radot jaunus produktus,” stāsta Baltic3D.eu” vadītājs Jānis Jātnieks.

    Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs “Sigulda”

    Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs “Sigulda”
    Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs “Sigulda”

    Novembrī tika atklāts Stereotaktiskās radioķirurģijas centrs “Sigulda”, kur pacientiem pieejama Baltijas valstīs modernākā CyberKnife tehnoloģija labdabīgu un ļaundabīgu audzēju ārstēšanai.

    CyberKnife ir neinvazīva robotizēta radioķirurģijas tehnoloģija, kas ir īpaši piemērota tiem pacientiem, kuriem audzēju nav iespējams ķirurģiski izoperēt, ja tā atrašanās vieta nav sasniedzama vai arī operācija rada nopietnus riskus veselībai un dzīvībai.

    Latvijas ārsti uzsver, ka galvenie ieguvēji būs pacienti, kuriem no šī brīža tepat Latvijā būs pieejama modernākā tehnoloģija pasaulē šajā nozarē. Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas institūta vadītājs Dr.med. Kārlis Kupčs norāda: “Šī tehnoloģija bija pēdējais posms, kas Latvijas pacientiem līdz šim vēl nebija pieejams.”

    Centra “Sigulda” iekārtas iegādei un centra būvniecībai kopumā tika ieguldīti 5,6 miljoni eiro, no kuriem 3,8 miljoni eiro ir bankas Citadele piešķirtais aizdevums, bet 1,8 miljoni eiro – privātais kapitāls. Projekts tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) programmas Augstas pievienotās vērtības investīcijas 4. kārta ietvaros un finansēts no ERAF piešķirtajiem līdzekļiem. LIAA grants 2,13 miljonu eiro tiks piešķirts tikai pēc projekta veiksmīgas īstenošanas un tiks izmantots Citadeles aizdevuma dzēšanai.

    Vairāk par uzņēmējiem pieejamajiem pakalpojumiem uzzini: https://www.citadele.lv/lv/business/

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Deace Duck
    21.03.2016 10:49

    Labāk lai šādi apmaksāti reklāmraksti par tehnoloģiskām tēmām, nekā tie bing bang baneri.

    21.03.2016 11:09
    Reply to  Deace Duck

    Labāk ta labāk, bet rezultātā būs dažādu reklāmas formu apvienojums.

    Deace Duck
    21.03.2016 12:36

    Labāk pasaki kad būs kursors versija, kur par mazu bet godīgu mēneša vai gada maksu, nebūs baner tipa reklāmas?

    21.03.2016 13:16
    Reply to  Deace Duck

    Esmu par šādu versiju domājis un pat pētījis tehniskos risinājumus, lai to panāktu, taču pagaidām neesmu sajutis, ka būs pietiekami daudz maksājošu lasītāju, lai tas radītu finansiālu ieguvumu.

    P.S. Cik pats būtu gatavs maksāt par Kursoru bez reklāmām? Būs vajadzīgs arī kaut kāds speciāli maksājošiem lasītājiem gatavots saturs? Ekskluzīvas intervijas, analītiski raksti, statistika par vietējo tirgu?

    Deace Duck
    21.03.2016 14:33

    Gadā €10-20 ( 1.99 mēnesī) būtu optimāli LV reālijām, tādā veidā varētu simboliski atbalstīt jebkurš. Pat nevajag speciālu saturu, tikai maksas kontiem netiek rādītas reklāmas, tas tehniski nav grūti realizējams. Implantēt maksājumu sistēmu arī nav grūti un dārgi, ja tam pieiet ar saprātu, nevis grābj pirmo kas trāpās pie rokas. Jebkāds ekskluzīvs (materiāli, intervijas, konkursi, loterijas utt.)protams būtu jauks bonus, kas stimulētu izvēlēties maksas sadaļu.

    21.03.2016 14:38
    Reply to  Deace Duck

    Mja, un ko es iesākšu ar 40 maksājošiem lasītājiem, kas mēnesī šādi spēs ienest naudas summu, kas pat hostinga izdevumus nenosedz (bet apdraud klasiskā baneru biznesa iespējamību)?

    Deace Duck
    21.03.2016 14:47

    No manis un daudziem citiem, kas ienīst klasisko baneru biznesu tu dabū precīzi 0.00. Šī ir iespēja iebraukt arī viņu makos aka fan funding neatmetot baneru biznesu. Neies jau tevi ķert uz ielas un grūst dvacāri kabatā, sak paldies par Kursoru.

    ..
    21.03.2016 15:32

    Godīgi atzīstos, ka bloķēju reklāmas gan telefonā, gan datorā, bet pret šāda veida reklāmu iebildumu nav.

    Reklāma