Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Inbox iejaukšanās ikdienā varētu būt pārkāpusi ne tikai privātuma robežas

    Jaunākie raksti

    Google Inbox e-pastu serviss iemieso sevī Google pēdējo gadu lielākos tehnoloģiju pilnveidojumus. Google Inbox piedāvā Gmail e-pastu pakalpojumus, kas tiek apvienoti ar dažādiem ieteikumiem. Protams, ieteikumi un Google Inbox veidotie kalendāra atgādinājumi nāk no e-pastu saturu pārskatīšanas, kas daudziem lietotājiem nav pieņemami.

    Google nešķiro – tavs sarakstes biedrs izmanto Google Inbox vai neizmanto šo e-pastu servisu – un sarakste tiek pārskatīta jebkurā gadījumā. Daži to dēvēs par Lielajiem Datiem, Google Inbox redz visu – veiktos pasūtījumus, rezervētās biļetes un viesnīca, sūtījumu izsekošanas numurus utt. Ilgākā laika posmā tiek vākta informācija par lietotāja ieradumiem, lai piedāvātu ieteikumus ātrai e-pastu atbilžu sniegšanai.

    Reklāma

    E-pasts ir visas mūsu tiešsaistes dzīves pamatā, tieši tāpēc Google ir tik ļoti piezīdusies šim pakalpojumam. Iepriekš pamatīgās nepatikšanās iedzīvojās Yahoo!, skenējot lietotāju un no trešo pušu e-pastu servisiem sūtītu saraksti, lai piedāvātu atbilstošas reklāmas. Diez vai mēs varam sagaidīt, ka tiks uzsākta tiesvedība pret Google Inbox, jo e-pastu pārskatīšana tiek pamatota ar produktivitātes celšanu un vismaz tieši nav saistāma ar reklāmu demonstrēšanu.

    Toties vari droši uzskatīt, ka Google Inbox ir Trojas zirgs ar mākslīgo intelektu. Google Inbox mūsu ikdienā iemāna saziņu ar mākslīgo intelektu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rico
    08.02.2016 12:53

    Pagaidiet, kur es ko jaunu uzzināju? Kāda šim rakstam jēga? Virsraksts arī neizprotami pārspīlēts.
    Jau pēc raksta uzminēju kas ir raksta autors.

    Smsfans
    08.02.2016 14:39
    Reply to  Rico

    Hahaha vaine :D

    Piektdiena ir klāt
    08.02.2016 13:43

    Man kat kā reāli po, vai tas mākslīgais intelekts pēta manu e pasta saraksti, vai nē! Diezgan dīvaini būtu ja man google rādītu zeķubikšu reklamas kaut gan tajā brīdī man interesētu motora nomaiņa veļmašīnai! Es esmu priecīgs ka google man rāda tās tēmas par kurām interesējos!

    vārds
    08.02.2016 14:44

    Man tīri labi patika kad mani rezervējumi būkingā parādījās mana telefona kalendārā.

    wils_w
    08.02.2016 14:55

    Reklāmas bizness Googlei ienes miljardus, to cerams neviens neapstrīd. Cik cilvēku nepakļaujas reklāmai? Manuprāt neviens, lai arī lielais vairākums to neatzīst.
    Kamēr, Android telefons neziņo policijai par atļautā ātruma pārsniegšanu, kamēr telefona sistēmas pārinstalēšana netiks noziņota drošības iestādēm utt. tikmēr var uzskatīt ka tavas privātās sarakstes iztirzāšana ir tikai veids kā uz tevi nopelnīt naudu.

    PurvaVelns
    08.02.2016 15:43
    Reply to  wils_w

    jā. Kamēr tu godīgi grāb ātros kredītus, kačā filmas un apmeklē pornosaitus – tev nav par ko uztraukties. cits jautrājums ja gribēsi līst kur nevajag vai kādam onkulim runāt pretī. tad var izrādīties, ka visa tava dzīve jau ir noziņota kur vajag.

    Reklāma