Web Analytics
More
    Reklāma

    Drīzumā dizains kļūs būtiskāks par viedierīču tehnisko specifikāciju

    Jaunākie raksti

    Mēs esam nonākuši viedierīču izveides stadijā, kad vecāku viedtālruņu ikdienas darbību ir visai grūti, pat neiespējami, atšķirt no jauno modeļu iespējām atvērt tīmekļa pārlūku vai pārskatīt kalendāru. Starpība starp Snapdragon 801 procesoru un Snapdragon 810 redzama tikai sintētiskās veiktspējas testos, bet ne ikdienā (ja neskaita karšanu). To pašu varētu attiecināt uz ekrāniem – ir grūti izšķirt viedtālrunī 1080p ekrānu no QHD ekrāna.

    Tiek pieļauts, ka turpmākajos gados pircēji meklēs interesanta izskata viedtālruņus, kaut arī tie būs aprīkoti ar nedaudz vecākiem procesoriem. Protams, paliks arī viedtālruņu detaļas, kas turpinās acīmredzamu attīstību. Sony un Apple grasās tuvāko gadu laikā viedtālruņu pašos dārgākajos flagmaņos izvietot divu objektīvu kameras. Pirkstu nospiedumus viedtālruņos aizstās acs zīlītes nolasītāji.

    Reklāma

    Jau šobrīd ir manāms, ka dizains dažkārt pārspēj tehnisko specifikāciju, kaut arī dizaina iezīmes tiek nokopētas no konkurenta. Kliedzošākais piemērs ir HTC One A9, kas ir visai viduvējs Android viedtālrunis ar iPhone dizainu. One A9 spējis iekarot daudzu pircēju maciņus un pats HTC apgalvo, ka One A9 pārdošanas apjomi pārsniedz pēdējo pāris gadu M sērijas flagmaņu pārdošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    08.02.2016 09:58

    “Kliedzošākais piemērs ir HTC One A9, kas ir visai viduvējs Android viedtālrunis ar iPhone dizainu.” Šis jautāums ir parāk diskutabls, izskatās, ka kursors degradējas līdz lētu sensāciju/skandālu līmenim.

    08.02.2016 10:22

    Mums vienkārši patīk lietas saukt to īstajos vārdos.

    Kaspars
    08.02.2016 12:03

    HTC jau toreiz teica, ka reāli jau Apple pirms tam nospēra viņu dizainu un, ka A9 ir faktiski viņu dizains. Apple neko neiebilda (suns zin ko ēdis), šūmējas Apple fani, bet viņiem nav raksturīgs plašs redzes lenķis (zin tikai Apple produktus).

    davfreim
    08.02.2016 13:13
    Reply to  Kaspars

    Paskaties uz vecākiem iPhone un uz iPod dizainiem, tad parunā par to, ka HTC (arī pirmais alumîīnijnieks) neko nav “aizņēmies”.

    Kristaps Lācis
    08.02.2016 14:06
    Reply to  Kaspars

    Šis jautāums ir parāk diskutabls – ne viens vien forums aizpildīts par šo.. Kursora clickbait – “saucam lietas īstajos vārdos”, viņu pozīcija ir skaidra. Ziņu portālam vajadzētu būt neitrālam, bet nē – mums ir atieksme! #citiirsūds.. (personīgiuzskatu, ka htc nezog, bet tādas baumas palīdz pārdot.. :D)

    08.02.2016 14:11

    Jā, precīzi, mums tik tiešām ir attieksme un ar šo faktu lepojamies! :)

    Kristaps Lācis
    08.02.2016 16:25

    d’oh

    1. An expression of grief or anger, derived from the realization of an idiotic act or mistake.

    Vārds
    08.02.2016 10:26

    Loģiski. Šito prognozi izteicu jau agrāk. Ierīču tehniskās specifikācijas, kas maz atšķiras dažādiem ražotājiem, lielākoties ir vai nu apmierinošas vai labas, laiks padomāt par izskatu.
    Tāpēc arī nopirku Uhans U100.

    Prusljix
    08.02.2016 10:45
    Reply to  Vārds

    Tavam Uhanam arī par tehnisko specifikāciju nenāktu par ļaunu tomēr padomāt.
    Šeit iet runa par augstas raudzes tālruņiem, kur dzelži attīstās ātrāk kā aplikācijas. Arī ar PC vienā brīdī pie šī nonācām, bet tad nāca Crysis un ēra sākās no gala :D Domāju, ka arī viedtālruņu lauciņā drīz būs jāiespringst ar specifikāciju, jo uzrāvienu sāk VR, un šādām spēlēm jauda būs nepieciešama.

    Vārds
    08.02.2016 14:53
    Reply to  Prusljix

    Manam Uhanam ir vidēja tehniskā specifikācija – 2/16 GB atmiņa, 13MP interpolēta kamera. Protams, gan procesors varētu būt ātrāks (tomēr nelago pie manis ierastās lietošanas stila), gan baterija varētu būt ietilpīgāka. Normāls man, kurš spēles spēlē ļoti reti.
    Toties dizains simpātiskāks par līdzvērtīgu vai mazliet augstāku specifikāciju un cenu ierīcēm. Par ko arī ir runa.

    x
    08.02.2016 15:52
    Reply to  Vārds

    Intereses pēc paskatījos, kā izskatās vairākkārt pieminētais Juhans.
    Manuprāt, dizains ir ļoti specifisks, ne katram patiks tā āda
    apvienojumā ar futūristiskām tehno līnijām, bet ar samorezu galvām
    sānos. Tas nu tā, gaumes lieta.

    kameras 13MP ir pūsti no 8, droši vien ir režīms kurā izmanto dzimto izšķitspēju. Ja dikti vajag papildus punktus, tos var uzburt ārējā redaktorā un droši ka labāk, kā kameras softs. Jau 8MP ir daudz tik mazam sensoram, bet ko nu mēs te par dzīves prozu.

    Kam māte, kam meita. Man šajā cenu segmentā simpātiskāks plastmasas plāksnīte, kas tehniski dara to pašu, bet neizliekas ne par marsieti, ne par Mr. Mačeti. Pozitīvi ir tas, ka telefonus neražo divi lielražotāji, kuri sadala tirgu un čakarē pircējus kā grib.

    Janis
    08.02.2016 18:47
    Reply to  x

    Protams arī 1mp ir daudz tik mazam sensoram:)
    Kāda atšķirība cik Tev mp tur ir rakstīts! Galvenais, lai ir MAKSIMĀLI laba kvalitāte!!! Ja 16mp kamera iekš Samsung ir labāka par 8mp kameru iekš Iphone Samsungam ir labāka kamera!!
    Ko var te dzenāt visādas gudrības, svarīgs ir gala rezultāts(un kur nu vel ja runājam par viedtālruņiem)!!!

    Prusljix
    09.02.2016 09:29
    Reply to  Vārds

    Un man ir superīgs dators, jo viņam ir 500gb cietais disks.
    Tavam Uhanam ir budžeta klases iekšas, vāja kamera un niecīgs (lasīt “nekāds”) supports.. Cena ir pozitīva, bet jāsaprot, ka nevisiem ar to pietiks.

    Uldis M.
    08.02.2016 11:28

    Dizainam ir nozīme, un tomēr… Tie kas izvēlas iPhone – pirks iPhone neatkarīgi no dizaina, ja vien, protams, Apple neiebrauks pavisam auzās ar dizainu.
    Gīki turpinās pirkt telefonus primāri pēc parametriem un veiktspējas – galvenais lai daudz maz ok izskatās.
    telefonu pēc dizaina izvēlas vien tie kam nepietiek naudiņas tam ko tiešām gribas, tāpēc jāpiemeklē kaut kas interesants – ideālā variantā kaut kas kas ir līdzīgs tam ko gribas.

    Vārds
    08.02.2016 14:59
    Reply to  Uldis M.

    Drīzāk – dizains ir priekšrocība pie aptuveni vienādas teorētiskās veiktspējas.Piemēram – ir pieejams nedārgs klucis Lenovo K80m ar superīgiem parametriem, bet ja šie parametri nav tik aktuāli, var atrast smukākus telefonus.

    Uldis M.
    08.02.2016 15:16
    Reply to  Vārds

    Jā, ir gadījumi kad dizains nospēlē izķirošo lomu.
    Bet vis biežāk cilvēks ir iecienījis kādu konkrētu brendu un vienkārši izvēlās no šī brenda pieejamajiem modeļiem sev piemērotāko.
    ja cilvēks ir, piemēram, Samsung fans, viņam ir diezgan vienalga ko uztaisa Microsoft…

    Kaspars
    08.02.2016 12:06

    Ieliek telefonu vāciņos, uzliek aizsargstiklu un dizains pazūd uz 90%… dizains būs svarīgs daļai lietotāju, praktiskākiem paņems labāko par savu naudu. Kāpēc maksāt vairāk?

    Uldis M.
    08.02.2016 12:22
    Reply to  Kaspars

    Par vāciņiem un stikliņiem 100% piekrītu. Saliek savus flagmaņus atveramajos maciņos un visi izskatās vienādi lēti…

    x
    08.02.2016 12:48
    Reply to  Uldis M.

    Simtnieka telefonu var nēsāt bez vākiem, bet tos par daudziem simtiem cilvēki uzpasē lai pēcāk varētu nodot atvašu lietošanā. Bet ir tak vāki no brangas ādas un smuki pagatavoti, kuri arī maksā kā nedārgs telefons. Vai tad obligāti iphons jaiestūķē neglītā silikona kondomā par eur5 :))

    Biezums ir cita lieta, vāki neļauj vairs priecāties ka telefons ispiests kartona biezuma korpusā. Bet arī nesalokās tikpat viegli un ja nokrīt zemē, tomēr pasargā. jautājums jau nav, vai telefons kritīs zemē. Jautājums ir – kad kritīs, pret ko un kādā veidā atsitīsies.

    Raivis Rasnačs
    08.02.2016 13:04

    Dizains nepārprotami ir svarīgs viedtālruņa parametrs. Tāpēc arī Galaxy S6 Edge tik labi aizgāja – cilvēkiem patika, kā izskatās noliektās maliņas, visiem taču bija vienalga, ka nekādas nopietnas funkcionālas nozīmes tām nav. Parastais cilvēciņš, lūkojot veikala stendā sev jaunu ierīci, jau arī vairāk neko kā tikai ārējo izskatu neredz. Protams, uz cipariem arī kāds uzmet aci, bet tas tomēr lielākoties ir mazsvarīgi. Arī man pašam iekrīt acīs tieši visādi sīkumi – vienam telefonam bij ražotāja logo nolikts neuzkrītoši stūrītī nevis pa vidu un ar to pietika, lai ierīce iepatiktos.

    Krotow
    08.02.2016 13:41

    Noliektās malas iesūc, ja gribas paskatīties 16:9 formāta filmu (lielais vairums no šobrīd pieejamajām). Kadra augša un apakša “pazūd” noliekumos.

    Raivis Rasnačs
    08.02.2016 16:04
    Reply to  Krotow

    Un ja vēl jālasa subtitri apakšā, tad tā filmas skatīšanās varētu būt mokošs pasākums. Es personīgi gan filmas skatos normāla izmēra ekrānos, bet respektēju citu ļaužu ieradumus.

    Reklāma