Web Analytics
More
    Reklāma

    MWC 2016 gaidāms Ubuntu planšetdators – Microsoft Continuum konkurents

    Jaunākie raksti

    Ubuntu viedierīces ir retums, turklāt izgāzās Ubuntu Edge viedtālruņa publiskā finansējuma kampaņa, kas vēl vairāk atstūma Ubuntu viedierīču ražošanu uz nenoteiktu laiku. Windows 10 Mobile atnesa Continuum iespējas ekrānā vai televizorā darbināt gandrīz pilnvērtīgas galddatoru lietotnes ar viedtālruņu palīdzību un Ubuntu nepaliks atbildi parādā.

    Sagaidāms, ka MWC 2016 laikā spāņu ražotājs Bq iepazīstinās ar Ubuntu planšetdatoru, cerot, ka Continuum būs radījis milzīgu interesi par šāda veida divi-vienā ierīcēm. Bq ražotais Ubuntu planšetdators pie pircējiem nonāks tikai pēc Ubuntu 16.04 Xerus Xenia iznākšanas kaut kad pavasarī.

    Reklāma

    Bq Ubuntu planšetdators saņems 10 collu 1280 x 800 ekrānu, četru kodolu MediaTek procesoru un 2 GB RAM. Sīkāka informācija par planšetdatoru pagaidām nav zināma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    21.01.2016 09:22

    O jē! Es pat gribētu planšeti ar Linuxu… Cik esmu licis uz datoriem – patika, bet nopietnam ikdienas darbam parasti kaut kā tur pietrūka, savukārt uz planšetes internetam un multimedijiem būtu pašā laikā + vēl varētu darbināt desktop klases aplikācijas…
    bet nu jā, patiesībā jau tāds nišas produkts… vairāk gīkiem. Parastajam lietotājam arī iOS un Androīds uz planšetes ir pietiekoši… savukārt “nopietnajiem strādātājiem” gribēsies ņemt ar windowsu, vai vispār kādu ultrabūku…

    KKTK
    21.01.2016 09:45
    Reply to  Uldis M.

    Pietrūka tā ka sistēma karās, vismaz reizi nedēļā jārestartē, jo paliek lēna un pa retam pēc updeitiem pati restartējas, pazaudējot visus atstātos darbus?

    Uldis M.
    21.01.2016 10:06
    Reply to  KKTK

    Labs! :D
    Bet nee, šitā man toč nepietrūkst kopš esmu MAC jūzers.
    Personīgi man pietrūka nopietnu Foto un video apstrādes softu – piem. Adobes produkti, Sony Vegas, un vēl šādi tādi nieciņi.

    Krotow
    22.01.2016 09:10
    Reply to  KKTK

    Flame wars on :) K…, varēji jau precizēt, kura ir tā OS, kas karas. Darba darbstacijai aktīvi “mocīts” Mint-s, kas uz Ubuntu bāzēts), pusgadu darbojās bez restarta.

    KKTK
    22.01.2016 09:18
    Reply to  Krotow

    Es domāju, ka pasaulē ir tikai viena līka OS saime, kura bez nekādiem brīdinājumiem pa nakti restartē kompi.

    Reklāma