Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izmeklē neprecīzu iPhone 6s un 6s Plus akumulatora datu attēlojumu

    Jaunākie raksti

    Apple apstiprināja, ka tiek veikta izmeklēšana neprecīza akumulatora atlikuma rādīšanai iPhone 6s un iPhone 6s Plus modeļos. Vairāki Apple viedtālruņi cieš arī no akumulatora atlikušo procentu rādījuma lēkāšanas viedtālruņiem ar manuāli iestatītu laika zonu.

    Šobrīd Apple iesaka iestatīt automātisku laika zonas izvēli iPhone 6s un iPhone 6s Plus, pēc tam pārstartēt viedtālruni. Apple uzsver, ka vecāki iPhone modeļi neciešot no nepareizi attēlota akumulatora atlikuma.

    Reklāma

    Nepareiza iPhone 6s un iPhone 6s Plus akumulatora atlikuma attēlošana izpaužas kā procentuālā rādījuma nekrišanās, kaut arī viedtālruņa akumulators nosēžas. Tas var novest pie situācijas, kad iPhone neplānoti izslēdzas, kaut tas tikko vēl bija rādījis pietiekami augstu uzlādes līmeni. Apple neatklāj, vai iOS 9.3 jauninājums izlabos šo problēmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ss
    18.01.2016 13:01

    Nu, tagad ir ziema un es teiktu, ka iphoni vislaik attēlo neprecīzi, jo sevišķi, ja baterija ir palietota. Pie – grādiem, iphone izslēdzas nepiemērotākajos brīžos arī pie 50% baterijas:(

    Aleksejs Mjaliks
    18.01.2016 13:06
    Reply to  ss

    Attēlo ta precīzi. Problēma cita, ka vienkārši sasalst akumulators un vairs nespēj dot gana daudz strāvas laukā.

    18.01.2016 13:13

    Klau, tu iOS programmētājs. Kāds sakars laika zonu iestatījumam ar baterijas līmeņa attēlošanu? Es kaut kā nespēju savilkt paralēles.

    Raivis Rasnačs
    18.01.2016 13:30

    Bet vispār interesanti, kā tad tajā izstrādes procesā vispār var rasties tik mistiskas kļūdas, kuru cēlonis meklējams sakarībā starp radikāli atšķirīgām OS sastāvdaļām? Tima Kuka dzimšanas dienas ballītē kāds izdomāja mazliet paprogrammēt? Vienmēr esmu gribējis uzzināt kādas OS tapšanas aizkulises. Neviens jau tādas lietas skaļi nestāsta…

    18.01.2016 13:33

    Jebkurā kaut cik apjomīgā programmproduktā ir kļūdas un mums te no malas spriežot gluži vienkārši ir par maz informācijas, lai saprastu kāpēc ir radusies šāda vai tāda kļūda.

    Tāpēc arī es jautāju Aleksejam, jo viņš tomēr ir par dažiem centimetriem tai lietai tuvāk, jo ikdienā programmē šai platformai.

    Aleksejs Mjaliks
    18.01.2016 14:00

    Kāda varētu būt saistība starp bateriju un laika zonu, jau atbildēju.
    Bet ko tādu palaist garām ir visai vienkārši. Jo kurš gan varētu aizdomāties, ka tam varētu būt saistība un tāpēc to speciāli? :)

    Aleksejs Mjaliks
    18.01.2016 13:34

    Nez… Varbūt šiem kāds smalkais aprēķins, kur ņem vērā laiku, bet ar tām laika zonām sanāca misēklis un to laiku sarēķina nepareizi.

    Tie baterijas atlikuma procenti lielā merā ir šarlatānisms. Nevar tā nomērīt bateriju un pateikt, cik daudz tur elektrības palika. Tipiski mēra spriegumu, bet ar to var noteikt, kad baterija iet uz beigām, nevis procentuāli atlikumu. Tāpēc vecās nokijas 3 dienas rādīja pilnu bateriju un 4. dienā ātri nokritās. Tādēļ viedtālruņos, datoros un citās nedaudz viedās ierīcēs tos baterijas atlikumu cenšas skaitļot citām metodēm.

    Uldis M.
    18.01.2016 16:48

    Ar vecajām Nokiām ir nedaudz cits stāsts – tās vēl barojās no Ni-MH tipa akumulatoriem, kuriem ir tāda īpatnība ka voltāža sākot no 90% atlikuma turas gandrīz nemainīga (~1.2V šūnā) līdz pat 15-10% atlikumam – tāpēc noteikt vai atlikums ir 80% vai 20% ir ļoti grūti.
    Litija akumulatorim voltāža krītas pakāpeniskāk. Atsevišķiem modeļiem pat diezgan lineāri. Viena cita problēma ar voltāžas mērīšanu jebkuram akumulatoram ir tāda, ka pie lielāka patēriņa (ampēriem), voltāža sakrītas vairāk, attiecīgi, piemēram, zvana brīdī akumulatora patēriņš ir lielāks un voltāža pakrītas zemāka. Savukārt Beidzot sarunu, patēriņš samazinās un voltāža uzlec atpakaļ. Tai pat laikā % šai brīdī nenosvārstās, kas liecina par to ka % tiek rēķināti sarežģītāk nekā plika voltāža.

    Prusljix
    18.01.2016 13:01

    Šis ir labs – “Apple iesaka iestatīt automātisku laika zonas izvēli”. Ķipa- ja esi tk gudrs, ka pats zini savu laika zonu, tad pats arī izdomā savu akumulatora atlikumu ;)

    Ilona Zaļuma
    18.01.2016 17:56

    Tas nav atkarīgs no laika zonas iestatījumiem. Man jau otrs iphone 6s slimo ar šo slimību. Tas var uzrādīt n-tās stundas no vietas 5% lādējot, pēc restarta rādās 100%. Tāpat var stundām spēlēt spēlītes un visu laiku rāda pie 80%, bet tad saprotot, ka kaut kas īsti nav pie restarta atklājas, ka nav viss tik saulaini- jāliek lādēties. Esmu palikusi n- tās reizes bez sakariem, jo restartēt telefonu visādam gadījumam nav manā ieradumā.

    Paula
    16.03.2016 00:31
    Reply to  Ilona Zaļuma

    man ta pati problema, tikai 3ned jauns telefons un leka baterija, man bail

    Kaspars
    18.01.2016 18:13

    apple nekļūdās ir tikai lietotāji, kas neprot lietot! Iespējams, vajag akumulātora datu attēlojumu noņemt pavisam un piedāvāt, kā inovatīvu maksas funkciju! Domāju aizietu uz urrā!

    Janis
    18.01.2016 20:37

    Ka jau teicu “andrīši” paliek labāki un “āboļi” sliktāki :D

    anna
    11.01.2017 16:29

    Sveiki vai nepateiksiet kad jums bus iphone 6s apskats ? vai jau ir ? tad varat ludzu iemest kur… neatradu.

    11.01.2017 16:46
    Reply to  anna

    Zini, nāksies apbēdināt, jo kaut kā ir sanācis, ka līdz šim neesam sagatavojuši neviena iPhone apskatu. Tā kā iPhone 6s nav tas svaigākais telefons, tad diez vai arī gatavosim. Mēģināsim laboties ar nākamo iPhone.

    Varbūt ir kāds konkrēts jautājums par iPhone 6?

    Reklāma