Web Analytics
More
    Reklāma

    Garmin Vivosmart HR apskats

    Patīkama fitnesa aproce ar optisko sirdsdarbības mērierīci, tomēr nopietnākiem sportistiem labākā izvēle varētu būt kāds Garmin sporta pulkstenis ar GPS un krūšu jostiņu.

    Jaunākie raksti

    Garmin ir sajutis, ka GPS navigācijas nākotne pieder bezmaksas risinājumiem viedtālruņos, tāpēc šobrīd priekšroka tiek dota sporta aksesuāriem. Garmin izvēlējies veidot gan lielus un dārgus sporta pulksteņus, gan arī lētākas tā saucamās fitnesa aproces.

    Diemžēl ir sanācis tā, ka fitnesa aproces tiek uzskatītas par izsmieklu, tās paļaujas pārsvarā uz vienkāršotu kustības noteikšanu un gala rezultāts ir neticami neprecīza datu interpretācija. Papildus tam, fitnesa aproces parasti iegūst trīs vai piecus LED indikatorus, kas ziņo par visu, bez ziņas iztulkošanai ir jāpārzina vismaz Morzes ābece un zvaigžņu karte.

    Reklāma

    Garmin Vivosmart HR ir nedaudz cits stāsts, jo aproce saņēmusi ne tikai saprātīgu ekrānu, bet pat optisku sirds sitienu mērierīci, kāda atrodama vairākos visai dārgos sporta pulksteņos. Papildus tam, Garmin sola Vivosmart HR fitnesa aprocei piecu dienu darbības laiku ar vienu uzlādi.

    Izklausās labi? Ķeramies pie apskata!

    Garmin Vivosmart HR 016

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri: siksnas garums 136 – 187 mm (Regular); 180 – 224 mm (X-large); platums 21.0 mm; biezums 12.3 mm
    • Ekrāns: 25.3 mm x 10.7 mm, 160 x 68 punkti, melnbalts ar skārienu reģistrēšanu
    • Svars: 29.6 g (Regular) vai 32.0 g (X-large)
    • Akumulators: Li-Ion, līdz 5 diennaktīm ar vienu uzlādi
    • Ūdens noturība: līdz 50 m
    • Paziņojumi: vibrācija
    • Sensori: akselerometrs, optiskais sirdsdarbības sensors (Elevate), spēja noteikt pa trepēm nostaigāto stāvu skaitu
    • Krāsas: melna, zila, violeta
    • Cena: sākot no 130 eiro

    Izskats un uzbūve

    Vivosmart HR ir kaut kas pa vidu starp Vivosmart un Vivofit 2. Vivosmart HR saņēmis skārienjūtīgu ekrānu, kā arī vienu fizisku pogu. Garmin ticis galā arī ar lielāko sporta aproču problēmu un Vivosmart HR saņēmis ciešamu silikona siksniņu ar augstvērtīgu metāla aizdari. Diemžēl Vivosmart HR siksniņa nav paredzēta nomainīšanai paša spēkiem, jo to vietā notur skrūves ar nestandarta galvām.

    Garmin Vivosmart HR 024

    Vivosmart HR uzlāde noris ar speciālu adapteri. Sporta aproci sākotnēji ir visai grūti iedabūt uzlādes dokā, bet tas ar laiku piestrādājas. Diemžēl uzlādes doks nav magnētisks, daži teiks, ka standarta microUSB pieslēgvieta būtu universālāka. Toties šāda uzlādes pieeja nodrošina Garmin Vivosmart HR 50 metru ūdens noturību, kamēr konkurenti ir tikai šļakstu droši.

    Garmin Vivosmart HR ir visai biezs (12.3 mm). Papildus biezumu piedod arī optiskais sirdsdarbības mērītājs, ko Garmin nodēvējis par Elevate. Optiskais sirdsdarbības mērītājs izvietots uz neliela pacēluma, tāpēc tas lieliski piekļaujas ādai un mēra pulsu arī bez siksniņas sažņaugšanas. Ievērojamais biezums padara Vivosmart HR visai uzņēmīgu pret iespēju to noskrāpēt. Ekrāns ir pārklāts ar kaut ko ne pārāk augstvērtīgi. Gorilla Glass tas noteikti nav, stikls tas laikam nav, drīzāk ekrānu sedz cieta plastmasa.

    Garmin Vivosmart HR 018

    Šeit mēs esam nonākuši pie lielākās Vivosmart HR problēmas – ekrāns ir viegli noskrāpējams un varu saderēt, ka pēc divu nedēļu nēsāšanas Vivosmart HR būs jau ar pirmajām švīkām un skrambām. Uzskatu, ka tas ir paliels mīnuss ierīcei, kas paredzēta ne tikai nēsāšanai ikdienā, bet pat nenoņemšanai nakts laikā.

    Ekrāns veidots pilnībā melnbalts, un tam ir visai blāvs apgaismojums. Par laimi, ekrāns ir ļoti kontrastains, tas ir lieliski redzams arī bez izgaismojuma. Protams, pilnīgā tumsā bez izgaismojuma neiztikt.

    Garmin Vivosmart HR 002

    Akumulators

    Garmin sola Vivosmart HR darbību piecu dienu garumā ar vienu uzlādes reizi. Piecas diennaktis ir visai pieņemams laika sprīdis fitnesa aprocei, ja ņem vērā, ka tai ir ekrāns, ekrāna izgaismojums, optiskā pulsa mērierīce un Bluetooth savienojums.

    Faktiski ikdienā ir jārēķinās, ka Vivosmart HR ar ieslēgtu ikdienas sasniegumu mērīšanu un pulsa pieskatīšanu iztiks aptuveni četras diennaktis. Ieslēgts Bluetooth un paziņojumi no viedtālruņa vēl kādu pus diennakti noēdīs.

    Garmin Vivosmart HR 015

    Optiskā pulsa mērierīce

    Vivosmart HR saņēmis optisko sirdsdarbības sensoru, ko Garmin nodēvējis par Elevate. Vienkāršiem ļaudīm tas vēl arvien ir optiskais sirdsdarbības sensors.

    Vairāki sporta aksesuāru ražotāji izvēlas uzstādīt divas gaismas diodes, tomēr Garmin uzstādījis trīs diodes. Nevaru spriest, vai tas ko dod precizitātei.

    Gribētos nodalīt ikdienas pulsa pieskatīšanu no sporta režīma. Ikdienā ik pa laikam Vivosmart HR aktivizē optisko sirdsdarbības sensoru, pamēra pulsu, tomēr, manuprāt, šāda pulsa mērīšana ir aplam neprecīza. Jāņem arī vērā, ka sporta pulkstenis ar jostiņu mēra un attēlo sirdsdarbības izmaiņas aptuveni vienu reizi sekundē, bet Vivosmart HR to paveic vienu reizi trīs līdz piecās sekundēs. Tomēr tas nav attaisnojums ne pārāk precīzai sensora darbībai.

    Nedaudz cits stāsts ir sporta režīmā, kad Vivosmart HR turpina mērīt sirdsdarbību ar vairāku sekunžu pauzi, tomēr to dara daudz precīzāk. Šo atšķirību nespēšu izskaidrot.

    Viedierīču lietotne

    Garmin Connect lietotne nodrošina daļēju Vivosmart HR iestatīšanu, kā arī pilnībā pārvalda visu Vivosmart HR sniegto informāciju. Vivosmart HR ir saderīgs ar Android un iOS viedierīcēm, bet Windows Phone lietotāji tiek ignorēti. Garmin vispār ignorē Windows Phone ar visiem saviem produktiem.

    Dažviet tīmeklī uzsvērts, ka Vivosmart HR ir problēmas ar sinhronizēšanos ar viedierīcēm, tomēr neko tamlīdzīgu nemanīju. Par savienojumu ar datoru rūpējas Garmin Express lietotne.

    Garmin Connect lietotnē vari iestatīt pilnīgi visu – savus ķermeņa datus, aptuvenos gulētiešanas un mošanās laikus, modinātāju utt. Daļēji Vivosmart HR pamata iestatījumu pielāgošana pieejama no aproces, daļēji tā paveicama ar Garmin Connect.

    Pārsteidzoši, ka Vivosmart HR kopā ar lietotni spēj visai precīzi interpretēt miegu vai pareizāk sakot – negulēšanas laikus. Tu pat varēsi uzskaitīt naksnīgos gājienus uz labierīcībām vai ledusskapi. Par dziļā un seklā miega laikiem neko nemācēšu komentēt, bet arī šo informāciju Vivosmart HR sniedz, pamatojoties uz gulētāja grozīšanos un sirdsdarbību. Miega režīmā no viedierīces netiks saņemti paziņojumi.

    Garmin ir ieviesis intensīva treniņa minūšu uzskaiti, kas tiek veikts ik nedēļu. Tiek uzskatīts, ka cilvēkam derētu aktīvi kustēties 150 minūtes nedēļā, ko arī Vivosmart HR uzskaita. Ātra iešana netiek uzskatīta par treniņu.

    Garmin Connect lietotne nav vienīgā, ar ko Vivosmart HR spēj saprasties. Sporta aprocei ir tā saucamā broadcasting mode, kas sūta sirdsdarbības rādītājus uz saderīgu ANT+ ierīci. Attiecīgi sniegtos datus spēj izmantot citas lietotnes, piemēram, Endomondo un MyFitnessPal. Vivosmart HR spēj saprasties arī ar citām populārākajām sporta lietotnēm. Jāatzīst, ka šāds savienojums nav diez ko ātri un ērti izveidojams, kas ir mīnuss relatīvi vienkārši veidotai sporta aprocei.

    Garmin Vivosmart HR 006

    Gandrīz identisku informācijas klāstu dod arī Garmin mājaslapā ielādētā informācija, kas tiek sinhronizēta ar datorā vai viedierīcē saņemto informāciju.

    Līdz galam nenostrādāta šķiet paziņojumu saņemšana no viedtālruņa. Vivosmart HR rāda visādas ziņas no Gmail lietotnes un īsziņu lietotnes, to attēlošana netiek aprauta un ar nelielu piešaušanos ziņas ir izlasāmas fitnesa aproces ekrānā. Teorētiski Vivosmart HR var kontrolēt mūzikas atskaņotāju Android viedierīcēs, tomēr Google Play mūzika un Sony Walkman lietotnes Garmin neatbalsta.

    Konkurenti

    Pirms pusotra gada vienkāršākais sporta pulkstenis ar optisko sirdsdarbības sensoru maksāja traku naudu, turklāt modeļu skaits bija uz vienas rokas pirkstiem skaitāms. Garmin Vivosmart HR konkurenti ir līdzvērtīgi maksājošs Fitbit Charge HR, kas gan nav saucams par ūdensdrošu.

    Iepriekš esam apskatījuši TomTom sporta pulksteni un arī MIO Alpha pulksteni ar optisko sirdsdarbības sensoru, tomēr šie produkti bija vismaz divas reizes dārgāki, tiem nebija tik labi nostrādāts atbalsts viedierīcēs, kā arī pielietojuma ziņā Garmin Vivosmart HR piedāvā daudz plašākas iespējas.

    Nedaudz dārgāka ir Polar A360 sporta aproce, bet par to sīkāk nemācēšu neko spriest.

    Kopsavilkums

    Garmin Vivosmart HR ir visai interesants mēģinājums ielauzties nopietnu sporta aksesuāru tirgū ar salīdzinoši lētu fitnesa aproci. Te uzreiz ir jānorāda, ka Garmin Vivosmart HR ir arī vairāki mīnusi, kad aproci salīdzina ar sporta pulksteņiem. Protams, sporta pulkstenis ar optisko sirdsdarbības sensoru būs jūtami dārgāks, tomēr tas, visticamāk, piedāvās ne vien plašāku informāciju un ērtāk pārskatāmu ekrānu, bet sporta pulkstenim būs arī ilgāks darbības laiks ar vienu uzlādi un GPS.

    Nopietnam sporta entuziastam Garmin Vivosmart HR sniedz minimālu vizuālu informāciju sportošanas laikā, gribētos Garmin Vivosmart HR nosaukt par kaut ko līdzvērtīgu Bluetooth krūšu jostai, kas uz viedtālruni sūta sirdsdarbības informāciju. Ļoti laba, zināma ražotāja Bluetooth krūšu jostiņa maksās ap 70 eiro.

    Nedaudz nepārliecinoši darbojās Garmin Vivosmart HR optiskā sirdsdarbības mērierīce ikdienas režīmā. Neesmu varde, man vidējais diennakts pulss nevar būt 52 sitieni minūtē. Toties sporta režīmā Garmin Vivosmart HR sirdsdarbības mērierīce ir visai precīza, kaut arī tā neatjauno informāciju tik bieži, kā to dara sporta pulksteņi.

    Garmin Vivosmart HR 022

    Vivosmart HR nesadarbojas ar Windows Phone viedierīcēm, pulsa informācija tiek sūtīta tikai ar ANT+ savienojuma palīdzību, tāpēc Vivosmart HR var uzskatīt par Samsung, šī gada Motorola modeļu un Sony viedtālruņu draugu.

    Perfekti kontrastains un informējošs ir Vivosmart HR ekrāns. Ekrānu klāj plastmasa, tāpēc to ir ļoti jāsargā no saskrāpēšanas. Man nedaudz pietrūka skaņas paziņojumi, jo vibrāciju ne vienmēr ir iespējams pamanīt.

    Garmin izveidotā Garmin Connect viedierīču lietotne nav ideāla, tomēr tā spēj parādīt visu nepieciešamo informāciju. Visu to pašu informāciju piedāvās tīmekļa pārlūkā pieejamā informācija, ja izvēlēsies Vivosmart HR sinhronizēt ar datora un USB savienojuma palīdzību.

    Fitnesa aproču kategorijā neko labāku līdzīgā cenā neatradīsi, sporta pulksteņi ar optisko sirdsdarbības sensoru būs dārgāki vai arī novecojuši (MIO Alpha).

    Patīkama fitnesa aproce ar optisko sirdsdarbības mērierīci, tomēr nopietnākiem sportistiem labākā izvēle varētu būt kāds Garmin sporta pulkstenis ar GPS un krūšu jostiņu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Ekrāns
    6
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Didzis Lūsis
    28.12.2015 15:05
    28.12.2015 16:29
    Reply to  Didzis Lūsis

    Paldies par info! Apskats tapis vēl pirms šī paziņojuma.

    Didzis Lūsis
    28.12.2015 16:41

    “Neesmu varde, man vidējais diennakts pulss nevar būt 52 sitieni minūtē.”
    Tur rāda septiņu dienu vidējo atpūtas sirdsritmu!

    28.12.2015 21:39
    Reply to  Didzis Lūsis

    Arī pēc vairākām dienām pulss nesāka kāpt. Kaut kas nav tīr’, lai arī tas ir miera stāvoklī.

    xyz
    29.12.2015 20:50

    Garmin produkti pa lielam ( un arī pa mazam) ir krietni pārcenoti sūdi.

    Martsrudenii
    30.12.2015 00:25
    Reply to  xyz

    Tieši tā. Kādu no produktiem pirmajā pusgadā jau trīs reizes nomainījuši garantijas ietvaros, taču dārgs ojojoj bij

    Māris
    06.01.2016 20:25

    “bez ziņas iztulkošanai ir jāpārzina vismaz Morzes ābece un zvaigžņu karte.” Sen nebiju tā smējies. Paldies!

    Yuliya Kostetska
    13.01.2016 11:44

    Man ir tāda aproce, lietoju 2 nedēļas, nekas nav noskrāpēts.
    Pie mīnusiem varu pateikt, ka neērti nesāt ar ziemas jaku – spiež uz roku, it īpaši ja piedurknes pagarinātas (daudzām sporta ziemas jakām ir tādas, kas pasarga rokas no vēja).
    Un vēl man pa šo laiku nav izdevies dabūt kaut vienu intensīvo minūti, kaut arī biju treniņos, kur aktīvi skrēju.

    Reklāma
    Patīkama fitnesa aproce ar optisko sirdsdarbības mērierīci, tomēr nopietnākiem sportistiem labākā izvēle varētu būt kāds Garmin sporta pulkstenis ar GPS un krūšu jostiņu.Garmin Vivosmart HR apskats