Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais Ford GT saņems Gorilla Glass priekšējo vējstiklu

    Jaunākie raksti

    Nākamā gada Ford GT modelis būs pilnībā pārstrādāts superauto, kas iepriecinās tehnoloģiju entuziastus ar Gorilla Glass priekšējo vējstiklu. Vējstikla ārējā kārta būs veidota no tā paša Gorilla Glass, kas sargā viedtālruņus.

    Ford GT ar Gorilla Glass sargās priekšējo vējstiklu, jo tas ir par 32% vieglāks par parasti autobūvē izmantotu stiklu. Gorilla Glass labāk atgrūž netīrumus, kā arī tas ir daudz izturīgāks pret skrāpējumiem un sīku akmenīšu sitieniem, kas varētu samaitāt Ford GT.

    Reklāma

    Ford uzsver, ka būs iespējams izgatavot 25% līdz 50% plānāku stiklu, saglabājot visas parasta automašīnas stikla īpašības un pat tās pārspējot. Ierasts līmētais vējstikls ir 4 – 6 mm biezs, Gorilla Glass būs tikai 3 – 4 mm biezs. Gorilla Glass segšot arī glūnēšanai paredzēto lodziņu virs Ford GT motortelpas.

    Ford GT saņems divu turbīnu V6 benzīna dzinēju, kas attīstīs aptuveni 600 zirgspēkus. Dzinējs būs novietots Ford GT vidusdaļā. Automašīna saņems divsajūgu septiņu pārnesumu ātrumkārbu. Ford GT ražošanu uzsāks 2016. gadā un paredzēts kopumā saražot tikai 1000 eksemplārus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    16.12.2015 16:41

    A lukturiem? Tiem jau arī nenāktu par skādi, vienīgi jautājums vai standarti to ļautu…

    Bils
    17.12.2015 18:41

    Cerams skārienjūtīgu no abām pusēm? ;) :D

    Reklāma